Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 13 April 2015

Isnin yang kelam

Salam Isnin yang kelam..... ......

Hari ini pagi pagi lagi belakang Ferarri mak dah tarik bumper depan Limo orang. Terkejut mak tau tengok kat side mirror, bumper dia tanggal. Macamana boleh jadi entah. Tetiba panik weyh!!! Dahlah jalan tu memang jammed. Tambahlah jammed kalau ada hal kat tepi jalan. Memanglah mak salah sebab potong Q, orang tu pun satu, cubalah bawak bawak bersabar sikit, Ferarri kan nak lalu nih!! Haih.....

Uncle tu mintak duit, tapi manalah mak bawak duit. Bukan nak kemana pun, setakat nak hantar budak budak ni ke sekolah je pun. Kalau bawak pun, adalah sepuluh henggit kot.  Agak agaknya kalau cenggini punya calar dan kemek, berapa Rm uncle tu nak ketuk mak yek??.....
Kesiannya Pak Jilap, mak ni menyusahkan dia jer....


Udah, malaslah nak fikir..... Tunggu ajelah uncle tu call, mintak mintak no hp mak pada dia hilanglah hendaknya! huhu....

Mehlah kita layan sate Muo yang mak ambik masa balik kampung hari tu......  Makan dulu baru kira, makan habis, bayar semua hihi....



42 comments:

  1. saya pun pagi tadi nyaris2 juga keta cium buntut exora

    ReplyDelete
  2. Adoi rosak mood pagi2 jadi gitu kan.. boleh mc ni.. ai, lupalak dah mmg Okje MC sepanjang tahun..

    Waw, samalah saya ni.. baru je sampai kat tempat boling mmg jalan sesak tul.. sekali sekala keluar awl jadi gini pulak..

    Kita doa2 moga uncle tu lupa no nak cal Okje ya..

    Lalu makan lagi tu, xda apa2lah kan.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. AN..... sate tu gambar masa okje balik kampung awal bulan ni sebenarnya hihi.....Saja...... kasi hilang spoil mood pagi ni hihi....

      Delete
    2. la, jadi hari tu saya salah faham la ye.. ops sorry.. abis macam mana? orang tu call balik tak?guano settle kes?

      Delete
  3. alahai...pagi2 mesti potong mood...pak jilap dah tau ke tu?

    ReplyDelete
  4. hehehe nak tergelak bila minta minta la no mak hilang hendak nyer >_<

    ReplyDelete
  5. Kereta cik nor pon kna langgar bontot jgk..org yg langgar tu lari..huhu..calar kete cik nor..pasrah..moga org jahat tu dapat pembalasan dr Allah..aamiin

    ReplyDelete
  6. Allah... pagi-pagi dah kena uji. Entah-entah bumper kereta yg kereta dinda cium tu memang dah rosak kena sikit terus tanggallah.. Peluang dia nak dpt ganti baru.. pasrahlah en abang dinda tu. Doa moga org tu diberi rasa belas pada dinda dan en abang tak minta bayaran mahal..

    ReplyDelete
  7. Uhuh...berdebar-debar baca. Kalau Kak Ton yang diva ni dalam situasi yang sama, teruslah alpanik menyerang katanya. Tak bayar bagus juga. Lepas tu kalau uncle Limo yang repair, silalah bawa ke workshop yang PakJilap biasa pergi ya. Kalau suruh dia repair sendiri, entah apa lagi agaknya yang dia akan hentam suruh laki Mak bayarkan tau. Mak tak selfie depan bumper yang tanggal tu ke? Ada buktikan bagus... time nilah selfie itu membantu, Mak...

    Mak, ini bukan nak takutkan tapi dululah Kak Ton punya pintu kereta bahagian penumpang kiri kena langgar, kemik tak banyak mana tapi RM450 kena. Itu cerita zaman tok kaduk masa Kak Ton baru belajar bawa kereta! La ni tak tahulah berapa cajnya...

    Layan sate dululah, Mak. Cerita repair kereta tu nanti-nanti PakJilap balik kerja boleh sambung sedih kembali. Yang penting sekarang, layan makanan untuk hilangkan tension. Padanlah hari ni takda entri Mak berselfie kat hujung-hujung cerita ya....

    Apa-apa pun alhamdulillah jiran awet muda Kak Ton tak apa-apa. Kalau tidak, terpaksa Kak Ton datang rumah nak jenguk jiran tau!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Hainom, ala macam sikit je tu tak teruk sngt, janji Hainom ok tak kisahlah tu,apa2 pun nyawa lebih penting dari segala nya, ceriakan diri hari ni jangan dok kelam2 tak best lah

    ReplyDelete
  9. huhuhu Monday Blues laa.... adeh .. sabar je la

    ReplyDelete
  10. Ujian yang tak terduga...

    Mudah2an tak banyaklah yang kena dibayar, kan?

    ReplyDelete
  11. Uijan dah melanda di hari Isnin ye Hainom.. Moga bertabah lah ye hainom.. seperti kanda Zakie tulis tu, semoga uncle tu ada sifat belas kasihan pada hainom, bayaran pun berpatutan..

    ReplyDelete
  12. Dah bukan rezeki okje dipagi isnin. Harap2 uncle tu tak minta bayaran mahal. Napa tak suruh uncle tu claim insurans je okje? okje buat report polis dan bayar saman je 300 ...

    ReplyDelete
  13. wahhhhh spoil betui kan .... sabo je la
    bertabah la kak .. pak jilap marah dak ??

    ReplyDelete
  14. Alahai siannya dgn Okje,semoga tabah dan x pyh fikir sgt....

    ReplyDelete
  15. dugaan ni..harap-harapnya takde la dia ketuk kaw2 kan..
    kete saya orang langgar, dia ada 200 je, saya amik jela..
    pernah saya tersagat bumper depan kete wira sorang ni..dia mintak saya 400 sebab dia cakap bumper dia ori..ciss tak bertimbangrasa sungguh orang tu..

    ReplyDelete
  16. Alahai...pagi2 dah kena gitu...patut la kelam...huhuhu...

    Jgn p blog sy okje...mmg x dak entry baru...mood kelam gak ni...huhuhu...

    ReplyDelete
  17. cian nya pagi2 dah di duga ya...tak pelah nak buat mcmana kan benda dah nak kena ,harap2 ada simpati dihati...
    tapi hainom ni best tau boleh cool lagi sempat tayang sate muo...sedapnya.

    ReplyDelete
  18. sabar ye kak..mintak2 uncle tu tak la caj mahal sangat...

    ReplyDelete
  19. Ujian kecil di pagi isnin..nasib skit jer tu..
    sura tolong aminkan ..no phone tu hilang..:)

    ReplyDelete
  20. Asam garam rencah kehidupan masa menguruskan anak2 sekolah tu Anom. Mintak mintak ler kos baik pulih kereta uncle tu takmahal sangat..

    ReplyDelete
  21. benda dah nak jadi kan kak, sabar ye kak
    mintak2 lah uncle tu hilang no. phone akak.

    akak tunjuk sate terus teringat nak beli sate kat pasar malam

    ReplyDelete
  22. Allahhh..sabar yea, hanya dapat tumpang simpati.

    Nak tau, kita ada lesen, tapi tak penah drive pun, dah 4 tahun dah kita berabis duit bayar renew lesen..

    ReplyDelete
  23. sabar lah kak... kadang2 bende tak terjangka terjadi, bile tgk perempuan yg buat lg lah depa nih... kalu lelaki takde lah nk heran sgt kot

    ReplyDelete
  24. adehhhhh

    tapi sate tu mmg sodap la!

    ReplyDelete
  25. Nasib baik tak jadi kes awek streng lock lagik...ahahahaaa...

    ReplyDelete
  26. kesian.. berhati2 di jalan raya.. sedap sate .. hehe

    ReplyDelete
  27. ejulz pun agak down kat ofis arini melayan karenah bos.. :(

    Jemput Join ek.. :) "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei"

    ReplyDelete
  28. Ferrari tu cantik sangat, tu yg Limo cium...hahaha

    Bertabah lah Okje...
    Ada rezeki nak masuk tu..
    Allah uji dulu..

    ReplyDelete
  29. saya pun doakan semoga no hp Okje tu hilang dalam simpanna nya..anak dia tekan2 enpon terdelete terus..Amin...

    ReplyDelete
  30. kesian kak OKje..tak memasal pagi-pagi dah main cium-cium..saya doa Uncle tu terhilang nombor akak..hehe

    ReplyDelete
  31. inshaAllah.. moga2 no.phone akak hilanglah hendaknya.. huhuhu.. ini mungkin peringatan sikit je akak.. next time be more careful ye.. ^_^

    ReplyDelete
  32. Nasib tak melibatkan nyawa. Apa2 pun doa yang baik2 amin.

    ReplyDelete
  33. Alahai dapat bayangkan perasaan geng pagi tu, tentu tak keruan.

    Uncle tu ada call tak?

    ReplyDelete
  34. As salam OKje.. lama x jengah sini.. mcmana uncle tu ada call ke?

    ReplyDelete
  35. hehehe yg penting kita ok, keta2 ni kita settle cara baik ajelah !

    ReplyDelete
  36. ehhh kak langgar belakang ke mcm mana ni? betol ke akak yang salah? ke kereta uncle tu yang cium bontot keta akak?

    ReplyDelete
  37. adoi sy baru gak kena minggu Lepas..mak jilap pun sama.huhu tp mujur mla keta sy yg jahanam..klu keta orang mampus kena bayaq

    ReplyDelete
  38. sabo ajalah...apa2hal pun...makan tak leh miss ya. saya pun pernah langgar bontot kereta orang.biasalah...kalau tak ada tragedi kurang berseri pemanduan kita, huhu

    ReplyDelete
  39. Assalam okje,
    laaaaaaaa
    cubaan
    bertabahla yer

    ReplyDelete