Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 23 July 2015

1 Syawal

Salam Khamis, Salam 7 Syawal korang.....
Huh......udah nak habis Syawal baru berkesempatan mak memunculkan diri. Entah apa yang dibizikan, mak sendiri pun tak tahu hihi.... 

Seronok betul tengok gambar Raya kengkawan dalam FB. Macam macam gaya, macam macam warna, yang pasti macam macam cerita tersembunyi disebaliknya. Mak doakan moga cerita Syawal korang semuanya gembira gembira belaka yek.

Kisah mak? 
Alah......kisah biasa biasa aje. Kisah warga kilauan beraya, apalah sangatkan. Tapi bab selpie, memang tak boleh lawan. Memang memanjang bersawan! Haha..... Cuma nasib baiklah hp mak, camera error sejak Ramadhan hari tu, so kuranglah jugak aktiviti berselpie mak ni tau.

Meh le layan gambo 1 Syawal mak yang tak seberapa tu....
Bersama bonda di pagi Syawal..... Uiks.... sama pulak tema baju mak dengan dinding rumah hihi....


Korang masak apa? Mak? Namanya pun orang Johor kan, menu pagi Raya tentulah ketupat dan kuah lodeh, sambal kacang, daging rendang dan masakan paling senang dalam dunia, ayam masak kicap hihi....

Kasi close up sikit muka mak yang semakin bolat tu...... 
Lepas pose ni, bukan tambah cekung pipi tu yek, semakin cembung pulak huh......

Wefie depan rumah makcik Pak Jilap. Kasi chance pulak dia bermesra dengan kaum kerabat dia di pagi Syawal kikiki....
Udah le cerita 1 Syawal mak yang tak seberapa tu, cerita 2 Syawal tunggu ajelah esok lusa, kalau datang ilham hihi.....

Okaylah mak nak menjemur baju dah ni, sebelum tu nak ucapkan.....

Selamat Hari Raya
buat semua sahabat alamaya yang tersinggah ke blog ini. 
Maaf Zahir Batin 
andai terkasar bahasa, terguris perasaan sahabat semua, maklumlah namanya pun manusia, banyak kekhilafannya.

50 comments:

  1. selamat hari raya
    maaf zahir dna batin

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya buat hainom sekeluarga....

    hihihi tema kita sama lah hainom " mak ko ijou"
    CH pun tahun ni tak byk benau bergambar..
    Dah macam lemau jer nak bergambar..
    Hahaha kilauan emas beraya gitu lah ye Nom..
    Beza lah CH dengan hainom..
    Hainom semakin cembong... CH pulak semakin cengkung hihhi..
    Tambahan tahun ni raya pertama rumah en suami..
    Puas menjawab pertanyaan saudara mara belah en suami..
    Napa kurus benau kau ni yati...
    Hanya mampu tersenyum :)

    ReplyDelete
  3. akak ku hijau...he he he...Selamat Hari Raya untuk akak dan maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  4. Ramai betul tema hijau tahun ni, sana sini hijau, nampak kena tukar nih..hijau itu menawan, hi hi..
    Btw...mmg boolat la pipi tu geng, jangan marah haa..

    ReplyDelete
  5. okje, selamat hari raya
    maaf zahir dan batin
    cantik hijau baju raya uolsss :p

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya aidil fitri..maaf zahir dan batin kak nom...
    rajin benor berselfie kan...

    tahun ni kite pun hijau..hehehe

    ReplyDelete
  7. Selfie dan okje tak dapat dipisahkan ... sama2lah kita #makkohijau tahun ni ye okje ... hehe

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya juga hainom....payah beno nak jumpa hainom skg ni ya....sekejap ada sekejap takde..
    hijo ya tema taun ni...kakak sekeluarga tk pernah nak sma warna walupun dh merancang ...sebabnya beli baju dh siap payah nk cari sama kalau dh 7 org ni pening nak cari...lagilah anak2 dh beso2 ni.

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin, happy family

    raya MY pun biasa2 je, alhamdulillah...masih diberi kesempatan beraya bersama keluarga

    ReplyDelete
  10. Selamat hari raya hainom maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  11. Salam Aidilfitri Mak Jilap...
    Sama pula tema raya kita kali ni...

    ReplyDelete
  12. refresh 2,3 kali awat gambaq tak keluar ye??

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya..maaf zahir batin Anom..

    ReplyDelete
  14. saya malas nak update pasal raya tapi seronok tengok gambar raya & menu raya kawan-kawan

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya maaf zahir batin mak. andai ade terkasar bahase.

    ReplyDelete
  16. ayam masak kicap tu ayam masak semur lah kan ... salam eidulfitri . mohon maaf zahir dan batin .

    ReplyDelete
  17. salam eidulfitri hainom ..
    wahh .. cantik dan bergaya tu ..
    sopo seng milih bajunay seng lanang ..
    seng lanang tuku dewey atau riko seng milih ..
    utk aku, wedok ku seng tuku ..
    tuku warna pink utk aku ..
    royo2 lanang kok enggo baju melayu pink..
    ahuihhhh

    ReplyDelete
  18. Selamat HariRaya Aidilfitri :)

    ReplyDelete
  19. Salam aidilfitri kak :)

    Tema hijau mmg win tahun ni...

    ReplyDelete
  20. Salam Syawal... masih mood beraya ek... ML singgah sini berkunjung raya dlm alam maya... salam syawal... maaf zahir batin

    ReplyDelete
  21. salam idulfitri kawan....tersinggah kat rumah dah...kuih raya mana aih...

    ReplyDelete
  22. selamat hari rayaa... cantik/hensem smuanyaa..

    ReplyDelete
  23. Selamat hari raya.. Suka sangat suasana kampung dengan rumah kampung tu

    ReplyDelete
  24. setiap tahun sy beraya di johor..yg tuhla makan tiap pg syawal..tp tahun ni masak awl..2 hr sebelum ry dh mkn rendang..hihi..

    ReplyDelete
  25. oloh2 comeinyer gambar anak beranak nih.... berjubah yek kak thn ih raya pertama

    ReplyDelete
  26. Ai comelnya korang berbaju hijau..sedondon gitu.. aik, bukan ke aritu kata pink hijau,abis yg pinknya mana?haha..

    Gambar pertama tu kalau kasi letak arjuna sebelah arjuninya pasti lagi cun tau..

    ReplyDelete
  27. ramai org pakai baju tema kaler hijo tu apa ke namanya. aah kan katanya pink lari tajuk nampak hehehehe. selamat hari rayaaa :P

    ReplyDelete
  28. salam aidilfitri utk kamu sekeluarga, semoga aidilfitri kali ni membawa makna yang tersendiri
    amboiiii sedondon u!

    ReplyDelete
  29. Salam kenal dan salam aidilfitri...

    Uiksss, mujur baju rasa tak sama pattern dengan langsir...hehe

    ReplyDelete
  30. Salam aidilfitri dari kanda buat dinda sekeluarga
    Kanda kurang ceria di hari raya kali ini sebab banyak cuti habis di wad tunggu abang aje. Sedih tau dinda..

    ReplyDelete
  31. selamat hariraya maaf zahir batin mak tuu ;p

    ReplyDelete
  32. selamat hari raya
    maaf zahir batin

    okje segak bergaya nya.. ommey anak beranak..

    ReplyDelete
  33. ehh kira cepat jugak laa akak update kisah raye...lieya ni? baru tekedek2 nak update hahaahah org nak bace pun malas sebab dah basi kahkahkah...

    cantik tema akak sekleuarga......saujana mate memandang sebab hijauuu kan hhheheehhehe.....mane tau nanti tahun depan lieya tiru idea kaler akak nieh plak heheheehe

    ReplyDelete
  34. Salam lebaran untuk hainom seisi keluarga....

    ReplyDelete
  35. Kira hebatlah baru 7 Syawal dah keluar gambar dan cerita raya. Ingatkan kalau orang bertapa, lepas Aidil Adha baru keluar cerita Aidil Fitri nih...

    Wah, warna hijau tema tahun ni. Mana pergi pinknya? Tak jadi join together gether jadi tema raya dengan hijau ke?

    ReplyDelete
  36. Assalam,, saelamat hari raya hainom,, maaf zahir batin ye,,

    ReplyDelete
  37. wahhhh...cantiknya warna dia =)
    as always, okje sentiasa gojes =)

    ReplyDelete
  38. Akak nyong orak baraan meneh umah riko ki..
    Njaluk ngapuro yo akeh2
    Entes tekan hehe

    Ayu banget ey nanggo baju ijo
    Tak reti dah nak cakap jawa..

    Masak kicap ayam tu menu feveret kak ipar saya kak,
    Sedapnya dia letak su'un dan fucuk..
    Yums :)

    ReplyDelete
  39. Selamat hari raya.. masih syawal lagi ni.. hehe

    ReplyDelete
  40. Selamat hari raya OKje.. Lama btol x jengah sini... Raya kat johor ek...

    ReplyDelete
  41. sedar x sedar dah nak abis syawal..



    Tahniah tersenarai.. Terima kasih sudi komen.. :) "Senarai Pengomen Tegar Mac, April, Mei, Jun, dan Julai 2015"

    ReplyDelete
  42. Selamat hari raya okje.... maaf zahir batin... hahahha tah pape saya ni... dah nak abis syawal baru dtg menjengah.. hahahhaa

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum Makkk....
    Apa khabo?..lama tak dengo cerita.
    Selamat hari raya & maaf zahir batin

    ReplyDelete
  44. selamat hari raya kak. kira pun baru semalam sempat nak raya rumah kawan2 blog ni haaaa (bw) :D

    kak camera error tu sebab dah tak cukup memory tuk simpan gambar kot kak. macam kira pun jadi cm tu jugak. delete gambar dari folder yang kita tangkap pakai kamera hp tu. sebelum delete simpan dulu dalam hard disk ke ape. nanti dah ada ruang boleh guna balik camera hp tu. insyaAllah. try la dlu kak

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum..
    Sura baru berkesempatan dtg ni..
    Anak beranak memang mengancam..cun abis..:)

    ReplyDelete
  46. Dindaaaa!!
    Apasal sunyi sepi aje rumah ni?
    Banyak sangat makan kuih raya ke sampai dah Zulkaedah tak bangun-bangun lagi
    Bangun dinda... bangun:)

    ReplyDelete