Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 26 August 2015

Apa kes ni?

Salam Rabu.....

Ni yang mak malas ni.... bila mak dah naik seh blogwalking, susah nak berhenti weyh, kang ada pulak baju kering dalam bakul ni hihi....

Syok wooo baca cerita korang .......

Mai nak cerita, kisah hari minggu hari tu, masa pergi Tesco. Biasalah hujung minggu, pergi Tesco surelah beli barangkan. Bila barang dah separuh troli ( mak okje, kalau penuh troli, takut Pak Jilap jer yang seram hihi....  ) haruslah bayar ye dak! So, mak ngan Angry Bird pun queue le kat satu kaunter tu. Depan mak tu ada sorang Auntie tengah bayar, memang penuh satu troli le barang dia. Pak Jilap pulak queue kat kaunter sebelah sambil tolak troli. Tamak haloba katanya sampai berebut 2 kaunter hihi.....

Bila tengok mak dah dekat dengan kaunter, Pak Jilap pun pas ler troli tu kat mak. Tetiba ada satu tangan sentuh bahu mak. Perempuan lebih kurang umur 30 an....

Eh? Apa kes ni! Dalam hatilah hihi....

Dia cakap..... saya belakang Auntie tu tadi.
Eh apa pulak, saya memang dari tadi queue belakang Auntie tu. Tapi tak perlah kalau awak nak bayar dulu, pergilah...... ( macam tak ikhlas jer bunyinya hihi....)

Entah macamanalah muka mak waktu tu, tak taulah.... sure kerek agaknya hoho.....
Menggigil jugaklah suara hakak masa tu, maklumlah dalam situasi tegang cenggitu kan....

Dia tak cakap banyak, terus beralih ke kaunter sebelah. Muka macam tak puas hati jugaklah kot.

Yang nak cakapnya memang pun mak kat lane tu sebelum dia datang, mungkin dia tak perasan sebab mula mula tu memang tak de troli pun.

Tulah tu......bila fikir balik terasa teruknya mak ni, Benda kecik macam tu pun tak mau mengalah.
Tingginya ego dalam diri. Kadang kadang bila kita nasihatkan orang, memang senang tapi bila dah berlaku dengan diri sendiri, itulah yang berlaku.... Harap harap orang tu bukanlah korang yer hihi....Kalau korang sure mak kena chop kekwat seumur hidup hihi....

Kalau korang, macamana ek agaknya..... 

28 comments:

  1. Ada harinya, 'angin' kita akan berlawan arah tiba-tiba je... :)

    ReplyDelete
  2. kalau saya..lglah sy lambak barang n trus bayar..lantak la dia nak kata apa..kita beratur awal dr dia..snang2 jer nak sound kita..haha

    ReplyDelete
  3. OOhhh dia perasan sebab hainom tak ada troli tu kot..
    Sebab tu bila pak jilap pas troly kat hainom..
    Tu yg dia ingat hainom potong queue dia tu..

    ReplyDelete
  4. klu ai mmg ai pandang die atas bawah .....penah jugak kena .... hahahha
    tp ade aku kesah ... tak de makna aku nk bg die...

    ReplyDelete
  5. Farah bagi jer, malas nak gegaduh... Hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. kalu dana takde hal lah, bkn salah akak... dh yg penting kita beratur kan... kalu dana suke pas q... dana cari brg dh dkt2 nk abis senarai suh edy beratur... pastu kite tukar tmpt jelah... jnji kite baratur kn bkn main ngelat

    ReplyDelete
  7. Kalau jadi pd kakak hangin juga dibuatnya....apa kes kn
    Hahaa...cmna ya kalau dia salah sorang follower hainom

    ReplyDelete
  8. Itu lah mak, awet muda sangat orangnya... Mesti dia ingat budak2 yang main pass troli, tu yang dia berani sound mak.. Dia pun terkejut bila kena sound balik.... hahaha, mesti dia dah malu sendiri... tu yang pergi ke kaunter lain...
    nak buat mcm mana, kita pun terkejut sama.... tindakan reflect katanya.... Takkan nak senyum aje kot bila dh kena lagu tu... huhuhu

    ReplyDelete
  9. akk pun selalu buat camtu..main pas2 troli..hihi. tapi taklah pulak kena saund..sbb dh tarap nenek2 kut tak sampai hati depa nak marah..haha

    ReplyDelete
  10. Lagi hangin kan kalau tetiba ada orang dengan selamba tolak troli depan kita buat macam kita tak wujud kat situ...ada tau orang cenggitu tak ada perasaan langsung.

    ReplyDelete
  11. Tak ada salah menegakkan kebenaran
    Apa lagi disiplin kat negara kita ni sekarang makin longgar
    Potong-potong laluan dan banyak sgt terjadi. Jadi kena didik yg tak berdisiplin tu
    Nak masam ke moncong biarlah...

    ReplyDelete
  12. Ialah kan..kna btg hidung baru tau..
    tapi tak salahkan mmg kita dok beratuq kat situ dulu...klu depa kuang ajak kita lgi kuang ajak...hahha...jgn ikut ni saja ja..tau hainommm

    ReplyDelete
  13. Ada masa boleh mengalah. Ada masa x. Lantak la dia puas hati ke tak. Sape suh tiba tiba je muncul. Klw nmpk org potong q bgtau la awal awal.

    ReplyDelete
  14. kita rasakan, okje tetap comel masa tu, lain le kalau kita, pasti kelat, ketat, mencuka.. macam2 le ada kt muka ni. (udah muka x secomel org sana, apa nak buat, hu3)

    ReplyDelete
  15. Dulu biasa gak buat macam tu, pass2 troli.. tapi takdelah kena macam mak kena tu.. sekarang takde dah.. beratur ikut barisan je.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. rietta pown biasa buat mcm tu....tpi org mmg taw kami beratur dua line, sbab kami sembang sembang smpai ke cashier...

    ReplyDelete
  17. Dia ingt Okje anak auntie tu kot..sekali tengok2 ada troli..tu yang dia cakap gitu..tapi kan kira betul la cara kita tu kan??ada troli tak de troli lain cerita la.yang penting dah sampai turn kita untuk bayar..

    ReplyDelete
  18. hihihi serba salah pulak kan, salah faham jer sebenarnya ni. Kalau I mesti lagi terpinga2 like "what?" hehehehe

    ReplyDelete
  19. Ahah...dah pernah berlaku kat kitalah, Mak *hentak2kakitakpuashati* Kita beratur kat kaunter sebelah bawa troli. Kakak kita beratur belakang satu perempuan India ni. Lamalah kita borak dengan kakak kita sementara tunggu sampai masa nak membayar tetiba beratur emak dan anak belakang kakak kita!Bila kakak kita nak sampai cashier, kita pun teruslah berdesup berdiri sebelahnya. Mak dan anak tu tak puas hati, cakap sama sendiri yang kita potong queue. Kakak kita pun tolehlah beritahu elok-elok yang ini adiknya, datang bawa troli jerk sebab memang dia, si kakak dah lama terpacak kat situ!

    Mak dan anak tu rasa tak puas hatilah terus pergi kaunter lain...

    Tapi kita senyap aje sambil buat muka tak tau jerk....

    ReplyDelete
  20. Ooooh..ingat auntie tu nak tolong bayarkan he he

    ReplyDelete
  21. Tak pernah jadi lagi. Lau terkena, bior jerla dia bayar dulu. He he (✿◠‿◠)

    ReplyDelete
  22. kalau sura pon boleh hangin.. bab potong q ni ..memang boleh angin..nak2 tunggu lama..orang depan pulak brg penuh troli..orang tu x perasan tu..tu yg dia tak puas hati ingat hainom potong Q dia..Jap...nak bayangkan muka hainom time tu..hikhik..larii..

    ReplyDelete
  23. kahkah, trick beratur dua lane ni saya pun guna juga!

    kalau saya, saya buat tegak je kat situ. buat tak paham. bukannya jumpa org tu lagi lepasni. stranger khennn... hihi

    ReplyDelete
  24. Nasib baik bukan saya... Kalau tak......

    ReplyDelete
  25. lazim sebenarnya . dlm hidup kita ni mesti ada harinya kita buat benda x betul . rasanya yg dia kata dia kat blakang auntie tu , itu bahasa menyindir ... tak pe lah . benda dah berlaku ...

    ReplyDelete
  26. emosi nmpak., xelok marah2 kak.,

    err., cm prnah jer baju kering dlm bakul tu., waaakakaka

    ReplyDelete
  27. normal lah tu okje
    saya pun kalau dalam situasi tu, hangin juga
    bukan masalah kecik tak kecik
    kita manusia baisa kan...orang tu pun dah kenapa kan

    ReplyDelete
  28. Klu Mia mmg angin klu kena camtu tp selalunya mengalah jak. Mls nak gaduh2 ..hilang kan mood je kan.

    ReplyDelete