Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 27 March 2015

Radio Survey

Salam Jumaat.....

Berat nanang ni kalau tak boleh tidur! Dah kenapa tetiba kecek Kelate ni weyh!!!..... Nampaknya mak pun dah berat nanang jugak ni. Bukan mak yang tak boleh tidur, mak lena sokmo! Usah difikirin lagi bang, resign ajelah, jangan fikir pasal cukup tak cukup, kalau tak cukup kita cukupkan, jangan risau bebeh. So kalau lepas ni korang dah tak nampak mak berkeliaran kat alamaya ni, maksudnya tenet dah potonglah tu ye......

Babai korangggggg..... nak buat macamana demi sebuah pengorbanan katanya huhu..... Dan kalau nampak Mak Jilap jual pucuk ubi kat Pasar Malam tu, ikhlas iklaskanlah beli walau korang tak makan pucuk huaaaaaa.....

Ok tutup kisah tu.....

Semalam petang ada dua orang budak naik motor singgah depan rumah. Masa tu OKje tengah nyembang ngan jiran, jiran hantar Daging Dendeng. Kawan dia jual. Strategi perniagaan ni sebenarnya, manalah tau mak kena jual Nasi Lemak pulak lepas ni kan! So kena pancing customerlah dulu hihi....

Ngerilah jugak mula mula tu. Entah sapa sapa manusia. Maklumlah zaman sekarang ni, muka je nampak baik tapi hati penjahat. Rupanya mereka nak buat survey. Minggu depan nanti kami ambil balik kak. Lepas tu kami bagi Voucher KFC Snack Plate. Laaaa..... ingatkan Voucher untuk Bucket ke Barrel ke hihi.....


Bukan susah pun, Isikan waktu bila kita dengar radio dan radio apa yang kita dengar. Memang pun bukak radio dalam kereta tu. Maklumlah supir! Sejak dah kilauan ni, pandai pulak insaf ko hihi.... IKIM FM 91.5 memang jadi pilihan. Pagi ada motivasi, tengahari sebelum azan Zohor, layan bacaan Al Quran, kasi tenang jiwa dalam kereta. Petang ada usrah.

Kadang kadang layan jugak SINAR FM 96.7 kalau radio IKIM dok cerita pasal produk apa tah. Tak pun bila masuk blog Lynn Munir.  ERA FM 103.3 sesekali, tapi best jugak sebenarnya layan lawak Mak Jemah tu.

Hish korang ni...... takkanlah nak suruh mak dengar THR Raaga pulak hihi ......


26 comments:

  1. Percayalah memula nak menapak tempat baru mestilah ada rasa sedikit kurang selesa tapi masuk sebulan-dua semuanya jadi biasa. Moga dipermudahkan semuanya.

    Kanda tak pernah tukar channel radio memang memanjang IKIM FM tak kiralah dlm kereta, rumah dan offis ni.

    ReplyDelete
  2. Wish korng al de best...moga smua perancangan idup bjaya...
    Sy kebelakangan ttba bleh plak 'tlayan' klasik fm...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Kalau line internet di potong, pandai pandai la usung laptop kat kedai mamak ya Mak, update blog guna Wifi free..hahahaha

    IKIM. FM ni tu la masalah nya, bila tiba part IKLAN!
    Nak muntah saya dengar..hahahaha

    " Belilah produk kismis ini, terbaik, menyihatkan, cantik, anggun, diperkaya dengan seribu macam vitamin..bla bla bla".

    Memang saya pun tune ke radio lain bila Ikim FM start " sawan iklan" dia...hahahaha

    ReplyDelete
  4. ai dgr hot fm je ..kadang2 klu teringat buka radio dalam keta .. keh keh
    kadang dah dkt nk sampai rumah ke sekolah anak br buka .. ade kot 2-3 init je dgr .... sokmo lupa ... hahahha

    ReplyDelete
  5. hehehehe semua akak dgr ek... dana biasa jgk bukak ikim tp selalunyer kalu tkt sorang2 bukak lah radio ikim hehehe... dasar kn

    ReplyDelete
  6. CH ni sekali sekala jer buka radio ni hainom.. tu pun dalam kereta.. kat rumah tak do radio hehehe..

    InshaAllah , rezeki itu sentiasa mencukupi hainom..
    Kalau hainom jual pucuk ubi.. CH mesti beli punya.. sodap makan dgn sambal belacan ehe :)

    ReplyDelete
  7. alahai janganlah babai...tak bestlah kalau hainom tak bersiaran...hainom kan penghibur gitu !
    part radio ni ...wlpun duk rumah payah benar nak buka ...masuk kereta pulak ikut selera anak2 .Layan sinar ok juga kan boleh imbas nostalgia silam zmn muda2 dulu....

    ReplyDelete
  8. Lama dah tak dengar radio sejak2 pegi keja naik komuter..

    ReplyDelete
  9. lahai sedih plak dengar cite OKje
    tak mengapalah OKje, kehidupan perlu diteruskan dak
    walau tak mengalami, tapi jujur saya memahami

    anyway pasal survey tu, istilah modern dia adalah market research
    memang perlu ada reward diberikan untuk sesiapa yang menjawab
    setiap soalan berbentuk survey yang diajukan
    kebiasaannya antara 5 sehingga 1 jam bergantung jenis survey
    lagi lama, lagi mahal upahnya =)

    ReplyDelete
  10. haha sy pun da join geng kilauan kot.Ikimfm jd pilihan :)

    tp sesekali dgr juga lagu2 lagha di stesen lain :p

    ReplyDelete
  11. Kat opis ada dgr radio. Tp dapat siaran ntah apa apa je. Sinar ke. Era ke. Hot fm ke. Sume x dapat

    ReplyDelete
  12. Tak pe..kadang-kadang kita tak tahu apa yang Allah nak bagi kat kita. Kadang-kadang bukan rezeki duit, tapi de rezeki lain.

    ReplyDelete
  13. Allah ambil sedikit utk beri lbh byk ... yg ptg ikhlas dan redha menerima ujian Allah . rezeki ada di mana - mana . manalah tahu , dgn berniaga nanti rezeki yg dtg berlipat ganda dr mkn gaji . itulah rahsia Allah yg perlu dirungkai ... resmi hidup berumahtangga , susah senang dilalui bersama ... tabah ya ... jiran my kakak ni dpt beli umah tu pun sbb jual nasi lemak setiap pagi kat simpan nun depan tu . hebat tak ?

    ReplyDelete
  14. THR Raaga tu tgdengar bila SB pilih channel redio kat astro..hihi..tapi lam keta hits fm lah jawapnya..

    ReplyDelete
  15. insha Allahsaya doakan moga dimudahkan segala urusan
    kak okje sekeluarga,
    thr ragaa pun best jugak, hehe :)

    ReplyDelete
  16. Okje, berat nanang tu orang terengganu lah yang sebut.. orang kelate sebut berat bedooh..

    Survey radio ya.. betullah kan..kita sekarang risau betul kot orang yanh datang tu orang jahat..

    Jangan susah hati, bgtahu suami Okje..mesti nanti pun ok juga tu.. insyaAllah.. perancangan Allah pasti lebih baik utk kita..

    ReplyDelete
  17. Alaa, nk berenti bersiaran dah ke? Tak best la gini. Nnt kalo dah buka bisnes daging dendeng tu boleh la sambung balik internet ye.

    ReplyDelete
  18. radio pun ada survey ye okje.

    ReplyDelete
  19. Percayalah Kak Ton jarang dapat dengar radio *_*

    Mak, PakJilap belum buat keputusan lagi ke? Takpalah Mak, sokong ajelah kalau dah tak tahan sangat dengan rutin kerja harian. Mak jual apa pun, Kak Ton beli nanti tapi takdalah borong banyakkan especially bab makanan (Hehehehe....)

    Insya Allah, Allah ambil rezeki ni sikit, Allah bagi rezeki itu banyak pulak. Kat Malaysia ni belum ada lagi yang mati kebuluran tak makan, Mak. Jangan bimbang, paling-paling susah pun boleh je balik kampung kat Muo tu. Macam-macam boleh buat *_*

    ReplyDelete
  20. untungla akak..jawab servey dapat voucher kfc..:)

    ReplyDelete
  21. sy tak pernah dengar radio.hahaha camna nk dengar jadi supir hantar amik aiman pun tak smp 5minit.lgpun sah2 klu dalam keta tak dpt nak bukak radio klu ada cik pia.marah dia klu kita bukak siaran lain selain CD zikir.solehah Sgt anak dara tu ok!Dr rumah pengasuh ke opis pun DLM 5minit ja.klu dengar pun radio siaran yg dah disetting.biasanya mmg dengar ja zikir cikpia.huhu

    ReplyDelete
  22. buat jualan online la kak. sambil bisnes sambil boleh blog. haaaa untung berganda tu hihihihi

    ReplyDelete
  23. Lama dah kami tak dengar radio Cik Hainom ooii, dengar-tak dengarnya waktu memandu jer.
    Itu pun kalau teringat nak bukak, tapi kalau busy melayan perasaan...bakal tak ber on ler
    radio tuu.

    ReplyDelete
  24. saya ni pun jiwa kilauan, suka dengar Sinar FM..Sinar Pagi rileks sikit, tapi kelakar..

    ReplyDelete
  25. Suka dengar lagu yang klasik2 gitu okje. Maklmumlah bersedia untuk masuk ke alam kilauan emas tu ... kihkihkih

    ReplyDelete