Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 8 October 2015

Pilihan mak kau, Cendol VIP

Salam Khamis korang.....

Oleh sebab ilham mak nan hado katanya, moh le kita cerita pasal Cendol yang mak cakap semalam. Tak sangka pulak on the way ke A Famosa tu  ( keluar Tol Simpang Ampat ) ada satu gerai Cendol kat tepi jalan. Cendol Bakar namo eh!. Femes pulak nama Bakar sekarang sejak ada Cendol ni hihi... Besar kawasan dia, kira memang senanglah nak parking. Ada drive thru jugak ko......dah standard Mc Donald tuuuu!

Cendol VIP, VIP lah sangat hihi.....
Ni pilihan mak kau! Hihi.......Cendol VIP katanya, Cendol + Nata de coco+ Selasih+ Jagung + Kacang Merah = Rm2.50

Mak kurang suka Cendol Pulut, kalau Pulut Durian sukalah hihi.......


Ada jugak jual mee hoon, pisang cheese, keropok leko, boleh tahan macam macam pilihan jugaklah, kiranya macam hi tea lew....

Kreatif jugak gerai yang depa buat ni. Pakai atap daun Nipah. Jarang sangat tengok gerai cenggini.

Orang yang teringin sangat nak Coconut Shake, dah dapat Cendol VVIP pun nak Cococnut Shake lagi!

Coconut Shake

35 comments:

  1. ni yang ada cawangan kat Kuala Selangor tu ke Mak? amboi..part drive thru tu memang canggih le!

    ReplyDelete
  2. mak aiii... kak sodap benor nengok cendol tu... meleleh ayaq liur... haha... gerai nya pun nampak menarik kan....

    ReplyDelete
  3. dah kenapa la buka-buka jek terus nampak cendol T_______________T block ar canni! hahahaha...

    ReplyDelete
  4. ambil cendol mana satu dek ..berbagai aneka cendol kan..sedap jg tu..

    ReplyDelete
  5. Wow menarik menunya tu..tak tahab tengok..jejes air liur..en suami n abahnya memang peminat cendok..sy ska pisang cheese..sedap

    ReplyDelete
  6. ni yg sama ngn cendol bkr kt kuala selangor tuh ke kak? sama tgk dia nyer gaya deko2 nya....

    murah je cendol vip tuh... ok harga tuh kak

    ReplyDelete
  7. Kakak pun sejak2 ni teringin sngt tekak nk minum cendol tpi cendol2 kat sini xde yg istimewa,terencat pulak nk mmbeli....bila tengok cendol vip yg hainom tayang ni aduhai ...kecurnyaaa.

    ReplyDelete
  8. Kakak pun sejak2 ni teringin sngt tekak nk minum cendol tpi cendol2 kat sini xde yg istimewa,terencat pulak nk mmbeli....bila tengok cendol vip yg hainom tayang ni aduhai ...kecurnyaaa.

    ReplyDelete
  9. Cendol Bakar ni dah buka cawangan di Simpang Ampat tu ye Hainom..
    Masa balik hari raya haji tu hari ada juga nampak..
    Yang asal nya di Kuala Selangor tu.. memang besar tempatnya.. yang bagusnya warga tua, OKU dan Fakir Miskin boleh makan percuma di situ..

    CH belum pernah rasa lagi Cendol Bakar ni Hainom..
    Tengok mangkuk hainom tu dah terliur lah pulak :D

    ReplyDelete
  10. Untung la dapat dua-dua sekali…makan2 bawah gerai beratap nipah mengundang nostalgia.

    ReplyDelete
  11. cendol bako kat klebang melaka tu pon ada drive thru gak....kikiki....penjual cendol makin maju dah skng ni....bagos2 kite suka....walau pon kite tak suka cendol kite suka tengok je....hehehe ;p

    ReplyDelete
  12. Eh, citarasa kita macam PakJilap ler.... (kasi terbako sikit rasa cemburu dia...) Dari semalam teringin Coconut Shake. Kat Jom Bali punya pun sedap tau, Mak. Habaqlah dengan PakJilap, manalah tau terbertembung pulak nanti. Boleh Kak Ton sembunyi bawah kaunter juruwang ^_^

    Kita dah pernah cuba Cendol Bakar ni, Mak. Masa tu nak pergi Pantai Morib. Pada asalnya kita dok fikir macamanalah cendol kalau kena 'bakar'kan... rupa-rupanya 'Bakar' kat belakang nama cendol tu nama pengasasnya. Keh3x.

    ReplyDelete
  13. Cendol kalau kandalah tak kira apa isi campuran dlmnya suka aje. Pulut pun suka. Tempat kanda ada jual coconut shake tau sekarang ni tapi tak sesedap yg di Kelebang tu.

    ReplyDelete
  14. Kiya pong ada poei juga...bersusun manusia...gara2 cendoi bakar tu..sodap gak..tak adorlah manih banar...suko den...
    Tak memboli taboung tu...boleh menyimpan..boleh poei makah

    ReplyDelete
  15. penah la mkn sekali kat kuala selangor tu .... org ramai .... tp biasa2 je rasa cendol ... cam cendol biasa la .... sbb ai bkn penggemar cendol keh keh keh so tak reti nk ckp cam ne rasa cendol yg sedap

    ReplyDelete
  16. Waduh2 .. teringin pula nak hirup cendol. Vvip tapi harga masih murah .. :)

    ReplyDelete
  17. Kena pekena codol VIP juga macam ni.

    ReplyDelete
  18. Cantik kawasan kedai dia. Nampak santai aje

    ReplyDelete
  19. Sampai sana kena singgah pekena cendol bakar ni juga. Lempeng pun ada tu.

    ReplyDelete
  20. saya dah pernah makan cendol ni masa bercuti kat a'famosa may lalu

    ReplyDelete
  21. Hari Isnin kak Zai ada lalu kat situ memang ada nampak tapi kak Zai tak singgah. Mungkin lain kali nak rasa.

    ReplyDelete
  22. Kita x suka bersantan, dpt yg cendol kosongpn jadilah..

    ReplyDelete
  23. Asslm

    Dah lama teringin nak makan Cendol Bakar...huhuhu...

    ReplyDelete
  24. ok jeles... saya dok 3/4 tahun kat situ tak pernah pi rasa cendol bakar tuh! ceh! bikin leleh ailio je okje ni tau!!!

    ReplyDelete
  25. Assalam tuan/puan. Sila hubungi sy sekiranya memerlukan tukang renovat rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,sambung rumah,buat porch,grill dn owning,waterprofing,lantai vinyl dan wallpaper,landskap dan air terjun. Terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,puchong,semenyih,ampang,bndr sri putra,dan nilai.hubungi no sy 0192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  26. Assalam tuan/puan. Sila hubungi sy sekiranya memerlukan tukang renovat rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy memasang tile,plaster siling,wayaring,plumbing,sambung rumah,buat porch,grill dn owning,waterprofing,lantai vinyl dan wallpaper,landskap dan air terjun. Terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,puchong,semenyih,ampang,bndr sri putra,dan nilai.hubungi no sy 0192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah..berselera OKje makan..Risau saya kalau tetiba Okje kata tak lalu nak makan itu ini...ekekekek

    ReplyDelete
  28. Nyum nyum sedapnya cendol

    ReplyDelete
  29. Telan air liur aje lah nampaknya nih....
    Huk..huk...sedapnya

    ReplyDelete
  30. wah wah wah tapi kalau kira lagi suka cendol pulut hihihi

    ReplyDelete
  31. Sedapnya tengok coconut shake tu..hhaa.. semalam nk makan tau tp dah habis masa kami pergi tu.. alahai. Eh tajuknya cendol ya. Ni macam minat Papa N tu. Kalau boleh makan cendol hari hari pun dia sanggup. Lain kali bolehla kami terjah kedai Okje cakap ni kalau ke Melaka. Tahun ni tak banyak kali ke Melaka la pulak..

    ReplyDelete
  32. dah pagi buta ni pun masih rasa terliur tengok cendol tu...pulut tapai pun ada...sedapnya

    ReplyDelete
  33. https://m.facebook.com/sempoisedappuashati/

    ReplyDelete