Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 2 March 2015

Chicken Pie Kak Noor

Salam Isnin......

Sambil sambil layan Chicken Pie  dalam blog kak Nooriah Abdullah tadi, terlelap pulak atas kain baju semalam yang belum berlipat. Ustaz TV 9 hari ni memang cakap sorang soranglah gamaknya hihi.....

Manalah mak tak terliur sampai tak sedar diri, kalau tengok gambar macam ni! Aduhhhhh bilalah nak rajin ni....

Kak Noor oooo Kak Noor, pinjam gambar ye, nak bagi orang lain terliur jugak....
Ni memang kesukaan OKje ni!!.......Tapi buat jer tak suka hihi.....Kalau ikut resepi yang Kak Noor bagi tu nampak simple jer, memang boleh sangatlah kalau nak cuba. Tapi tulah.....cuma tunggu sawan rajin sampai jerlah.

Comel, comel gini, memang sekali gus jerlah masuk mulut OKje hihi....

So? Macamana hujung minggu korang?
Hujung minggu OKje, biasa biasa jer. Minggu ni tak panjat shopping mall mana pun, cuma panjat Tesco nak restock ikan sayur yang dah habis. Melawat jugak PIL sekejap untuk mintak restu. Restu apa? Nanti nantilah mak cerita. Mak pun nak kena mintak restu jugak dengan Pak Jilap sebelum cerita dalam blog huhu....

OKlah, babai...... mak nak jemur baju!


26 comments:

  1. aduh sedapnya.nk pi usha resepi gak la.restu apa pulak ni?way suspended ja mak jilap.berdebor2 kita nak tau.haha

    ReplyDelete
  2. musim2 orang kawen ni okje..hari minggu memang tak dapat nak rehat2 kan diri..

    ReplyDelete
  3. Hai, tak akanlah nak minta restu nak bersanding di atas pelamin sekali lagi dengan PakJilap? Ish, kalau saya jadi pak mentua, memang big 'NO' jawapannya. Ni mesti nak kongsi cerita pak mentua dalam blog ni. Itu yang minta restu ya *_*

    Chicken pie dan adik beradik shepherd pie dan seangkatan dengannya memang saya tak berapa terliur. Walaupun saya ni urban (wakakah!), ada juga western food ni saya memang tak suka. Letaklah 100 pics pun OKje, saya tak terliur. Eh, takpa, takpa...kalau sawan rajin datang tak payahlah susah-susah nak hantar sedulang chicken pie ke rumah. Nanti kita datang ke rumah awak jelah makan sampai kenyang *_*

    ReplyDelete
  4. Tadi kakcik mengantuk sangat. Terlelap sampai mimpi enatah ke mana. Kemudian bangun, solat dua rakaat. Lepas tu masak. Sekarang menghadap komputer. Sambil menaip sambil berangan (tak sudah-sudah berangan). Konon hendak bercuti lagi, tapi rancangan tergendala pulak...

    Adoi... jadi surirumah ni otak macam tak berkembang dah tapi badan berkembang dengan jayanya... hehehe...

    ReplyDelete
  5. Nyum3...baju dh siap jemur ke belum...?

    ReplyDelete
  6. hujung minggu tgk wayang kami anak beranak ;)

    ReplyDelete
  7. memang pakar memasak puan noor tu..

    p/s psl harijadi tu...puan hainom hala kepda retiss...maklumlah retis...semuanya nak gah..

    ReplyDelete
  8. adik saya bertunang hujung minggu.banyak jugaklah benda boleh buat.penat satu badan.
    sedapnya chciken pie.saya selalu beli kat bakeri di putrajaya sentral.hehe

    ReplyDelete
  9. Buatkan , pastu post ye !! hihihii

    ReplyDelete
  10. ngences la mbakyu ku
    orak pernah nggawei kuih koyo iki
    mesti enak banget
    mengko riko nggawei akeh2
    aweh nyong sitik yo

    ReplyDelete
  11. Nanti2 rajin la tu okje...
    Okje nak p mna? Siap mntk2 restu ni...hehe...sibuk je nk ambik tau..:)

    ReplyDelete
  12. hujung minggu duk merepair rumah sewa ktorg. tutup lubang yang ada. cikti masuk pulak dah huuuu

    ReplyDelete
  13. jgn lah pikir panjang2.. buat je chicken pie tu banyak2.. lepas dah buat nnt panggil Cik Jah.. tau lah Cik Jah nak kerjakan chicken pie tu nnt hehe..

    ReplyDelete
  14. Hujung minggu jenjalan dari pagi hingga ke malam.. pagi isnin gi keje, betil plak sakit.. adoiii..
    lepas sidai baju sana.. dtg umah Nurul lak ea.. tolong sidai sini plak.. wahahaha

    ReplyDelete
  15. saya dok umah je hujung minggu lepas selepas tetamu sudah balik kg . melayan penat dan buat prkara yg terpaksa postpone ... apalah agaknya yg minta restu tu . pastilah pak jilap kan ... pie camtu , mmg lazat je klu dah ada depan mata hainom . nak mebuat tu cerewet gak . bila dah masak , kejap je habisnya . penat buat tak habis lagi ... org yg minat je tak rasa penat membake ni ...

    ReplyDelete
  16. Assalam okje,
    kaaaaaaaaaaaaaaaaaaann3
    iols pun dok sob3 nengok gambor tu last week
    ni tengok kat sini pulop
    sob3 lagik laaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  17. saya pun tak panjat shopping mall minggu ni..tak sihat ..tekak macam nak batuk..hari ni bangun pagi dah rasa ok pulak..nyesal pulak kemarin tak ajak pi memanjat..hehe

    ReplyDelete
  18. assalam...singgah sekejap.

    ReplyDelete
  19. air tangan k noor mmg terbaek..kalo ke blog k noor, terbuntang2 bijik mata, letih nak telan air liur haha

    ReplyDelete
  20. cik pon sama klu singgah blog kak noor mesti trliur..:)

    ReplyDelete
  21. suka makan, tapi nak buat kena tunggu sawa rajin ye..haha.kita serupa..

    ReplyDelete
  22. Mesti sedap...rupa parasnya pun cantik tu

    ReplyDelete
  23. Tengok org tayang kuih muih kek segala memang Mia jeles. Rajinnya dorg buat kuih tu semua ... Mia ntah bilalah datang kerajinan tu ... hehe

    ReplyDelete
  24. kenapa aya rasa susah aje bila temgok resipi dia?
    memang confirm tak akan buat kalau camni tau okje
    confirm tengok aje...hehe

    ReplyDelete