Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 3 September 2015

Bila Mak Mengandung Lagi

Salam Khamis ......

Ginilah.......bila sawan idea tak mai dah datang ....... Jenuh mencari cerita nak dinukilkan!!!
Ni ha ....... mak tengah duk melayan cerita 'Bila Mak Mengandung Lagi'...... Bukan mak yang mengandung hokayyyyy!!!  Tak dapat bayangkan kalau mak yang mengandung....hihihi....

Cite ni dah beberapa kali keluar jugak ni. Biasalah Astro kan, Raja Ulang Tayang huhu....  

Bagi sesiapa yang tak pernah tengok, cerita ni lakonan Khatijah Tan dan Razak Ahmad sebagai pasangan suami isteri. Pandai depa berlakon. Kelakar dan sinis! Mak memang suka tengok cerita cerita cenggini. Cerita Keluarga.

Meh mak nak bagi sinopsis cite ni lebih kurang. Mereka ni dah ada 2 anak perempuan, dah bercucu pun. Si Razak Ahmad ni baru lepas pencen. So mereka dah rancang le nak pergi melancong. Lepas satu negara ke satu negara depa rancang nak pergi. Tapi, tetiba si Khatijah Tan ni termengandung dalam pada pra menopouse katanya. Terkejutlah seluruh keluarga. Lebih lebih lagi pada Razak Ahmad yang tak boleh menerima dan tak terfikir langsung nak ada baby lagi. Bermulalah konfliknya kat sini ......  

So kalau korang yang termenganndung di usia kilauan macamana agaknya ek? Ekekekeke.....


Kalau boleh di rancang, rancanglah kot. Memang le kalau dah namanya rezeki dari Allah katanya, terima ajelah dengan hati yang redho tapi kena ambik kira jugaklah macamana nak menjaga baby nanti kalau usia kita dah kilauan. Sekarang pun dah start sakit lutut hihi...... Ni pulak nak mengendong anak, mak takut rebah aje hihi.....

Terpulang pada pandangan memasing sebenarnya.
Bagi OKje, kesihatan diri sendiri pun kena diutamakan jugak ye dak? Bagi peluang ajelah pada anak anak kita mengandung weyh .....




28 comments:

  1. alaaa akak nie...baru nak nak wish tahniahhh tadi ekeekekek

    lieya ade tgk citer nie...best kot...lawak gileeee...mule2 malu nak ngaku bini kat klinik...lame2 die plak yg bangga haahahahah...tapi mmg best.....lain dari yg lain citer nie...boring laa kak layan citer cinta aje....

    ReplyDelete
  2. huh..terkejut baca tajuk..klau akak mengandung pon apa salahnya..rezeki jgn dtolak..:)

    ReplyDelete
  3. Ai mak ni.. bikin suspens je.. ingatkan Okje yg tiba teringin nk berbaby lg.. adoi.. haha..
    Menarik juga nampak kisah ni ya.. nak kena tgk mcm mana..

    ReplyDelete
  4. saja okje ni buat tajuk gempaq noh.
    dh pnh tgk dlu. ni x ulang tayang tgk pon.
    dok nak tgk tv3 melarik awan

    betul tu okje. masa kja kt tdika hri tu, ada mmber ngandung dkt umo 40 dh. katanya bdn cpt penat, letih, tak terdaya, ada kencing manis pulak tu..
    jrak kehamilan yg dlu 10 tahun sudah.

    ReplyDelete
  5. Salam Khamis..
    singgah sini pagi ini..
    penah tgk tapi x penah abis tgk..:)

    ReplyDelete
  6. yelh tgok dulu2 la..
    mmg hapening tua2 ghantar anak gi tadika...
    apa salahnya kalau puan hainom ngandung..clap..clap nti kitog utuk you tau...

    ReplyDelete
  7. Baca tajuk jer dah buat orang nak klik. Baru nak wish tahniah...hehehe...

    Umah nan hado astro.

    ReplyDelete
  8. pernah tengok citer ni. lawak...

    ReplyDelete
  9. salam kenal dari saya shakira :)
    exchange link ya :)

    ReplyDelete
  10. penah tengok sekali ari tu ..... kelakar kan

    ReplyDelete
  11. kakak baca tajuk ingat hainom yg mengandung...
    mengandung dalam usia begini bukan saja tak larat dah tapi malu wey nak gi klinik ...yg lain dah baya2 anak kita .

    ReplyDelete
  12. Kalau Mak ni selebriti, memang tajuk ni mengundang kontroversi tau! Bab-bab ni kita bagi ajelah pada yang lebih muda dan teringin. Tak kuasalah berbayi kecil lagi. Tidur tak cukup nanti. Hahaha...

    Tapikan Mak, nak juga bayangkan kalau tajuk cerita ni betul-betul terjadi kat Mak. Nak tahniah kat PakJilap ke atau nak rasa simpati kat Mak yang dah sakit lutut ni. Konpiuslah! Huahahaha....

    ReplyDelete
  13. ingat nak ckp tahniah juga td..ha..haha

    ReplyDelete
  14. itulah geng, dah kali keberapa astro asik ulang tayang jer cerita ni..

    haiiiiiiiiiiiiiii bila dah berumur ni nak mengandung, urmmmmmmmmmmmmmmm x terbayang dek akal tapi kalu udah rezeki, redha jer..

    ReplyDelete
  15. hahahha baru nk ckp tahniah td kot ingat akak peknen lg hehehe....

    tp kan geram tgk cite tuh... apa anak marah2 gitu sekali kt mak pak nyer... nk wat camne dh kalau Allah yg bagi.... hehehe

    dulu mak dana peknen adik no 2 saing ngn nenek peknen anak bongsu nyer tau... heheheh adik lahir bln 4, pakcik bongsu lak lahir bln 12 hehehhe

    ReplyDelete
  16. ASSALAMMUALAIKUM OKJE...ape kbr..terkejut buka blog hr ni tgk tajuk tu..igt ok je ngandung lg''ehee

    ReplyDelete
  17. laaaa plakkk.,
    ahhh., xkira aku nk ckp tahniah gak., tp bkn sbb ngandung., sbb akan dah brjaya prdayakan orng ngan tajuk yg kontrovsi tu., waaakakaka

    ReplyDelete
  18. Kak Nom doakanla saya cpt2 dpt baby, umur dah nak berkilau ni..risau wehh! Takut bdn tak larat..sakit sana sini.. Huhuu

    ReplyDelete
  19. kadang benda gini jadi lawak pulak..lawak sebab bukan kita yang alami..yang alami tu kemain siksa nak menghadapi mulut2 masyarakat luar..hahah..tapi kalau dah rezeki terima je la..mungkin Allah nak bagi penyeri lagi kot..hhahaha

    ReplyDelete
  20. Selalunya doktor tak galakkan mengandung kalau umur dah banyak.

    Kak zai sudah bercucu hehe...

    ReplyDelete
  21. Alaaaaa....taunya kita awak tu gempak je, kita dah baca dah tektik awak tu, tak boleh tipu punya.
    Tapi apa salahnya, kita pun kan sebenarnya tingin nk bby lagi, tapi tulah bak kata awak tu dah kilauan ni, lutut pun dh longgar takut rebah je.
    Satu lagi nanti ngeri bila org tanya ni anak ke cucu, arghhh...

    ReplyDelete
  22. lorrr....gigih kita membaca bila tengok pada tajuknya, rupanya layan movie eh? hahahaha

    ReplyDelete
  23. hahahahahah!!!! ingat cerita ni, penah tgk 2 3 kali. tp memang layannnnn

    ReplyDelete
  24. Ok... serius tekejut baca tajuk tadi... nasib baik tak trs komen ckp tahniah... hahahahahaha... terbaik la tajuk tu, buat saya baca smpi abis... hhahaha

    ReplyDelete
  25. tajuk entry bikin suspend lah okje!
    tapi kalau dah rezeki kan... terima adalah adanya =)
    saya tak penah tengoklah cite tu...macam best aje bunyi nya

    ReplyDelete
  26. saje je tau. kita dah buntang2 mata ni haaaa baca tajuk tu hihihi. tapi betul la kak. sama jugak pendapat dengan akak. dah berusia kalau boleh nak doa banyak2 tak nak dah anak kecik lagi. biar la anak menantu kita pulak beranak pinak. tak lalu dah dengan usia dengan kesihatan lagi huuuuu

    ReplyDelete
  27. Ingatkan okje nak dapat baby...baru kita nak survey2 hadiah baby..hikksss :D

    ReplyDelete
  28. Dah pernah tengok cerita ni okje ... hehe
    tp klu okje yang mengandung lagi best. Lepas ni boleh baca cerita pregnant okje di usia kilauan emas permata ...kihihkih

    ReplyDelete