Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 17 September 2015

Otai mak punya Reunion

Salam Khamis .....

Jangan ada pulak yang kata hari ni hari Isnin ek..... Kang ada pulak yang meraung kang sebab lambat lagi nak weekend, tak sabo nak mengukur jalan ler tuuu.....

Semalam ikut Pak Jilap pergi reunion. Dah katanya anak bini boleh ikut kan..... Apa lagi!! Ikut ar.......hihi....... Tak kiralah buat kat mana.....kat warung ke, kat kedai mamak ker...... Mak ok jer....janji dapat ikut.....

Pak Jilap semalam juga dah Whatsappkan gambar gambar reunion dia ngan kengkawan. Eleh.....sajalah tu .....nak suruh orang masuk dalam blog orangkan sebenarnya......

Sebenarnya company ni adalah company kedua tempat Pak Jilap cari makan selepas Matsushita. Kebetulan pulak, kilang ni letaknya depan rumah flat kitaorang kat Kuchai Lama masa zaman menyewa dulu. Kalau korang duduk Kuchai Lama memang cam sangatlah tempat ni.

Zaman mak anak dua weyh....baru nak belajo hidup katanya. 10 minit lagi nak masuk kerja, baru le Pak Jilap melompat dari katil hihi...... gitulah perumpamaannya betapa dekatnya tempat kerja Pak Jilap dengan rumah.

Masa tu mak kerja kat Taman Desa bawak kerete LE Toyota manual. Pergh.... time balik kerja mesti seram sebab nak kena lalu bukit time jem, takut ngundur jer. Ke Kuchai lama tu kan ada bukit. Dulu highway manalah ada macam sekarang ni. Nak beli kereta Nasional pun tak mampu tau masa tu.... huhu..... Sadis sungguh! Itulah pengalaman namanya kan. Tulah..... muda muda dah nak kawen....

OK berbalik pada cerita reunion ni. Lepas tu Pak Jilap bertukar pulak kerja kat satu company ni iaitu company pak Jilap sekarang. So company Pak Jilap sekarang nilah yang membeli kilang ni. Dah namanya pun kena belikan, kenalah ikut mana tokey pergi Tu yang jadinya ke Rawang tu. Gitulah lebih kurang ceritanya.

Kek khas untuk mereka yang pernah, telah dan sedang bekerja di bawah bumbung  CIM
  
Apa lagikan tujuan reunion ni kalau bukan bertemu dan bersembang setelah sekian lama tak berjumpakan.....


Otai otai yang masih berbisa katanya hihi..... Ada diantara otai otai tu dah pencen dan bertukar tempat kerja pun.


Ececeh.....Otai mak yang tak berbisa sangat tengah buat ucapan wakil kepada pekerja yang masih bekerja di company tu.

Ohhhh .....dah kalau gambo Otainya ada, haruslah ada gambo bini Otai ye dakkkk !!! kehkehkeh....

Tidoq ke mak oiiii
Hidangan yang simple tapi sedap kat tekak mak sebab dah lapo banget...... Kerang banyak weyh!!!


Lepas makan, mak anak beranak terus cabut duduk dalam kereta, kasi chance Pak Jilap sembang sembang melepas rindu. Mak nak sembang dengan siapa, satu manusia pun mak tak berapa nak kenal. Biasalah company Pak Jilap company kecik je, mana ler ada buat gather gather family pun...... Tu yang tak berapa nak kenal tu.

Sebelum balik haruslah ambik gambar semua sebagai kenangankan.... 

Dah bang....jom kita balik  .....

22 comments:

  1. Ramai juga yang pergi tu ya.. okla sangat tu.. sempatla bergembira sambil senyum2 angguk2 ya.

    Jeruk cilinya tu wah nampak menyelerakan sungguh...1 tu je ke mak?oo yg lain xnk tunjuk ya..

    ReplyDelete
  2. bagusnye ...still lagi berkontek kan ....

    ReplyDelete
  3. Wowwwwwwwwwwwwwww otai masih berbisa, tetap maintain kacak bergaya Pak Jilapnya.. Jangan lupa sampaikan pujian tulus ikhlas dari salah seorang geng blogger, ahakkkkkkk..

    ReplyDelete
  4. kete manual? omggg lieya rase ape yg belajar mase belajar memandu dulu gone gituuu jek..skrang mmg keter auto ...kalo bagi manua sebijik mmg tak jalan laa kete tu gamaknye kak oiii heheheheeeh

    comel plak tgk kek tu kak...kemain geng2 otai masih berbisa potong kek..... bagus ade reniun nie...still keep in touch gitu nanti....

    ReplyDelete
  5. bestnye...hehehe....nak kek shomel tu...

    ReplyDelete
  6. Amboi kemain geng2 otai berjumpa..isteri2 geng otai tak nak berkawan ngan mak jilap kite ke.huhu..nmpk simple menunya tp koteaw my peberet msk oii..boh kerang plak memang terangkat

    ReplyDelete
  7. waaa..best nyer...tak kenal takpe..kite wat bodo je kat situ..hahahha...
    kerang banyak tu yang mabeles kalu makan mi teow...

    ReplyDelete
  8. Otai2 yang ganteng2gitu....
    Yalah ramai juga yg hadir ...

    ReplyDelete
  9. Apa nk cakap ni, ermmmm..takmo komen byk2, nak cakap selamat petang je.:)

    ReplyDelete
  10. otai mak masih berbisa gitu...hehehe..

    ReplyDelete
  11. Ramai jugak yg datang tu. ye la bila dah jarang jumpa segan la nak borak borakkan.

    ReplyDelete
  12. seronok le cik somi Okje dapat jumpe kengkawan lama....cantik kaler kek tu sweet je...kuehtiaw goreng pon feberet akak gak selalu sangat order kalau pi makan kat memana tu

    ReplyDelete
  13. Tua-tua semuanya geng reunion PakJilap yerk, Mak.... Hahaha!

    Nampak sangat muka Mak yang macam malas aje pergi reunion. Ni memang semata-mata nak ikut laki jerk pi makan ni ^_^ Walaupun nampak simple aje kuey teow tu tapi bila Mak kata banyak kerang, alahai....termengidamlah pulak rasanya.... Buat kuey teowlah breakfast besok kita :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh ... Mesti syok kan?

    Sesekali bertemu mmg ada manfaatnya dan mengukuhkan ukhwah . Klu x mungkin terputus hubungan camtu saja

    ReplyDelete
  15. ramai juga yg menghadirkann diri..
    xlist okje bawa anak anak
    blh la ajak kesemuanya lepak dlm keta, kan

    ReplyDelete
  16. kawen muda la syok kak oiii. bila anak dah beso kita pun muda lagi. dah orang kata kita bawak adik ekekekekeke :p

    mujur ada internet dah skang kan. boleh lah ngoline sementara nunggu deme bersembang kalau tidak mereput la dalam keta tu berejam2 hahahaha :p

    ReplyDelete
  17. owh , ramai gak tu ok je ... alang2 ada blog , tumpang 10 kaki la ... heheheee

    ReplyDelete
  18. Lada jeruk bukan main menimbun atas kueytiow tu. :D

    ReplyDelete
  19. wah...meriah nampaknya tu OKje
    saya ni bab reunion kadang maleh nak ngikut tau
    geng bini kawan mychintahati tak mesra alam! hehe
    statement! entah apa-apa...padahal awak tu YY wei yang sombongnya amat! =)

    ReplyDelete