Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 4 February 2015

Sunyi? Tak de ar.....

Salam Rabu bebeh......

Hari ni anak anak dara memasing balik pulul 4.30 petang. Yang sorang ada latihan merentas desa, yang sorang ada kelas tambahan so nampaknya mak lompat bintang sesorang lew kat rumah hehe......

Sunyi? Tak de ar...... I loike hokay! Korang tak boleh yeh.......

Banyak benda yang boleh buat kalau sesorang ni tau. Nak cakap mak tidur ler tu....... Hish korang ni, nak tidur waktu waktu dhuha dhuha gini, agak agaklah...... kang 'papa' seumur hidup mak kang! Nauzubillah haha..... Satu masa di zaman dahulu mungkinlah kot........ Kekadang anak pun bangun dulu daripada kita. Terasa rugi pulak bila banyak habiskan masa dengan tidur lepas subuh dulu dulu huhu....Pelik pulak dengan diri sendiri, macamanalah boleh teruk sangat zaman purba mak dedulu! Huh......

Dapat tengok matahari terbit dari atas bukit area taman , pun jadilah...... hehe...
Eh! Bukan rumah mak atas bukit, depan tasik tu.....
Tapi roundkan kuda hitam yang dah lama jadi tukun tu .....
Tapi serious weyh....... bila dah duduk sesorang ni, mengemaslah paling best tau. Tak de gangguan! Nak bersihkan habuk kipas bilik yang dah berkepuk tu ke. Nak korek habuk bawah katil tu ke. Nak membuang tipuware yang penuh dalam kabinet dapur tu ke. Tapi tu kalau rajinlah........ hihi..... Nak mendeko rumah macam Sweetamida tu belum ada bajet lagi, so tukar tempat vas bunga yang ada ni pun jadiklah hihi..... Nampak jugak lainnya kan hihi....

Blogwalking pun best jugak ni yek!! Nampaknya, keluar bijik mata sampai ke petanglah  mak hari ni mengadap lappy terjah blog korang hihi.

Jadi Onyeng jugak yang best......tidur tak kira waktu huhu......






35 comments:

  1. ala onyengggg mcm dia yg penat sgt kemas umah hehh..

    ReplyDelete
  2. Lepas mengemas dan blogwalking .. boleh lah hainom membongkang macam onyeng tu pulak ... manyak syookkkk ooooo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat nak terbongkang CH....dah kena ambik anak pulak...Huhu

      Delete
  3. Jangan tidur okje..
    kemas sikit2..acik semalm cuti nasib baik ada hero..dapat juga la bantu kemas apa patut petang2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.....lelap lelapkan mata jer AE....mmg jarang tido nyenyak pun...

      Delete
  4. wah best.. blogwalking tu best.. jgn lupa terjah blog i..

    ReplyDelete
  5. berkilat lahh rumah hari hari akak mengemas. heheh :)

    ReplyDelete
  6. Eleh... kanda boleh teropong tau. Kemasnya sikit tapi nampak onyeng lena lama-lama terikut juga lena.

    ReplyDelete
  7. huwaaaa..jeles-jeles.kita kena keje..

    ReplyDelete
  8. Onyeng dah sembuh ye okje ...
    kalau dah seorang diri memang best sebab tak ada orang kacau buat keja . Sambil2 tu boleh belek2 laptop berblogwalking .. :)

    ReplyDelete
  9. Saya pun suka duk rumah sorang2. Kalau kemas rumah masa mak ada, banyak benda yang tak kena. Hehe. Ni dah sorang2, mak balik jer tengok dah rumah siap. Senang! Hati pun senang.

    ReplyDelete
  10. Ohh boleh la spent quality time alone..haha tepat sekali,Bab mengemas senang klu takda org.klu ada anak2jenuh menempik..malam tadi sapu mop lantai afia kemain lagi menyibuk.hehe

    ReplyDelete
  11. Nasib baik PakJilap dah pergi kerja.... Eh, bukan apa! Maksudnya bolehlah Mak kuak lentang kat depan laptop tu blogwalking :) Tapi awat tak sampai-sampai lagi rumah nak mengumpat ni? *_*

    Masa muda dulu-dulu ikut nafsu je lebih, Mak. Itu yang rajin kuak lentang atas katil sampai kesiangan. Sekarang ni, kalau boleh nak buka mata je, tengok puas-puas segala apa yang ada. Rugi kalau tak buat sesuatu yang berharga, ya tak Mak?

    ReplyDelete
  12. tu diaaaa..sampai habuk bawah katil pun di cari di korek...hahaha

    ReplyDelete
  13. Onyeng tu nyenyak tidor..tk jeolues kerrr?

    ReplyDelete
  14. amboi rajinnya ,habis nak dikorek habuk2 segala...
    kakak skg dh x duk sorang lagi ,budak Iqa dan kakaknya masih cuti ..taklah sunyi mcm tahun lepas.

    ReplyDelete
  15. Ehhh..sama la kita...klau tngl sorang...mmg mengemas ler jwabnya...abih smua tmpt nk selongkar...tp tgk mood juga...:)

    ReplyDelete
  16. syok kan kak kalu duk umah sorang2... tp kalu lama2 bosan jgk kot
    bg org yg keje mcm dana kalu cuti beberapa hari syok lah duk umah saja2 tp kalu lama2 bosan kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg syok.....tak delah bosan Dana oii hihi ..

      Delete
  17. Suka gambar sunrise tu...
    Memang best dapat duduk rumah sorang2... Rasa dunia ni aku yang punya.... hahhah
    Ai dgn onyeng pun nak jeles? Mak join aje lah si oyeng tidur... saya faham... hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sikit lagi nak terjoin onyeng tu hihi...

      Delete
  18. saya kalau dok rumah sorang2 mula la ingt anak2..hahah..mujur ada anak kecik sorang..boleh jOin mentido sekali..ekekekk

    ReplyDelete
  19. betol, duk sesorang mengemas la yg plg best..hehehee...

    ReplyDelete
  20. saya klu dok umah sensorang , confirm dok tgk astro memanjang . x de sesapa nak berebut remote dgn saya . mmh heaven je rasanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lah Vee...tp bila dah khusyuk bw, tak sempat nak tengok TV

      Delete
  21. Asalam...

    Selamat berusan dirumah sendiri...lebih rilex dan santai..

    ReplyDelete
  22. Untungnya bersantai2 tampa gangguan..

    ReplyDelete
  23. klu noe sorang2 kt umah jadi macam onyeng tu lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....kalau ikutkan hati .....okje pun mungkin sama cam Onyeng jugak tu Noe....tp tongkat lidi kat mata ni ha....kang jadi habit semakin tembunlah okje Noe hihi

      Delete
  24. rajinnya akak..cik nor klu hari curi..membuta jer la..haha

    ReplyDelete
  25. baguih.. baguih der wawasan ...
    hari tu rumah bersih licinlerkan...
    Onyeng memang senang hati... tiada masalah...

    ReplyDelete
  26. kan. duduk sensorg memang mengemas yg pling best. dengan membaking hihihihihi

    ReplyDelete
  27. kenapa kalau saya dok sesorang tak rasa best ngemas
    saya lebih suka duduk tak buat apa-apa
    barulah heaven katanya =)

    ReplyDelete