Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 6 November 2015

Jangan lupa aku Hanisah

Salam Jumaat yang barakah....

Mak baru lepas pekena Nasi Kerabu dengan anak dara dua orang tu. Mewah mak hambik lauk hari ni ko, Nasi Kerabu telur masin dengan gulai ikan Tongkol sebab Pak Jilapah tak de hihi.....  

Anak dara tu sejak habis pereksa ni, on off sesaja sekolahnya. Huh....
Pas tu sebok mengajak mak pergi rumah kawan dia nak hantar something. Tulah ....monteng lagi!

Kisahnya, hari ni, kawan si TLBD nak pindah ke Indonesia. Mereka berkawan sejak dari darjah 1 lagi. Mula mula sekelas lepas tu berpisah kelas. Yang maintain kelasnya, budak tu. TLBD ? Semakin menjauh hehe....

Inilah Hanisah..... kawan baik dia yang akan berpindah tu. TLBD selalu cakap Hanisah ni baik orangnya, pemurah dan sangat memahami. kesian anak mak, sorang sorang geng baik dia pindah huhu...... 

Gitulah dik,  kawan yang baik, akan sentiasa di sanjung dan diingati.



Mak pulak yang emosional baca kata kata kawan dia tu huhu......Sedihnya...

Ni pulak geng HAE dia. Gandingan nama dia bertiga katanya ..... lebih kurang macam Athirah Zain yang ada geng PERKATEK dialah ni hihi.... macam macam budak budak sekarang ni kan....

31 comments:

  1. Mesti si tlbd ni sedih giler .. kawan baik suka duka nak pindah .. takpe skg ni zaman teknologi .. jauh2 pun cam dekat jak kan okje ..
    tak pernah nampak okje pun cam rasa dah kenal lama .. :D

    ReplyDelete
  2. Tu lah Nom.. kawan baik mestilah sentiasa di kenangkan..
    Jauh sungguh pindah kwn TLBD ni ke Indonesia..
    Ok juga tu Nom.. nanti boleh lah jejalan ke Indonesia tu dah ada rumah nak di singgah kot hehhe

    ReplyDelete
  3. Memang TLBD akan sedih bila kawan baik nak pindah.. kita yg dewasa ni pun kalau ada kwan baik yg pindah mesti sedih... walaupun jauh moga persahabatan TLBD akan kekal dgn Hanisah. ada rezeki lebih boleh jln2 ke Indonesia kan kak... hehe

    ReplyDelete
  4. la kesiannye ..mesti sedih sgt ....

    tapi kan geng anak kak ok je ni kan bgs nye tak terikut pun dgn budak la suka tulis mengarut2 tu ...cool = kewl tu ...bgs2 ....

    ReplyDelete
  5. Alahai dik... agak-agak rindu ajaklah ibu/ayah melancung ke rumah Hanisah di seberang sana.
    Sambil tu ibu bolehlah nak mencuci mata sekali. Adik tak tahu ke ibu adik tu suka shopping:)

    ReplyDelete
  6. lahai... kalu pindah kt malaysia jgk ok lah ni nun jauh kt seberang sana...

    akak nih lak yg emo2.... terbalik lak

    ReplyDelete
  7. Gile tak sedeh kawan sejak darjah satu kot....comel la anak dara mak ni...cantik pulak tu hadiah untuk bestfren dia...takpe la memula memang sedeh nanti dah lama2 mana tau bole dapat kawan lain yg baik cam yg lama tu...sabo ye takmo sedeh tau....yg mak pon jangan nak fefiling lelebih ye tampo kang...kahakah...pasni kalau anak dara nye rindu dgn bestfren dia bole le jalan2 pi sana....anak pi jumpe kawan mak pi shoping...gituuuu...cam komen kak zakie kat atas ni....kuikuikui

    ReplyDelete
  8. Peluang anom pergi holiday ke Indonesia sudah ada orang yang boleh bawa jenjalan ketika disana.

    ReplyDelete
  9. jauhnya pindah..
    next time blh bawa dorang ke sana okje
    sesambol bercuti blh ziarah kengkawan

    ReplyDelete
  10. sedih gak kakak baca pat pisah2 dgn kawan ni..tapi zamn serba canggih skg ni hari2 boleh berhubung wlpun dikejauhan.

    ReplyDelete
  11. sedih gak kakak baca pat pisah2 dgn kawan ni..tapi zamn serba canggih skg ni hari2 boleh berhubung wlpun dikejauhan.

    ReplyDelete
  12. tak sangka hainom dah ada anak besar.. Alahai.. sedih la kawan dah nak pindah jauh

    ReplyDelete
  13. ye la..saya yang baca pulak yang sedih..siapa yang ada kawan baik mesti paham..kan??

    ReplyDelete
  14. jauhnya pindah.. kalau daam malaysia leh je jumpa sebulan skali ke..

    ReplyDelete
  15. haiiii kak hainommmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    im cominnggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

    yang mana satu TLDB?
    TLDB tu apa?

    ok...kawan nak pindah konfem sedih kan?

    ReplyDelete
  16. uhukkksss.... terbatuk pulak saya...haha
    dulu saya pernah mengangis tersengguk-sengguk time kawan nak pindah sekolah.
    sedih giler time tu, kiranya brotherhood yg tak boleh dipisahkan la kononnya. Tapi bila dah berpisah, krik krik jugak..haha

    ReplyDelete
  17. saya suka sangat makan nasi kerabu, tetapi kerabunya tak makan. hehehe

    ReplyDelete
  18. Tetibe teringat nasi kerabu, dah lah tgh hujan kat sini, alangkah bestnye klu dpt mentekedarah

    ReplyDelete
  19. mode sedih ke ni hainommm
    jom2 kita gi indon nak tak!!!!

    ReplyDelete
  20. chantek gmbr anak dara mak dgn kawan2 KRETEK dia semua tuu ., ;p

    ReplyDelete
  21. salam mak hainom tuu., timekaseh komen mak kat blog wak tadi tu ., tapi apsal byk tak clear, cerr mak citer biar terang sikit ;p

    ReplyDelete
  22. Aduhai..sedihnya bila harus berpisah dengan best friend :(

    ReplyDelete
  23. Aduhai..sedihnya bila harus berpisah dengan best friend :(

    ReplyDelete
  24. Aduhai..sedihnya bila harus berpisah dengan best friend :(

    ReplyDelete
  25. Alaahi sedihnya kawan remaja nk berpisah.. budak2 ni kalau sedih kawan baik nk berpisah sampai takde mood nkbelajar sehari suntuk.. penah saya jumpa gtu.. ai mcm2 la.. moga saniah ni gembira kat temoat baru nanti dn tak lupakan TLBD.. ai.. instagram ada tu, hari2 boleh tahu perkembangan

    ReplyDelete
  26. wpun terpisah dgn lautan tapi masih blh sembang online . chat vidoe pun ada ... sama mcm my anak buah . habis periksa je , silih ganti ponteng sekolah . my kakak cool je cuma dia pesan jgn lbh dr 3 hari . nanti dpt surat warning ... heheheee .

    ReplyDelete
  27. Tiba-tiba Kak Ton teringat geng berenam Kak Ton masa sekolah yang selalu kena cabut rumput hari Sabtu pagi..... Oh, sedih pulak... manalah agaknya mereka semua! Dah lost contactlah kecuali seorang tu. Dok dekat aje tapi macam jauh aje rasanya....

    Siapa tak sedih Mak kalau dah namanya BFF. Tentulah sedih. Tapi rilekslah TLBD... masa akan merawat segala luka. Chewaahhhh!

    ReplyDelete
  28. tgok anak2 mak jilap kemain mesra dengan bff depa tetiba teringat zaman kita dulu2..dok gabung2 nama jugak..siap kaklong kakngah adik punya atuq nama timangan ikut siapa lahir dulu..indahnya kenangan..huhuhu

    ReplyDelete
  29. kelassssss mak. sampai IG kawan2 anak pun mak tau sekali. good job mak jilap!!! mak mak cenggini lah yang patut diteladani. berkawan dengan anak2 dan kawan2 anak2 takde la dorg berani sgt nk buat 'kerja' nanti kannnn

    ReplyDelete