Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 12 November 2015

Cik Hayati Ghazali

Salam Khamis korang.......

Cukup cukup sudahlah bersuap suapan dikhalayak ramai. Kang korang, korang dan korang menyampah pulak. Jiran sebelah rumah tak usah cakaplah, double triple dengkinya dia tu hihi.....Tambah lagi bila baca komen Cik Anonymous,  Hayati Ghazali tu..... tambahlah korang muntah muntah, fengsan bagai, risau pulak mak tak de pengomen nanti ! Hihi....

Terima kasih yer Cik Hayati Ghazali atas komen yang buat mak over perahsantan dari semalam sampai hari ni. Psstt..... awak tak ada blog ek?

Janganlah terpedaya sangat dengan gambar yang ada tu Cik Hayati oiii, semuanya menipu. Dalam gambar, memang le tak nampak kedutan yang ada, cuba tengok dari dekat !!  Barulah percaya agaknya mak ni dah warga kilauan hihi..... Udah, jangan puji lebih lebih ye Cik Hayati! Kang perahsantan mak ni sambung esok pulak hihi.....

Ni ha mak nak tunjuk apa yang mak beli kat BAGUS hari tu. Bukan main lagi kan .... Tart Pan ko!!!.... Teringin nak mencuba Chicken Pie macam Kak Nooriah Abdullah tu sebenarnya. 

Maklumlah..... semangat membaking betul betul membuak, sejak dua menjak dah pandai buat pizza sendiri ni......hihi


29 comments:

  1. Caya lah mak... pizza homemade tu... Resepi pleaseee....
    Oven saya dalam kotak lagi... entah bila dapat seru utk keluarkan oven tu.... hehehe

    ReplyDelete
  2. Haha.. kena puji tu alhamdulillah.. doa bg Okje sentiasa awet muda. Sampai silent reader pun suka nak bagi komen tu, memang sahla ... aminnnnn

    Ai.. pizza tu mmg nampak sedap.mewah gak bahan tu.. tapi macam benda nama sayur takde ye? Ke teknik kamera yg buat sayur tenggelam tu???.makin rajin ni.. taula semangat nak jadi usahawan ni.. tapi tak nak komen byk ye.. semalam saya makan piza nk abiskan 1 kping pun rasa muak.. rahsia makan lain sblm g pizza tu, simpan diam2.. kang kena marah..

    ReplyDelete
  3. Wah dah mendahului ye Nom..
    CH baru jer save resepi KakNoor tu..
    Ko dah siap buat dulu ye Nom..
    Ni yg jelesssssss..
    Pas ni mesti ko tayang Chicken Pie tu pulakkkkk..
    Lagi berlipat ganda dengki CH ni Nom..

    ReplyDelete
  4. eh3... tak tau lak dia pandai bt pizza homemade... share lah kak... nampak pizza yg dh siap tuh mcm pizza kt dominos lka... nyum3

    ReplyDelete
  5. woww...mengancam selera lah tengok pizza homemade ni...mesti sedap kan!
    Buat pizza sendiri boleh pelbagaikan ,dapat jimat lagi.
    Mana tau satu hari nanti ada kedai pizza hainomokje pulak....hihiii

    ReplyDelete
  6. wahh..sedapnya tengok! kongsilah resepi sekali..:)

    ReplyDelete
  7. kena patah balik nak baca komen cik hayati Ghazali tu.. hahha..patut lerr kembang kempis smcm ye kak...memang betul lah tu...kak Okje mmg awet muda sentiasa..nampak muda je, ayu gitu..haha
    amboii... pizza buat org jeless dah menjadi buat nya... hihi

    ReplyDelete
  8. aduhhhh...nampak sedap mengoda pizza yg mak buat ni...terus kite berangan nak memizza lagi...tapi tu la cam malas le pulokkk...hahaha...mak tak payah nak merendah diri sangat ye sebab kite tengok mak memang cantik maneh tau...tak nampak tua pon...ikhlas cakap ni...sumpah tak tipu....hehehe

    ReplyDelete
  9. Jap, jap, jap! Nak pi tengok previous entry! Nak tengok apa komen Cik Hayati Ghazali ni ^_^

    Eleh, alasan tu sejak dari mula kita kenal Mak, Mak guna pakai tau! Nampak sangatlah tu dalam hati berbunga-bunga pink gembira bila kena puji! Ish, tak kuasa dah nak mop lantai dek muntah hijau ni! Hari ni muntah, mop! Esok muntah lagi! Biarkan ajelah muntah tu....

    Ish, unbelievablelah Mak sekarang ni? Sejak bila Mak bertukar jadi Chef Ju On ni? Sikit-sikit sibuk masak, sikit-sikit sibuk makan! Susahlah macam ni Kak Ton nak insaf mengumpat kalau jumpa Mak tau! Ada-ada aje yang buat Kak Ton nak komen pasal Mak tau!

    ReplyDelete
  10. Wahh...kembang kempis idung saya sbb hainom buat entry khas pasal komen saya...hehehe...anyway komen saya ikhlas tau...saya ada blog jugak..masih kategori baby lagi blog saya...hainom ada drop komen kat blog saya tu...tapi blog saya ntah ada orang baca ke idok...saje bercerita syok sendiri je...airtu saya komen guna anonymous je sbb malas nak log in google...klu rajin dtg le singgah lagi ke blog saya yang sendu tu :-)


    ReplyDelete
  11. Kak Zai nak bawa pinggan untuk isi pizza boleh hihi...

    Masa pergi Perth kak Zai banyak beli baking utensil harga murah sangat.

    ReplyDelete
  12. Sedapnya pizza. Kongsi resepi sikit nak buat juga.

    ReplyDelete
  13. Wah..nampak meriah betul pizza buat sendiri ni. Nanti kongsi resepi juga akak.

    ReplyDelete
  14. Entri khas untuk cik hayati. Nanti belanaje cik hayati juga atas pujian yang diberikan ;-)

    ReplyDelete
  15. Kilauan pun kilauan laaah. Janji pizza sedap!!

    ReplyDelete
  16. buat sendiri ke pizza tu..boleh percaya ke ni?/macam orang lain buat je..tak percaya la saya..

    ha!!marahh..!marah..!!

    ReplyDelete
  17. wow big clap mak jilap..dh pndai buat pizza..sedapnya..sy pulak mood masak masak kelaut..huhu

    ReplyDelete
  18. Hi hi, agaknya kalo masuk besen tak muat dah tu, dah kembang semacam je ko mak kan.
    Camni nak kena puji lebih2 juga ni, biar mak buat entry khas utk saya pula, ha ha, takdelah, gurau je, mak tak marah tak marah, tak marah kan.
    Tapi mmg nmpk mabeles la pizza tu, siap ceese leleh lagi, kalo saya buat piza taruk sosej jelah..

    ReplyDelete
  19. Dappppnya cemburu buta kita tau..
    Baklh sepotong dua...kita tk mkn berapa hri dh ni...
    kilauan emas..tgoklah GV..que putih,que putih..


    ReplyDelete
  20. kongsi lah resepinya..nak juga menerai..mcm sedap jer okjer..

    ReplyDelete
  21. Wahhh dah pandai bake pizza huuutt pulak ... ni yg jeles ni :P

    ReplyDelete
  22. sedpnya lama x buat piza. tunggu rania blh makan sesama baru nak buat balik.
    skrg ni x sampai hati nk buat.. rania x blh mkn lagi.
    dh tu skrg ni mkn pa pe pon kena sorok sorok je. kang ada la nak ngendeng "nak.. nak"..

    ReplyDelete
  23. Jeles tau, semua wat sndiri, untungnya suri rumah...

    Kita jugalah masak ikut mood & sesimple mgkn..

    ReplyDelete
  24. amboi! pizza pun buat sendiri tu!
    dah boleh jadi masterchef ni...saya belum pandai lagi ni
    share lah resipi kot terlebih rajin nak cuba =)

    ReplyDelete
  25. makkkkk nak rezepi pizzaaaaaaaa. kira buat aritu tak menjadi. keras doh dia. sobsssss

    ReplyDelete
  26. alamak aii dap nyer pizza homemade by nom tu...
    Allahu Akbar menduga betul sebab baca tghari yg melaparkan ni :)
    dominos pizza pun x bleh lawan pizza nom ni!

    ReplyDelete