Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 7 May 2015

Makcik Pink

Salam Khamis......

Salam kasih sayang buat sahabat alamaya yang dirindui......
Hari ni mak bersiaran terus dari laptop si SA. Best weyh., laju jer berdezup dezup, maklumlah benda baru, semuanya pun tip top! Sebab tuannya tak de, tulah mak boleh pinjam sekejap, kalau tidak, tak de chance langsung.

Cerita balik kampung hari tu, macam biasalah, dah katanya pergi kenduri kawenkan, makanya mak. kenyang makan nasi minyak ajelah. Kebetulan pulak kateringnya orang yang sama. Huh..... hadap ajelah walau lauk yang sama. Rezeki, alhamdulilah......

Meh nak tempek gambar, baju mak sedondon dengan pelamin pengantin hihi..... Pink karer gitu.... Ni rumah kedua sebenarnya, rumah makcik Pak Jilap sebelah mak dia.

Ececeh...... bukan main lagikan Pengantin Kilauan tu..... berkejar kejaran pulak kat depan pantin, candid ko hikhik....


Gambar bawah ni rumah pertama sebenarnya, rumah pakcik dia belah mak dia jugak. Nasiblah rumah memasing sejalan, hala ke Batu Pahat tu ha.


Adoiiiii......
Sebenarnya hari ni mak nak cerita pasal Roti Canai yang mak buat semalam. Yelah mak buat sendiri uli sendiri....Tak percaya??? Ingat mak apa ha? hihi....

Terliur dengan Roti Puri Puan Kutulah ni, tapi udah terlanjur pulak cerita pasal Kakak Pink pulak.



Eh! Kakak Pink pulak.... Makcik Pink..... Kang ada pulak orang yang marah, terutama Jiran Sebelah mak tu.....ngeee...

Layan ajelah .....Makcik Pink pun Makcik Pinklah .....

35 comments:

  1. maintain cun lagi pengantin lama..:)

    ReplyDelete
  2. Amboi kakak pink.. kesian pengantin tenggelam dikaver oleh kejorjesan kakak pink..huhu

    ReplyDelete
  3. eh comel la pengantin lama berkejaran :)

    ReplyDelete
  4. amboi kakak pink yek... kite geng lah kak... dana pun pink jgk arini nih

    mana gambar roti canai yg akak bt sndiri tuh? nk tgk jgk

    ReplyDelete
  5. akak saya yang baju pink tu toksah cakap lah memang sentiasa awet muda, tak perlu puji diri sendiri pun memang terang berderang orang boleh nampak awet muda...he he he...

    tapi nak cakap satu, baju pengantin tu warna dia cantik sangat-sangat, agak rare nak jumpa pengantin memakai baju warna ni... semoga berbahagia sehingga ke jannah...

    ReplyDelete
  6. hahaha..comell lah kakak pink kita ni... sesuai...hihi

    ReplyDelete
  7. COMEY LA AKAK DALAM WARNA PINK .....

    ReplyDelete
  8. nampak gayanya makcik pink lebih menonjol dari pantin kan...hihii siap berkejar2an lagi ,

    ReplyDelete
  9. hi makcik pink...comel nampak :)

    ReplyDelete
  10. amboi comfy pengantin lama dengan baju n shawl pinknya.mana roti puri mak jilap ni?kasi tunjuk la rupanya..sedap kan..aiman suka sangat dengan roti puri ni..ada gak resepi yg pakai mauripan tp serap minyak sangat..yg sy buat tu best!resepi Google agak tu..:)

    ReplyDelete
  11. saya hari tu g kenduri sama kaler ngan tema tuan rumah. merha menyala. nanti cerita kat entry

    ReplyDelete
  12. Memang tempah baju sedondon dengan pelamin ke Okje? hehehe....

    p/s : Heliza tu kawan baik menantu kakcik, tu yang selalu ada tu kalau kebetulan dia tak ada acara lain... :)

    ReplyDelete
  13. pinky mmg sesuai dgn hainom okje nampak muda belia gitu macam pengantin hehee kann

    ReplyDelete
  14. Apa? Mak pergi BP? Ini yang rasa nak gelak beso-beso ni! Mak, kalau kita susun balik susur galur, jangan-jangan kita ni bersedara mara tak? Er, best tak BP Mak selain daripada pergi majlis kenduri kahwin? Tengok gambar candid pengantin 40 dekad tu, terasa macam digeletek-geletek jerk anak tekak ni tau *_*

    Eh, rasanya Kak Pink tu macam pernah tersebut-sebut mulut nih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada kita gi BP.....orang pinjam jalan jerlah....tu pun tak sampai BP. Tak kuasa tau gi BP.....baik ronda bandar Maharani, bandar diraja hokay hihi....

      Nape? Gatal tekak ek.....nak ngumpat mak ler tu gamaknya....
      Tetiba pulak dtg idea guna kak Pink Kak Ton tau....yelah....yelah....Terima Kasih bagi ler bahi idea...

      Delete
  15. Selalu kalau pakai pink orang panggil gegirl tulah sebab okje nampak muda hikhik....

    ReplyDelete
  16. wahh ahkak nanggo baju color pink
    dalam boso jowo ncelok opo ey..
    lawa la..
    lawa la pengantin tu..
    eh akak pun sentiasa lawa, hehe

    endi ey gambo roti canai?
    riko scroll tekan entek orak weroh pun
    hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emboh yok.....dak pernah nyelok key hihi....ono onolah kuwey ki...
      Entry roti canai ngesoklah yok

      Delete
  17. boleh jadi pengapit tu.. hehe

    ReplyDelete
  18. 44 pemenang dicari!!!

    Antara hadiah2 yang bakal dimenangi:
    - Kain Batik Sarawak - 1 pemenang
    - Kain Pelikat - 2 pemenang
    - Minyak Angin Aromaterapi Fresh Care / Safe Care / Javaspa - 1 pemenang
    - Pin Shawl - 2 pemenang
    - Blause - 1 pemenang
    - Skirt Labuh Lcyra - 1 pemenang
    - Cash RM30 - 1 pemenang
    - Cash RM10 - 2 pemenang
    - Topup RM10 - 3 pemenang
    - PVC Keychain - 30 pemenang

    Jemput join segmen bagi yang belum join jika sudi.. "SEGMEN : Ucapan Hari Lahir Buat 'Si Lala' Pada 13 Mei" Tq..

    Jom terjah entry terkini "LAZADA - Mini LED Projector"

    ReplyDelete
  19. Pink Pinter tu hainom.. yg pelamin tu bukan hainom hahaha..
    amboi berlari berkejaran.. nanyian kak pah.. ;)

    ReplyDelete
  20. Katering lauk sama tu, makan dua kali ke? Haha. Rezeki.. okje kalau saya.. seronokla dapat balik kampung cuti hari tu.. saya dah lama tak balik kg..alahai..rasa rindu sangat nk balik kg ni. Kata tak sabar nk balik ni, rasa nak je esok cuti panjang lagi..hihi

    Baju pink tu sedondon btl dgn pelamin pengantin tu. Dah tahu tema pink ke tu? Sempat bermesra2 kat dpan pelamin orang ya..

    ReplyDelete
  21. boleh tahan cute macik pink..hee..

    ReplyDelete
  22. yelah makcik pink.. tapi ingatkan ada gambar roti canai buatan sendiri tu,,,takde pon..

    ReplyDelete
  23. gorjesnye macik pink tu.. hahaa..

    ReplyDelete
  24. makcik pink nampak sweet sesangat..kna pakai pink selalu :)

    ReplyDelete
  25. hehehe...siap berkejaran depan pengantin yer. nanti bercanda di pasiran pantai pulak yer.... jangan marah. gurau jer

    ReplyDelete
  26. hamboi-hamboi, main kejar-kejar depan pelamin, kalau terlanggor bunga pahar (orang Muor sebut bunga pohor) kan dah naya. apa-apa pun ah kak Arjuna dan Arjuani tetap meletup bila pakai pink.eh eh, bakal tunang I x ikut ke g kenduri ni..hahaha.jangan marah, nanti cepat kilauan.

    mana resepi dan gambar roti canai?

    ReplyDelete
  27. Bukan main makcik pink tu ye .. sedondon dengan pasangannya .. dah macam pengapit pengantin pula hehe

    ReplyDelete
  28. nasib baik dia cerita sampai habis . tak pi corner baring mcm MD ... heheheee ... ala2 hindustan gitu main lari2 ... sweet ahhh .

    ReplyDelete
  29. Tertanya tanya juga siapa jiran sebelah tu

    Wah Pink kaler kak hainom

    ReplyDelete
  30. hihi boleh sanding kali kedua ni... pengantin baru dan pengantin lama sama cntik sama padan :)

    ReplyDelete
  31. Amboi romantiknya tgok pasangan pink..

    ReplyDelete
  32. ececece tu lari2 depan pelamin tu nak mengimbau kenangan letewww ekekekekeke :p

    ReplyDelete