Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 12 June 2015

Fancy Catchy

Salam Isnin yang blues......
Pak Jilap ngajak tengok SA hari Jumaat baru ni. Dia cuti.......Eh? Rasa macam baru jer lagi bermalam kat Sri Iskandar tu tau!!! ..... Tapi, dah Tok Daddy ajak katanya, nak tengok anak sempena nak menyambut Ramadhan ni...... Nek mommy ikutkan ajelah.... Nek mommy OK jer......cuti masak weyh, sapa tak suka.

Malam Jumaat hari tu, Angry Bird buat kejutan kononnya. Dia bagi handbag merah tu, Pak Jilap pulak dapat set tali pinggang dengan wallet. Sebab apa dapat hadiah, entahlah .....Nak kata hadiah Hari Jadi dah lepas, nak kata hadiah Anniversary, lambat lagi.....kira hadiah Hari Ibu dengan Hari Bapalah ni kot.

Handbag tu sebenarnya dah lama mak tenang kat IOI Mall tu.... Ada 3 kaler kalau, tak silap, merah, hitam dan coklat. Tapi mak suka pulak yang merah menyala ni,  tak padan dengan kilauan kan hihi.....Tulah, terbayang bayang kalau pakai baju hitam, pakai handbag merah ni pulak, memang perghlah!! hihi....Murah pun murah tapi nampak macam 'fancy catchy' gitu. Eh!!! sesuka hati jer mak buat perumpamaan ek haha.....Belasah jerlah weyh....... Mak ni biasalah, tenang aje yang lebih, tembaknya tak jugak, padahal tak mahal pun, tak sampai Rm40 henggit pun. Biasalah...... penggangur macam mak ni, hidup dia memang macam tu, sokmo menenang hihi....
Pas tu rupanya si Angry Bird ni beli senyap senyap. Langsung mak tak tau tau, sehinggalah sampai satu masa tu mak menggodeh almari baju dia, ternampak handbag ni dalam plastik......Ohhh.....tak sangka mak. 

Kalau tanya mak suka ke tidak, ofkos lah mak suka. Benda free weyh....
Terima kasih anakanda Angry Bird, moga Allah sentiasa murahkan rezeki adik hendaknya.

Kemain padlock tu yek....hihi

17 comments:

  1. alhmadulillah . dah pandai hargai ayah ibu ... next time klu teringin lagi , pandai - pandailah berkias ya . confirm dpt sebiji ... heheheee ... handbeg raya tu . saya ni wpun umur lbh krg hainom je tapi saya mmg suka warna terang . saya paling risau klu shopping dgn my kakak . asyik warna org tua je yg dibeleknya ... haishhh .

    ReplyDelete
  2. seronoknya kak..berbunga2 hati kan!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah murah rezeki satu famili
    Makin glemer la nek.mommy lepas ni
    Hik3 :)

    ReplyDelete
  4. Wahhhh syoknya dpt henbeg. Dah lama kite x beli henbeg tau

    ReplyDelete
  5. kemain pergh..sempat imagine baju hitam segala lagi ha. Hahaha

    ReplyDelete
  6. Wah.. ini kisah beg merah menyala dalam iklan kereta tadi ya.. berbunga3 la hati bila pakai barang yang anakanda bagi..dibaginya barang yang memang emaknya dah lama pantau ya.. pandainya anak kedua Okje ni..nanti pasti jadi isteri yang perihatin ni.. alhamdulillah kan..anak ingat kat kita memang satu kegembiraan besar..harga tu lain kira..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, rezeki lagi..

    ReplyDelete
  8. Apa ni Mak. Entri kata hari Jumaat punya tapi bagi salam dah Isnin! Ni mesti Mak buat kerja perap memerap ni :)

    Itulah Mak selalu aje kata anak-anak dara Mak tak dengar kata. Tengok tu tetiba aje dia bagi suprise, tak ke menitik air mata Mak seketika masa tu? Hahaha....

    Murah pun takpa janji cantik. Merah tu menawan Mak. Lagi tua, eh bukan... lagi kilauan liplapliplap, lagi cantik kalau pakai warna terang ni tau!

    ReplyDelete
  9. tahniah kak OKje..simple tapi cantik.nampak muda belia gitu

    ReplyDelete
  10. Sejuk perut Nek Mummy..
    Dapat ajer hadiah..
    Merah pulak tu..
    Memang bertambah cun lah nek mummy ni tau :)

    ReplyDelete
  11. bagiuh tlbd ni tahu menghargai mak dengan bapaknya..siap dapat hadiah handbag lagi..patutlah bergaya sakan tadi kt entry sana.hahaha...

    ReplyDelete
  12. Memang fancy..
    Cantikkk..
    Alahai Angry Bird :)

    ReplyDelete
  13. alahai...dah pandai nak bagi hadiah kat mak tu
    tu belum kerja, besok dah kerja
    mau berlonggok dia bagi, biasa budak pompuan gitulah =)

    ReplyDelete
  14. suka nya dapat hadiah beg tu... cantik colour nya... bila2 anak2 dah tau menghargai mcm ni terharu jugak ..kan kak..

    ReplyDelete
  15. wahhhh sejukkk perot mak mengandungkan dia kannnn

    pandai ambik hati, besar dah, nanti sedar2 dah ada menantu ;')

    ReplyDelete
  16. Mesti sangat terharu bila dapat hadiah dr anak kan okje ... merah menyala lagi hehe

    ReplyDelete