Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 26 February 2015

Kisah Raya Cina mak

Salam Khamis.......

Macam yang mak cakap dalam entri sebelum ni, cuti Raya Cina yang panjang baru baru ni, memang tak ke mana pun, pergi mari, pergi mari panjat shopping mall jerlah kerjanya.

Boring? Takdelah....best apa, dapat window shopping walaupun tak shopping hihi..... Nak melancong macam Jari Manis, macam Kak Yon atau macam Kak Cik Seroja memang tak termimpilah, Bali yang dekat ni pun tak tentu lagi, inikan jauh haha.....  Selagi lutut mak masih steady, insyaallah ..... mak akan teruskan aktiviti exercise kaki dengan mata ni ....

Dah katanya Pak Jilapah kerjakan, so hakak jalan dengan adik adik ajelah hihi.....
Memang ada yang nak kena lempang dengan  Jiran Sebelah  rumah ni kalau dia baca statement ni.

IOI Mall Putrajaya
Mak ni simple jer orangnya, tak payah nak shopping bagai, tapi kalau Pak Jilap nak suruh mak shopping boleh jer....haha....... Dapat makan Famous Amos dengan adik beradik pun dah  best sangat dah....


Mid Valley
Mines Shopping Mall....
Lama dah tak pergi Cameron Highlands. Ingatkan boleh je lanjut ke sana masa hantar SA Sabtu baru ni macam Eima - My sweet life tu, boleh jugak pekena Jagung Mutiara yang manis dan rangup, tak pun macam Umi Fateh Uwais, pekena mee kari sambil hirup teh boh atas puncak, tapi bila mengenangkan jem kat atas tu terus malas jadinya.

Kesian kat laki mak tau, penat kaki tekan brake hihi....


32 comments:

  1. assalamualaikum
    drop here today
    hehhhe happynya

    ReplyDelete
  2. Salam. Hee seronoknya jalan-jalan cuti raya.

    ReplyDelete
  3. comey akak ngan adik bradik ni..syok aper jelajah soping mall..nak plak musim cuti orang tak ramai..bleh tawaf mall sampai abis takyah laga laga bontot..hahahaa..

    ReplyDelete
  4. alamak best okje cameron....lieya dah lameeeeeee gilee tak ke sane tau...mmg terbayang2 jagung manis bile okje ckp huhuhuhu

    tu laa okje cuti2 panjang ni kalo tak lik kg mmg panjat mall jek laaaa.... nak lik kg pun jem kat jln je banyaknyer....dah lame lieya tak ke mid valley...sedangkan dulu tu laa tempat dating kakaakakakak....

    ReplyDelete
  5. Dah lama betul tak jejak CH... enatah apa khabar dia gamaknya, masihkah dia ingat kat makcik ni .... hahaha...

    Eh...mana menghilangnya Jiran Sebelah Okje tu??? Sejak balik dari Beijing, kakcik tak nampak kelibatnya... rindu laaaa

    ReplyDelete
  6. dah lama tak makan famous amos..fuhh (terliur)

    ReplyDelete
  7. Cuti Taipusam hari tu, mak tak try panjat Batu Caves ke?
    Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haih......lari tajuk betul tauuuu....org cite Raya Cina weyh....

      Delete
  8. kalau akak naik hari sabtu memang rasanya patah turun balik kot. nahaaiiiii jem diaaaaa

    ReplyDelete
  9. Hanim yang ada-ada je..he he..masuk sini gerenti 'alive' ha ha

    ReplyDelete
  10. oklah tu kak... jln kl pun lenggan je kan

    ReplyDelete
  11. ok lah tu jalan2 kat shoping mall...boleh lah tengok2 apa yg patut ,bila dtng dgn cik abang tinggal beli je ...

    ReplyDelete
  12. Bila tengok gambar,kakak nya yang over..adik2 rileks je...ekekekeke

    ReplyDelete
  13. adoii..bestnya jalan2..cik nor mkn knduri jer raya cina..:)

    ReplyDelete
  14. Amboi...detim ngan adik beradik tu....hahaha....

    ReplyDelete
  15. ukur shopping mall pun OK gak mak jilap,janji tak dok nganga Kat rumah sesaja.hehe

    musim cuti CH mmg jam..apa entah yg bestnya semua org nak kesana!haha..

    ReplyDelete
  16. Cuti2 umum ni jem jln baik jalan2 cam kak okje ...parah jiwa dok dlm keta lelama

    ReplyDelete
  17. Bestnyer cuti panjang dapat jalan2....KN balik kampung jaga bapak, tak sehat..

    ReplyDelete
  18. OKje amik pic asik nyorok jeee belakang adik beradik tuuu.. ade ape2 kerrr? hihiii :p

    ReplyDelete
  19. Hihi....macam tak biasa NH ni....tu namanya style....haha...

    ReplyDelete
  20. Mia lg lagilah.. paling jauh jln dgn anak2 ke kundasang jak ... kihkihkih.
    comel gambar 3 beradik tu hehe

    ReplyDelete
  21. syiokler tu janji keluar rumahkan.. akak okjer...
    amboi tiga beradikler sangatkan...

    ReplyDelete
  22. Kalau bagi password, nak juga tolong betulkan ayat dalam entri ni terutama bab hakak-hakak tu :)

    Takpalah bagi peluang kat hakak jenjalan melenjan masa cuti CNY dengan 'adik-adik' Amboi, pandai mak hakak letak gap antara hakak dengan 'adik-adik' ya....

    Kak Ton pun tak ke mana sebenarnya cuti CNY yang panjang bedo'oh tu. Kak Ton jadi surirumahtangga mithali jerk. Itupun tak lepas-lepas jugak.... Cuti CNY ni kita keluar makan dan makan dan makan sampai lepak akhirnya!

    ReplyDelete
  23. Yang paling best bagi isteri dan anak-anak adalah :
    1. jejalan
    2. makan-makan
    3. Ngikis duit laki aka ayah hehe.... jangan marah Nom - gurau.

    ReplyDelete
  24. Memang macam adik-beradik pun, kak:)
    Tak npak beza pun usianya.

    ReplyDelete
  25. Best tau saya pi CH CNY baru ni.
    Cuma sebab masa terhad n nak kene jage 3 budak tecik, jadi terhad sikitlah kuantiti tmpt yang saya pi lawat.

    ReplyDelete
  26. rajin betul dia gi ioi mall putrajaya . hari tu lalu gak ioi mall ni tapi masih x de hati nak menyinggah ... saya klu pi shopping mall ni , jgn harap lah tak membeli . mau kontang terus poket nanti ...

    ReplyDelete
  27. mak lebih cun dr anak ni...
    anak2 ada mix ayahnya sikit maknya sikit...ayhnya yg banyak mirip..

    ReplyDelete
  28. seronoknya jalan ngan adik-adik..kim salam kat adik dalam gambar atas sekali tu..hahaha

    ReplyDelete
  29. saya cuti panjang tahun baru cina tak ke mana pun
    melebarkan badan yang sedia lebar aje ni aje

    sonok nampak kuar dengan adik-adik..hehe

    ReplyDelete
  30. bestnya cuti raya mak gi jenjalan..

    ReplyDelete