Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 September 2015

Kisahnya......

Salam Khamis you .....

Tak sempat buat entri malam tadi..... so pagi ni kena buat entri sesimple mungkin. Nak kejar masa katanya..... Anakku sedang berjuang disana....

Nak tunjuk benda ni kat korang..... memang niat nak menunjuk punnnnn hihi.....Yelah ...... dah tempek gambo kat sini, memanglah menunjuk pun namanya. Tak gitu?..... Betul tak Makchik? Hihi.... Alahhhhh......niat nak jadi modal sembang sembang kat sini jer pun....

Semalam, tetiba pulak tekak mak ni nak makan benda manis manis dalam bekas kecik kecik gitu.... Ngengada sungguh tekak kilauan ni kan.... Kalau dah katanya benda manis dalam bekas kecik kecik, tak ke muffin atau cup cake namanya. Ceh! Jenuh le menggoggle resepi katanya.... Yang pasti nak cari resepi yang senang buat dan cepat!

Lupa pulak nak goggle kat blog Kak Noor, tak pun blog Knor Cinnamon. Tetiba boleh lupa pulak mak kat Sue Bee. Depa depa tu semuanya Tokey Dapur...... Asal masuk dapur jer, menjadi, mak pun menjadi jugak...... menjadi rentung kihkihkih....... Amboi Jiran Sebelah..... ketawakan mak sampai tertonggeng tonggeng bawah meja nampaknya!

Sebenarnya kan....... sebenarnya kan..... mak bukan nak tunjuk sangat muffin yang tak berapa nak gebus mak tu pun.....sebenarnya nak tunjuk tray yang mak baru beli tu hikhikhik...... Tu yang tetiba tekak teringin benda manis manis dalam bekas kecik tu..... Tak sabar nak rasmi bekas baru ghupernya..... ekekeke.....

Tak....tak..... yang sebenarnya tujuan utama mak beli tray tu sebab teringin nak buat ni benda ni, apa ke namanya, Egg Cheese Muffin hasil air tangan Yan Ty. Lama dah teringin sebenarnya, tapi tak de tray kannnn !!! Esok pagi mak nak cuba buat!



38 comments:

  1. hahha..jenuh baca panjang2 last2 nk gtau pasal tray kan kak?nk kena ni

    ReplyDelete
  2. Salam singgah pagi...
    dah lama x baking² nie...

    ReplyDelete
  3. kita tak pandai nak baking la ...penah try sekali try baked cake pastu mendap hahahaha

    ReplyDelete
  4. hehehe.nak tunjuk tray rupanya.lea beli x pernah guna lagi tray tu. angan2 nak buat tu ini tinggi menggunung tapi x jadi2

    ReplyDelete
  5. Beli tray mahal2 harus la guna kannn...takkan nak simpan masuk muzium pulakkk...

    ReplyDelete
  6. wow..menjadi tu kak..klu rumah saya sblh umah akak confirm g ketuk pintu dah...haha..dasar muka tak malu kan..:)

    ReplyDelete
  7. Gebus sungguh muffin, Mak. Comel jerk berbanding tray ^_^ Takpalah Mak menunjuk-nunjuk macam ni, Kak Diana kata okey. Yang tak berapa nak okey tu kalau berselfie syok sendiri aje. Itu yang buat jiran nak muntah masuk bawah meja dapur rumah Mak!

    Mak, ni betul ke Mak yang buat? Jangan-jangan Mak beli kat Makcik Tijah lepas tu Mak susun dalam tray yang Mak baru beli tu... Mak ni memang tau suka buat 'silap mata' macam tu ^_^

    P.S. Kak Ton penat menunggu kat simpang empat ni... mana Mak tak sampai lagi. Dah siap pakai 2-piece gitu dengan boxing gloves tau. Ke... Kak Ton salah simpang empat ni, Mak? Maklumlah Mak tak inform simpang empat mana. Kat KL ni banyak Mak simpang empatnya!

    ReplyDelete
  8. sedapnya kakak mertua ku..hulur lah sini sikit

    ReplyDelete
  9. saya dah lama aim beli tray gitu.. tapi rasanya kalau beli tersadai je kot...haha

    ReplyDelete
  10. Tahniah2 kerana dah merajinkan diri sendiri, macamlah mak contoh, hi hi

    ReplyDelete
  11. aduh laaa..dan dan tekak ni pun sama nak jugak..canne ni kak??

    ReplyDelete
  12. sedap! lama tak buat muffin gini.. malas pun iye.. hihihi...

    ReplyDelete
  13. Wah... muffin... tapi awat saiz muffin tak sama besar dengan bekas tu? Haha.. nampak sedap dan gebu je, yeke rentung tu..

    ReplyDelete
  14. nampa kebaruannya...hahaha
    muffin tu nmpak wow la akak..nyummm nyummm ^___^

    ReplyDelete
  15. Huhuhuuu.. buat muffin asalkan naik tak kedup tenggelam adalah satu pencapaian terbaik huhuu :D

    ReplyDelete
  16. Dapat barang baru memang best. Tp kena la rajin nasak. Pastu hantar mai sini sikit

    ReplyDelete
  17. sepertinya nak pergi minum petang lah hehehe apa khabar ya nom n family ?

    ReplyDelete
  18. Manfaatkan barangan yang dah dibeli.

    ReplyDelete
  19. Sedapnya muffin akak buat. Nak rasa juga.

    ReplyDelete
  20. kakak ingatkan hainom nak kongsi resepi ...rupanya nak tunjuk tray je.
    tapi memang nampak yummy...

    ReplyDelete
  21. Muffin sdp tu w,pun xgebu mana kata makkk..

    Tray baru tu..hehehe

    ReplyDelete
  22. Wahhh rajin2..... gebus laaa tu kak.... lieya ni bab baking2 mmg slow...takut bantat hahahahah...eh kak skrang pemes tau kek milo 3 minit....try buat kak...kiteorg buat kat opis menjadi...gebus gebas....

    ReplyDelete
  23. Dah hilang seram hari ni....
    Sedap tu..gebussss nampaknya (tahap gebu yang plural kata orang puteh)
    Kilat bersinar lagi tray....tak lama lagi mesti macam-macam muffin dan cup cake ada.

    ReplyDelete
  24. heheheheheh rajin akak,tingin je jadi yek....

    ReplyDelete
  25. cantik kejadian cup cake tu tersembul2 coklat chip dia....mengoda hati ku....hahaha...akak kalau nak bendara merah selalu gak teringin makanan manis...masa tu la terbayang2 kek dgn aiskrim bagai....kikiki....senang kalau dah ada tray camni macam2 resepi bole masak pasni...

    ReplyDelete
  26. elok jer muffin tu tak rentung..hehehee
    gud luck kak..moga berjaya egg cheese muffin nanti..

    ReplyDelete
  27. Sedap plak nengok egg cheese muffin tu. Dah rasmi tray baru ker belum ☺

    ReplyDelete
  28. Buat byk2 ye hainom..
    Nanti hulur2 lah kat CH..
    CH ni dok menyimpan resepi jer..
    Buat tak jugak... :D

    ReplyDelete
  29. nak membuat tu mmg agak malas tapi bab mkn laju je kan hainom ... la ni my anak buah merengek nak macaroon. suruh mak usunya membake le tu ... adeh .

    ReplyDelete
  30. kahkahkahkahkahkah ............. akak!Buat kuih tuh kasi sedap okay .....biar setanding dengan harga mahal trAy plus GST ..KEKEKKEKEKE

    ReplyDelete
  31. dah cuba buat lom..nampak sedap n gebus tu

    ReplyDelete
  32. Wah tayang tray baru..sajanla nak bagi kita ni jeles...klu mak jilapntokey rentung..sy ni tokey bantat..buat nufin kek bagai ni kadang jadi..kadang tak bley makan bantat tros.haha

    ReplyDelete
  33. la... nak tunjuk tray rupanya... ingatkan apa tadi.. hahahahaha nmpk sedap betul egg cheese muffin Yanty tu.. haih!

    ReplyDelete
  34. alaaaaa suka tau perangat2 kita. dah kita pulak teringin alaaaaaa. bak pos sikit :p

    ReplyDelete
  35. Apasal cumil sungguh muffin tu okje ... :p

    ReplyDelete
  36. mak ai! gebusnya cupcake tu
    walau cite ni pasal try...tetap tertarik dengan kegebusan cupcake tu
    resipi please!!

    ReplyDelete