Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 13 March 2015

Kisah TUDUNG paling mahal

Salam Jumaat.....

Selamat bercuti kepada Adey Manis dan cikgu cikgu sekolah di seluruh negara. Seronoklah korang ek.... Esok dah boleh start bercuti cutian over the sea! Tak per korang jangan risau..... KL, kasi mak settle! hihi.....

Mai nak cerita ni. Ni bukan niat nak menunjuk tau. Orang tak pernah ada tudung mahal, ginilah jadinya hihi.....

Taunya OKje, korang punya tudung surelah branded branded dan gempak gempak mahalnya. Tambah lagi yang bini bos tak pun bini doktor. Alah...... tak payah nak tunggu jadi bini bini orang berpangkat, korang yang bekerja dan ada duit sendiri, confirm tudung korang mesti mahal mahal kan......

Lainlah mak, hanya seorang housewife katanya, tudung mak standard pasar malam jerlah, tak pun standard Nilai 3. Haih..... tudung pasar malam dengan tudung Nilai 3 pun cantik cantik tau!

Weyh Kak Ton, I'm not demanding hokay!!! Tak pernah pun beli tudung kat Fareeda tau.... Mak nak masuk boutique dia pun mak seram hihi....  

Tapi memang tak dinafikan tudung yang mahal mahal, corak dan kainnya memang cantik. Tulah tu kekadang bila tengok tudung, dah berkenan dengan corak, bila tengok harga mahallah pulak, terus cancel hihi.... Terasa sayang pulak ko. Datanglah bakhil dia tiba tiba tu kan haha.....

Nak jadi cerita, bila dah beberapa kali lalu lalang kat kiosk Tudung IOI Putrajaya Mall tu tetiba terberkenan pulak dengan tudung ni.

2 kali pakai terus tercabut tag Naelofar ni dari tudung, nampak sangat buas hihi...


Taunya tudung pattern gini memang dah melambak sekarang nikan. Jauh lebih murah lagiiiii.
Cik Nor pun ada jual online. Baru baru ni, Cik Puan Aina pun nampaknya dah berjinak jinak dalam bisness tudung ni. Wahhhh.... tak boleh jadi ni, nampaknya mak pun nak jugak menjebakkan diri jugaklah dalam bisness.... Korang rasa bisnes apa yang sesuai dengan mak ni?

Apa? Bisness Tudung Saji! Sampai hati tau!!!!

Oklah berbalik pada tudung yang katanya paling mahal pernah mak beli tu, akhirnya mak pun terbelilah jugak. Tak boleh tahan napsu dah! Masa tu tak banyak pilihan warna, so OKje rembat ajelah warna yang rasa sesuai dengan mak yang dah kilauan ni, warna fefel ....


Udah habis cerita.......
Itu ajelah kisah tudung paling mahal mak yang berharga Rm50 henggit....
Sekian terima kasih hihi..........


55 comments:

  1. alahai sis..muka masih muda mcm tu dh kata kilauan plak...comeynyeeeee sis ..tu anak ye kat sblh?

    ReplyDelete
  2. COMEINYE KAK .. SESUAI DGN MUKE :) ..

    ReplyDelete
  3. Masa kakcik ke HCMC tuari, kakcik ada beli 5 helai tudung Naelofar ni - tapi takde satu pun untuk kakcik. Semuanya untuk adik2 dan adik2 ipar. Huhuhu...kalau tak sayang juga kat kakak/kakak ipar baikpunyacilok ini, tak tahu la nak kata, kan? :)

    Kakcik pun takde tudung mahal. Standard kakcik tudung yang berharga RM10 ke bawah je... :)

    ReplyDelete
  4. mahal tu berpa...sekali sekala beli tudung mahal..apa salahnya

    ReplyDelete
  5. paling mahal pun tudung bawal yang saya ada. tudung fesyen lain-laian dlm 10-15 ringgit je. comel je tuan tanah ni

    ReplyDelete
  6. Tak pernah beli tudung mahal okje .. tudung fareeda jauh sekali .. hehe
    tudung mia semua pun harga 50 ke bawah. Kalau beli yang dekat2 50 tu kira paling mahal lah tu. Average harga tudung adalah 10 - 15 ringgit. Hehe

    ReplyDelete
  7. pergh..macam Neelofa lah!tak nampak langsung kilauannya.dahsyat betul ibu mertuaku ni..haha

    ReplyDelete
  8. Salam. Hee tak pakai tudung mahal pun mak masih nampak jelita.

    ReplyDelete
  9. pkai tudung mahai lg nmpk muda...nmpk muda dr sy plak tu

    ReplyDelete
  10. Mahal tapi berbaloi beli tak per kak. Sebab sesuai dan cantik akk pakai tudung ni. Sila tambah koleksi...hehehe...

    ReplyDelete
  11. Okey.. cantik jerk..bila dah dipakai.. berbaloi ngan harganya.. :)

    ReplyDelete
  12. maknom ni pakai tudung saji pun comel hahak
    serius muka akak memang babyface

    kepenak opo orak nanggo ey?

    ReplyDelete
  13. kalau dah comel ni pakai tudung apa pun comel lah..lagi comel si ibu dari anak..opsss

    ReplyDelete
  14. memang klu tudung harga 50 Kira mahal jugaklah bagi saya..sy biasa beli tudung standard 30 kebawah..memang la kerja n ada duit sendiri..tp katanya kemut.muahaha...

    lawa tudung mak jilap..sesuai dengan tuannya.warna pun sweet..

    ReplyDelete
  15. cantikk lahhh ;)
    nanti leh beli lagi 2, 3 helai

    ReplyDelete
  16. kadang tudung kat pasar malam pun mahal juga hainom ...
    ala kalau muka cantek pakai tudung 5 rm pun masih sedap mata memandang...

    ReplyDelete
  17. Amboi...manisnya! Kalah tokeynya cik lopah...kikiki...

    ReplyDelete
  18. memang mahal tu okje..acik tak pernah pun beli tudung mahal..kalau tudung acik..50 ringgit tu tambah lagi 10 ringgit dah dapat 3 helai dah..tu je la tudung acik..dah usia macam acik ni kalau pakai tudung pesen2 tu pelik pulak orang tengok nanti okje..okje tak pe..muda lagi,.

    ReplyDelete
  19. Saya lagi kesian, tudung2 yang dipakai semua hadiah dari mak sedara jer...
    Dia dah puas pakai, jadi dipeturunkan kat anak sedara...
    Owh, inilah tudung nelofa yer? Kena sgt dgn model awet muda, bergambar dgn "adik"nya..
    Balik nanti nak cari jugak lah satu... Kena menabung dari sekarang nampak gayanya :)

    Biz tudung Saji? Menarik tu mak... Nak order satu!

    ReplyDelete
  20. tudung ni berbaloi ke idak membelinya bergantung kpd kerap ke idak atau sesuai ke idak kita memakainya ... bisnes tudung saji pun klu menarik blh je menjualnya tapi nak pos lagu mana lak kan ... heheheeee ... amboi menayang selfie adik n kakak tu ... jeles sih .

    ReplyDelete
  21. Salam perkenalan..

    Tudung mahal atau murah..janji seronok pakai kira baguslah tu!

    ReplyDelete
  22. Orang kalau dah comel...pakai tudung rm 5 pun cantik...ni lagilah kalau pakai tudung mahal...berkali2 comelnya tuan rumah ni...:-)

    ReplyDelete
  23. imm pun standard tudung pasar malam jugak hihih..

    orang panggil kilauan ke camni kak? nampak mcm remaja yang berkilau je..hihih

    ReplyDelete
  24. Alahai sis OKje , mahal ke murah tetap tomey je tu. kiut je.. xnampak cam mak budak langsung.

    ReplyDelete
  25. cer try masuk gm,,,,berlambak tudung,,hihihi,,
    yg ni mahal mahal pun,,2 kali pakai,,tercabut tag tu yer,,,hihihih,,,

    ReplyDelete
  26. Alolo..comeinya..
    saya x berani nak pakai tudung kalau x de awning..rasa leper aje muka..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu FS.....mmg nampak leper pun ....tp mak belasah aje hihi.....

      Delete
  27. Hai Okje..takde nak cakap apa pun, just bertandang je., opss..comel la awak,

    ReplyDelete
  28. Alaaa... ni yang malas! Dah penat mengomen tetiba hilang! Buat geram je. Hilang terus idea. Apa ek tadi kita tulis....

    Aha, tudung mahal pun katanya lepas pakai dua kali sampai tertanggal tag, nak buat apa. Saya tak berapa berkenan tudung Neelofa ni, rasa macam tak sesuai dengan muka saya. Tudung Fareeda pun saya tak belilah Okje, sebab tak berkenan juga walaupun katanya mahal. Lebih baik beli kain baju mahal daripada tudung mahal. Saya ni ada bab-bab yang saya suka, beli mahal pun tak ralat. Ada bab yang saya suka suam-suam plain water je, memang saya ralat alahai keluar duit banyak-banyak *_*

    Memanglah kita kerja tapi kalau tengok semua benda pun nafsu membeli membuak, haruslah tak cukup juga gaji tu, Kena minta top up pulak kang....

    ReplyDelete
  29. Instant shawl senang nak pakai neelopa ni...hihi

    ReplyDelete
  30. yang kerja ni pun ada masa datang bakhil nya kak oiiii huuuu. tapi cantikkkk sangat haaaa kena dgn kakak Okje kite. serius lawaaaaaaa

    ReplyDelete
  31. sesuai sangat,,nampak cam adik2 je dia...betul ke harga nya Rm50?

    ReplyDelete
  32. saya belum cukup duit tabungan nak beli tudung mahal
    beli adijuma aje, boleh juga berlagak mahal padahal 10 hinggit aje...wahaha

    okje, awat saya dah komen sikit punya banyak
    sampai naik lenguh dok bom blog ni dari tadi, tapi nama saya still kat bawah juga
    tak puas hati ni! saya nak atas sekali, kasi kalah jiran sebelah mak tu
    ish..tak puas ati sungguh ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak ni pun sekarang asyik tenggelam timbul jer sekarang. Sibuk sangat kotnya menyapu, mengemop dan membasuh baju *_*

      Ehem, ehem, oh ada hati nak curi takhta ya! Langkah bendul dulu, baru boleh cabar ^_^ Ish, lawan cakap akak-akak ni, nanti tak cium bau minyak wangi tau!

      Mak, oh Mak! Awat kita komen secara tulus dan ikhlas tapi komen kita di takuk tu juga? Takda lagi atas ke?

      Delete
  33. Comelnya tuan tanah, jeles kita tau.. hi3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya geng, kita pakai tudung 10riyal jah..

      Delete
  34. Kalo 50 rgt utk sehelai tudung..bg saya memang dah mahal.dh tu..tudung saya pakai.plg mahal cuma 30 rgt je..x mampu nk bl yg mhal

    ReplyDelete
  35. Aik, kenapa tak jumpa masa beli tudung tu ya? Saya pun ada beli tudung kat tempat Okje cakap ni. Hari sabtu hari tu.. kalau dapat jumpa, ai bestnya.. risau gak kalau jumpa, kang sebab Okje awet muda sangat, saya lak yang nampak tua... huuhu

    Kalau semalam belum ke mana2 lagi Okje.. siap mengajar kls tambahan dulu boleh ke mana2..

    ReplyDelete
  36. naelofar memang antara shawl yg agak mahal tapi mampu milik hihi.. sebab shawl lain lg murah. Banyak jg shawl ala2 naelofar ni tapi kualiti dan jenis kain x sama. hana pun suka pasal instant dan x perlu iron.. huhu

    ReplyDelete
  37. kak ape ptua muda remaja., makan tempe yerr., huhu
    pasar malam pun ok per., klu pakai tudung mahal2 pun tp jambul kluar buat per.,
    50 pun kira mahal gak la tu., hehe

    ReplyDelete
  38. Mahal atau murah soal nombor dua, yg ptg aurat terjaga dan selesa memakainya.

    ReplyDelete
  39. Mahal tu Hainom ... CH beli RM35 ajer .. mungkin baru keluar kot masa hainom beli tu :)

    ReplyDelete
  40. amboi kak sambar tudung neelofa trus..haha..jgn lupa beli tudung cik nor jual...RM50 utk 2 helai siap postage yer..:)

    ReplyDelete
  41. Ai pun berkenan tudung ni. Tp mahal sgt. X sampai ht nak beli. Sll beli tudung rege paling mahal 35. Tu pun rela dalam terpaksa. Napsu kan. Kalau above 50 mmg x la. Baik belanja anak anak makan kepsi lg sodap

    Ala mak tu comey je pakai tudung murah pun. Bukan ada cop rege atas tudung tu. Belasah je janji tutup aurat kan

    ReplyDelete
  42. Org klu memang dah cantik tu,pki murah ke still lg comel okje....klu pki mahal lglah comel....
    kulit pun bersih je okje nie.....

    ReplyDelete
  43. Huntunglah dapat beli tudung 50hinggit.. hahaa.. comey la muke.. ehh.. adik beradik ke? weeeehh :p

    ReplyDelete
  44. pergh... terus berkilau muka OKjer pakai tudung tuh.. muehehehe... memang mahalpun sebab logo nyer pakai plat besi. memang kelaslah...

    pakai tudung murahpun takpe OKje janji tutup aurat kan...

    ReplyDelete
  45. Sebab Mak tak rajin membalas komen sekarang ni, kita tolong komen banyak-banyak *_* Ni bukan apa. Hujung minggu lepas kita keluar dating beramai-ramai dengan family tetiba kita nampak satu perempuan ni pakai tudung neelofa tau, Mak. Terus kita rasa nak tercekik walaupun tak makan apa-apa sebab kita teringatkan Mak dengan tudung neelofanya tu ^_^ Kita sengih sorang-sorang sambil dalam hati mengumpat sorang-sorang sampai kena tanya - Apsal senyum? Terus kita perbetulkan balik otot-otot senyum kita tu tau ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho......ngumpat sambil senyum eh.....tak senonoh tau. Eh ...nape? Lawak ke mokcik tu pakai....lawak ar tu sampai tersenyum gitu....mesti terbayang gambar mak yg kat atas tu kan...huahaha

      Delete
  46. Subhanallah comei nya OKje.... ME pun sama xde jugak tudung mahai... even bekerja, sayang kat duit hahaha kedekut !!

    ReplyDelete
  47. Assalam okje,
    alaaaaahhhhi
    huntung dapat tudung mahai he3

    ReplyDelete