Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 27 May 2015

Mee Tarik jadi Spaghetti

Salam Rabu ....

Sorrylah yeh......mak belum sempat melawat kawasan korang lagi. Jap lagi ek.....nak sudahkan entri ni.......

Kejadian ni masa SA cuti hari tu. Makan Pizza San Fransisco kat Bangi. Pak Jilap macam nak try Mee Tarik yang baru bukak kat Bangi tu, tapi si SA tak berapa suka mee, kesianlah pulak kat dia. Kang mak laki bini pulak yang enjoy tak hengat dunia makan Mee Tarik hihi.....

Ada yang pernah try makan Mee Tarik tu?? Sedap ke tak?

Well, minuman pilihan mak tentulah Green Tea panas.... nak menjaga keawetan katanya haha......
Sebenarnya cari minuman yang paling murah.......saved sikit! Kesian tau laki mak bayar mahal....

OKje ambik Bolognesse Meatball Spaghetti, TLBD, Lasagna Ayam, SA ngan Angry Bird, share Pizza, Pak Jilap biasalah, berkambing sajalah dia, Spaghetti Kamben, boleh tahan jugak rasa dia weyh....


Anak anak yang semakin membesar, semakin macam macam jugak perangainya ....








31 comments:

  1. amboi..sdapnya kak..bla nak mkn together2..haha

    ReplyDelete
  2. SA boleh order banyak dish special di Mee Tarik Bangi tu dinda. Dia belum rasa belum tahu kalau kena sekali mesti nak lagi..

    ReplyDelete
  3. bestnye ramai2 menjamu selera ye hainom
    spaghetti kambing? best tuuuu macm tingin je nak buat

    ReplyDelete
  4. wahhhh mee tarik jadi spaghetti...hi hi hi, tapi sedappp kannn???

    ReplyDelete
  5. makin besar anak makin susah nak berkumpulkan okje.nak tunggu cuti..cuti pulak tak sama

    ReplyDelete
  6. tak penah pun kat sini ..... walaupun boleh dikatakan tetiap minggu lalu depan kedai tu

    ReplyDelete
  7. aku suka mee tarik tu, sesekali layan bleh la
    kang selalu makan jadi muak lak
    bahahahhahaha

    itu kedai san francisco pizza ye makan tu
    aku dah blacklist kedai tu
    sampai akhir hayat tak mo makan situ sebab pekerja dia tak jujur

    ReplyDelete
  8. Wah..ceria bersama keluarga.
    Saya pernah pergi makan kat restoran mee tarik tu..tapi rasanya kurang menepati tekak jawa saya ni...huhu
    Tapi, ada jugak member kata best..

    ReplyDelete
  9. seronoknya makan anak beranak ...sedap2 pulak tu.

    ReplyDelete
  10. Yeah, Mak update blog lagi!

    Maksud Mak Mi Tarik Warisan ke yang kat Bangi tu? Kalau yang itu kena dah pernah cuba banyak kali tapi belum keluar TV, eh blog! Kita pernah cuba mi tarik dekat cawangan di Sg Besi dan juga Setapak nun. Boleh tahan sedaplah tapi macam Mak juga kita tak suka pekena mi tarik sebab dekat restorannya takda makanan sesuai untuk Bubbly Abang.

    Kesian Mak minum teh aje. Kalau PakJilap makan memahal, Mak pun ambillah yang 2nd mahal. Takkan PakJilap berkerut dahi suruh Mak tukar orderkan!

    ReplyDelete
  11. CH pun belum pernah cuba Mee Tarik ni hainom..
    Kekawan kata sedap..
    Green tea ye hainom utk awet muda..
    CH pun nak minumlah :)

    ReplyDelete
  12. mee tarik warisan kat sg besi dh pernah makan
    sedap

    spagheti pon spagheti la..

    dah besar besar kan..

    ReplyDelete
  13. saya pernah makan sekali baru mee tarik nie. seronok jer tengok ketika dia duk tarik2 mee

    ReplyDelete
  14. makin besar makin berlainan perangai jugakkan kak..selera pun lain2..hehe.. seronok jg melayan tu.. sedap2 menu mrk...:)

    ReplyDelete
  15. wah..pizza tu nampak sedap gila pulak...kita ni, kalau keluar ngan anak2 memang melayan selera diorang la dulu kan..kita apa2 pun boleh

    ReplyDelete
  16. macam kurang sesuatu pulak kat entry ni...kan??kan??

    apa ye???


    heheheh

    ReplyDelete
  17. Seronoknya makan makan ramai ramai

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum,
    sesekali makan mi tarik okey lah...bila selalu, bosan jugak sebab menu dia tak banyak pilihan sangat.
    yang best, mi dia segar sebab diuli dimasak masa tu jugak

    ReplyDelete
  19. Ptt la akk awet mude.. sy bli green tea skotak dkt 4bln dah xabis2 acaner tu...knn nk diet tpi yg ado...

    ReplyDelete
  20. Ptt la akk awet mude.. sy bli green tea skotak dkt 4bln dah xabis2 acaner tu...knn nk diet tpi yg ado...

    ReplyDelete
  21. Akhirnya mak kongsi petua awet muda - minum green tea...
    Sama mcm supervisor saya... hari2 dia telan green tea... memang nampak awet muda... nampak lg muda dari anak murid dia ni... hehehe

    Kurus nampak SA skrang mak.. mesti asyik rindu kat mak bila belajar jauh2... eh, komen macam kena kat diri sendiri pulak.. tapi betul tau... skrang ni dah homesick sgt2 doh nok kelik M'sia... huhuhu

    ReplyDelete
  22. ooo maknanya di sini, sedap lah ye..

    ReplyDelete
  23. Mee tarik ? mcm mn tu. Mee yang selalu mamat cina tarik2 tu ke okje ..

    ReplyDelete
  24. saya ni kalau bunyi rest ormputih sangat, tak reti masuk, hainom. tak taule nape, alergik kot.
    saya baru plan nak pekena mee tarik tu. pernah makan di beijing. kat sp takdelah. bila tau ada di bangi, konon2 nak singgah rumah adik di seksyen 3. ntah bilalah lak. depa kata sedap.

    ReplyDelete
  25. nampak sedap je mak jilap spaghetti tuh..

    ReplyDelete
  26. hensemnya anak bujang OKje ni.. kalau ada anak dara, bolehla nak kenankan ni.. hihi.. sat lagi, ramailah tu bawa calon balik jumpa ibu dia..

    nampak menarik semua makanan kat sini,, saya tak pernah lagi try mee tarik kat mana-2 mana, siankan? lain kali nak cuba jugalah.. sekurang-kurangnya dapatla rasa dan tahu macam mana bendanya kan?

    ReplyDelete
  27. Mee tarik blom pnah cuba..nti google resepi buat sendiri.haha

    ReplyDelete
  28. teringin nak try mee tarik tu. duk bayang masa makan kita kena tarik2 ke hihihihihi

    ReplyDelete