Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 27 August 2015

2 J ..... Jug dan Jiran

Salam Khamis korang......

Sejak menjak mak keluar dari pertapaan ni, terasa cepat betul jarum jam hala ke pukul 11 ...... rasanya baru je duduk kat depan lappy ni. Kalau tidak, maunya terasa lambat masa bergerak, siap kemas, siap jemur baju pun, baru pukul 9..... emmm..... nampak tak penangan berblog tu macamana!!!....

Dalam Entri Starter  hari tu, kan mak ada cakap yang mak dapat sesuatu daripada Geng Lipis mak nan sorang, blogger Umialya. So meh le mak nak tempek apa yang mak dapat hari tu......

Cantik tak? Cantik tak? Mak suka sangat hokey!!! Terima kasih Geng!


Seriously mak memang tengah berfikir fikir nak beli Jug untuk air panas sebenarnya. Kat rumah ni memang dah ada seketul, tapi yang itu kecik, tak besar macam ni. Kebetulan pulak time tu kan musim Raya. Faham cukuplah, kawasan taman kejiranan mak yang over sporting ni hihi...... Berebut rebut kami nak dapat pahala, mengeratkan silaturrahim katanya hihi.....Padahal nak ambik peluang bersembang, maklum ajelah nama jer setaman, tapi kalau jumpa pun mampu angkat tangan dan angkat kening jer !

Macam tahun tahun sudah jugak, kaum mommieslah yang jadi ketua susun jadual Marhaban Raya. Nama jer marhaban, tapi marhabannya tak de pun hihi..... Lebih kepada makan dan sembang hihi.....So memang cantik sangatlah Jug Thermos ni sampai tepat pada masanya!!!  Untuk pengetahuan korang, jug ni boleh memerangkap haba panas dengan lebih lama tau. Dah namanya pun Jug Thermos ek hihi.... So kalau dah penat sembang tu, tuang ayaq kopi, memang terasa panasnya lagi.

Adoiiiiiii!!!  Ni yang mak malas ni....... pantang mak kalau dah cakap pasal Marhaban Raya ni, tak de bukti bergambar ! Kehkehkeh....... Wajiblah tempek muka jiran jiran mak yang over sporting ni untuk pengesahan. Tak kiralah dah nak masuk bulan Zulhijjah pun.....

 


Last but not least haruslah kena tempek muka tuan blog ekekeke.....


Ba bye.....



28 comments:

  1. Penangan berblog masa berlalu tak sedar ye dinda..
    Jug besar mana pun kalau dah ramai mesti kena 3-4 kali isi. Apa lagi kalau dah bermarhaban tekak mesti perit nak kena minum at least 2 gelas:)

    ReplyDelete
  2. amboiiii ramai sgt nih qu puteh nyer..kekekek..

    ReplyDelete
  3. memang sporting betul lah jiran2 hainom...siap berposing2 ramai2

    ReplyDelete
  4. comel2 semua cik ahkak dalam gambar tu

    ReplyDelete
  5. wahh..sporting abis diarang semua..bestnya cenggini..
    cantik jug thermos tu..munga-munga ..
    Tuan blog pun cantik macam bunga....awet muda u..jeles i.:)

    ReplyDelete
  6. ptt lah senyapppp je... bizi marhaban rupenyer heheheheh

    ReplyDelete
  7. Gambar penutup entri tukan Mak selalu aje buat kita mencuih bibir tau! Tak baik mengumpat belakang sebab itulah kita cakap depan-depan je. Habis cerita mengumpat!

    Oh, padanlah Mak seronok bertapa rupa-rupanya dari satu rumah ke satu rumah dia bertapa, kutip pahala katanya... Jug ni habis raya, habis jugalah fungsinya. Ke Mak guna untuk simpan air kopi latte buat minum masa Mak datang ke 'rumah' kita ni?

    ReplyDelete
  8. memang betui .... harga rm39.00 kot ari tu tgk kat mydin sbb kat kg punpakai ni ..

    ReplyDelete
  9. Hamboiiiiii geng, comel2 belaka.

    Rasanya kita perlu berterima kasih kpd perantara jug tu sbb sgt sporting buat kejutan..

    http://matsomherbs.blogspot.com/2015/08/jug-thermos-murah.html?m=1

    ReplyDelete
  10. Hammmmboiiiiii punya posing kalah artis tu

    ReplyDelete
  11. Tahniah umi alya bagi hadiah... Lama juga tak menyinggah Blog umi alya. Terima kasih ingatkan saya

    ReplyDelete
  12. Wahh.. seronoknyaa dpt kumpul ramai2 gini..

    ReplyDelete
  13. Ramainya geng..ni kalau bergaduh dengan okje ,mesti semua turun nih..ekekke

    ReplyDelete
  14. masa skrg ni ...mmg sepantas kilat..
    kita sedar bgus sgtlah tu..

    comellah yg tudung jingga tu...

    ReplyDelete
  15. ramai gak geng marhaban tu ... amboi , meriah beratur ... heheheee

    ReplyDelete
  16. elok sangat tu buat kumpulan marhaban okjer..permintaan pun tinggi tau..hihi

    ReplyDelete
  17. eh..rindunya titeww kat akak awet muda ni.saya pun suka jug gitu.kat rumah ada dua!

    ReplyDelete
  18. Wah meriah ni.. mesti seronok nyembang! Heheheh

    ReplyDelete
  19. gambar last yang comel tu =)
    okje...suh geng lipis okje bagi saya juga jug tu ye =)

    ReplyDelete
  20. kira baru je culik jug termos dari kampung ritu. kohkohkoh. culik je tau nak beli tatau kahkahkah

    ReplyDelete
  21. Jeles tengok jiran2 okje ni .. sporting abis. Semua pun gila selpie ... uppssss hehehe

    ReplyDelete