Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 9 September 2015

Alang alang makan luar...

Salam Rabu korang.....

Ya betul......mak memang masih seram lagi hari ni. Entri ni buat malam tadi, sambil meneman si Tahi Lalat bawah Dagu beradu, tu yang cepat je publish tu.....

Kita sambung cite makan makan bezday hari tulah ek.....
Lepas makan Resepi Rahsia tengahari tu, petang tu mak pekena dip n dip pulak. Inilah yang dikatakan alang alang makan luar, biar sampai kenyang ke alang alang Pak Jilap nak belanja biar ketuk sampai puas ekekeke.......

Mak dah pernah makan kat dip n dip sini sekali dulu. Dak TLBD duk mengidam sangat. Masa tu si SA tak de. So kononnya sementara si SA ada ni, Pak Jilap nak bagi adil saksama le. Biar semua anak dia rasa. Mak OK jerrr hihi....

Kali ni cuba pulak Chocolate Waffle dengan apa ke nama tah....Triple Chocolate Crepe kot. Masa datang dulu menjeling jer tengok ramai orang order benda ni. Kali ni kita kasi try.

Rupanya, benda ni bawah dia lempeng, atas dia curah dengan coklat. Pas tu buat ler deko deko sikit corak daun. Dah........jual Rm 18 henggit. Emmm....

Triple Chocolate Crepe

Tekak mak lebih suka yg bawah ni...... Chocolate Waffle. Harga sama.

Chocolate Waffle
Itu jer yang mak order, air, tak payah!!! Kita cari kat luar restoren yek, murah sikit hihi.....Tetiba pulak sawan bakhil sampai weyh....

Masa mula mula duduk, Pak Jilap nampak ada beg plastik kat tepi dinding tu. Tengok dalam tu minyak wangi brand Boss rasanya. Harga dalam Rm 100 henggit lebih jugaklah.

Mungkinkah ini rezeki yang tidak disangka sangka dari Tuhan? Jangan buat pasal!!! hihi..... 

Kalau rasa rasa nak melayang harta benda 2 kali ganda daripada harga minyak wangi tu silalah cuba bawak balik plastik tu ye.... 

Sudahnya bagi kat manager dia, terpulanglah pada dia nak buat apa.

Sapalah yang tertinggal agaknya....... melepas le nak pakai minyak wang baru pagi Isnin.....



38 comments:

  1. Sedapnya... coklat memang yanie suka..

    Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  2. Lamanya tak melepak kat Dip&Dip

    ReplyDelete
  3. Meleleh ayaq lioq pepagi ni nengok gambaq cekelat kat ataih tu... :)

    ReplyDelete
  4. Tulah pasal heran juga kakak pagi2 dah bersiaran...Canteknya waffle tu hainom!
    Sapalah yg tertinggal minyak wangi tu ya....cian kan tentu frust.

    ReplyDelete
  5. wahh! lain macam nampak waffle ni., nyum.. nyum..

    ReplyDelete
  6. Salam singgah pagi dr http://seindahcerita.blogspot.com/
    penah nak pegi makan...tapi bler fikir balik..klu dah cuba nnt nak lagi dan lagi....

    ReplyDelete
  7. Eh..tu la beg hadiah che mid yang hilang arituuuu...ha ha..

    p/s: sssyhhh...menantu I dah preknen 7 weeks..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  8. amboih sesekali mkn luar dia punya menu tuh perkkkh mengoda kak oi...
    nsb lah akak jns yg jjr amanah kalu tak mau di sapu perfum mahal tuh

    ReplyDelete
  9. look yummy....banyaknye cekelat dia....BOSS? rietta blom pernah try...hmm...bleh try lpas nie...kowt kowt berkenan....

    ReplyDelete
  10. kak, nampak terliur tengok:)

    alahai kesiannya kat org yg tertinggal barang tu...pernah terjadi dekat saya, gie shopping baju raya sekali tertinggal entah dimana...balik baru perasan beg espirit dah tercicir

    ReplyDelete
  11. Sedapppnyer..dah ler kita pun peminat cokelat :)

    Wahh Menarik: TIPS SUSUKAN ANAK HINGGA DUA TAHUN

    ReplyDelete
  12. sedapppppppnyeeeee....nape la kat melaka ni takde dip n dip T___T okje selera kite sama la akak pon terpaling suka dengan waffle tu....meroyan la camni ...hahaha

    ReplyDelete
  13. sedapp nyeee kalo saya ke malaysia nak coba lah,,,

    ReplyDelete
  14. Bab coklat ni Kak Ton kurang sikitlah, Mak. Kak Ton kalau nak makan luar mesti nak menu yang menggemukkan gitu :)

    Amboi, ni semua kejadian sebelum TLBD examlah yerk? Bukan main lagi mak anak beranak bermaharajalela makan-makan di luar yerk. Ni nak cover keseramanlah yang akan berlakulah kiranyakan!

    ReplyDelete
  15. Waduh coklat dia pekat melikat. Nasib bukan peminat coklat. Klu tak terpaksa jilat screen.

    Kesian org yg tertinggal minyak wangi tu. Harap2 manager tu jujur pulangkan balik ye.

    ReplyDelete
  16. walau saya kurang suka coklat
    gambo di atas tetap menjejas keimanan saya...pergghhh!
    jujurnya! bukan senang nak jumpa orang jujur zaman sekarang ni
    moga OKje dan keluarga sentiasa dalam rahmat ALLAH

    ReplyDelete
  17. eh lupa. kim salam kat TLBD
    moga success dalam UPSR =)

    ReplyDelete
  18. Chocolate Waffle tu nampak sangat sangat menyelerakan

    ReplyDelete
  19. Kanda suka ni dinda janji yg bercoklat memanglah sedap di tekak:)
    Perfume tu kalau tuannya tinggal berdekatan akan balik semula tapi kalau yg jenis jauh makan angin tak kuasa balik semula mencari.. kesian.

    ReplyDelete
  20. hhhaa..lempeng je OKje kata...makan sampai habis tak ni?/macam banyak je..kalau saya manis2 gini 3 hari kot nak habis..heheh

    ReplyDelete
  21. waffle mcm best je
    la lempeng je ke.
    rege kemain ye

    xda rezeki nk rasmi perfume baru. hihi

    ReplyDelete
  22. Amboi abg belanja laju mcm jet jer ye..
    Nape lempeng mahai nar..kn ke elok buat sndiri jer., hihi
    Tk tercekik ke,tak der ayor..

    ReplyDelete
  23. sedapmye!!!!! sapela sudi blnja saya nih,,,haha

    ReplyDelete
  24. chocolate waffle tuh tersangat menggoda lah.....

    ReplyDelete
  25. Semuanya sedap. Bestnya coklat.

    ReplyDelete
  26. Sedapnya coklat. Chocolate Waffle yang best tu.

    ReplyDelete
  27. makan manis macam ni order air suam je mak oi..kalau tak ada yang kena potong kaki

    ReplyDelete
  28. Banyak macam tu sekali letak coklat nyer.. kalau yg tak suka coklat mau muak dibuat nyer..tapi mmg sedap nampak nyer huhuhu :D

    ReplyDelete
  29. Pepagi dah tengok waffle coklat leleh...eeeerrmmmm
    Sodap nyer...(telan air liur)

    ReplyDelete
  30. Perghhhh udah meleleh air liur CH..
    Samo lak banyak dgn coklat kat wafle hainom tu...
    Mencakor dinding dibuek nyo...
    Kono gak mencari ni....

    ReplyDelete
  31. klu dah tang bwh tu lempeng , buat sendiri lagi jimat kot cuma rasa tak sama le ... heheheee ... agak2 tuan punya minyak wangi tu cari ke idak ya ... teringat saya punya belian tertinggal di kedai popular . nasib baik masih dok kat situ ...

    ReplyDelete
  32. lempeng di salut coklat? menarik...RM18? hurrmm...mahal tu deko2

    ReplyDelete
  33. mak aiiii limpahan coklat okje?!?! confirm saya dengan alisya tak mkn menu cam gini... sebab kami bukan peminat coklat... hahhaah saya pun sawan bakhil lagi dasat okje.... siap bawa air suam dr rumah.... kah kah kah!!!

    ReplyDelete
  34. mesti orang tu tuntut balik nya lah kak. mahal tu!!!!!

    rasanya dip dip ni yang buat mahal. coklat tu. coklat yang sedap dan berkualiti memang mahal. sama macam buat brownies. nak brownies sedap kena pakai coklat yang ada kualiti sikit :D

    ReplyDelete