Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 30 November 2015

Lalalalala....

Salam Isnin .....

Selamat bercuti kepada yang bercuti. Ke mana agaknya destinasi korang ek ? Nak ikuttttt.....
Mak tak de plan ke mana pun, duk rumah ajelah gamaknya.

Minggu baru ni mak tido rumah PIL. Kalau ikut giliran, sepatutnya minggu depan. Eh? Bukan Chik punya giliran ke bang? Berani nak banyak soal????? Berani jerrrr hihi ...... Cuma malas jer nak besarkan hal yang kecik. Dah laki ajak, mak ikut ajelah, walaupun dalam hati merukut rukut tu, sebab bukan giliran hihi...... 

Bukan mudah nak buat pahala sebenarnya weyh. Sebab tulah Syurga tu mahal harganya. Tak gitu?

Contoh paling dekat, macam mak nilah, bukannya susah mana pun, apalah sangat, setakat nak meneman tido PIL, insan yang melahirkan dan membesarkan Pak Jilapah. Satu hari jer pun, bukan tidur sebulan pun, tapi syaitan ni memang jahat betul weyh, kuat betul menghasutnya, hihi ......

Mak ni bukan apa, kalau tidur beralih rumah, mulalah mata susah nak lelap. Tapi kalau tidur hotel, taklah pulak..... Dasar mata menantu hantu sungguh ! hihi.....

Tapi kalau time balik, bukan main happy lagi ko makcik yang pakai tudung pepel tu hihi......Tak sabar nak balik Rumahku Syurgku. 

Lega rasa bila satu tanggungjawab dah tertunai. 


31 comments:

  1. X de cuti ponnnn....dok skmpan cutiii ajer

    ReplyDelete
  2. Sama la kak...kalo bkn katil n bantal sendiri susah sgt nak tido nyer..tapi kat hotel lain mcm aura nyer tu yg nyenyak kemain...kekekeee...

    ReplyDelete
  3. same la kite menantu hantu...slalu muhasabah diri ni kesian kat org tua, klu kite tua mesti nak ank² dtg jenguk slalu kan,,tp kadang² terikut jgk hasutan syaitan tu...

    ReplyDelete
  4. hahahaha.... tanya la sape2 pun hampir sama semuanya

    ReplyDelete
  5. Kakak pun sama kalau beralih tempat mau satu malam tak dapat tido...bayangkan tpt tido sendiri pun tak mampu nak lena.
    Kena ikhlas kan diri nom tido rumah mertua tu...tido je pun.

    ReplyDelete
  6. Tak apalah sekali sekala balik rumah mertau. Untuk sukakan hati mereka dan hati suami juga. Insyallah boleh pahal besar Mak ;-)

    ReplyDelete
  7. Seronok apa anak-anak mak balik jumpa atok di sana. alang-alang bercuti. Balik aje akak.

    ReplyDelete
  8. Samalah kita ... rumah sendiri juga lebih selesa.... Alhamdulillah.... sekali2 menjaga hati suami dan PIL... pahala tu...

    ReplyDelete
  9. Best apa mak balik kampung jumpa mertua.. Bagi suka suami dan anak-anak.

    ReplyDelete
  10. kita ada perasaan nak di rumah sendiri.. tu yang malas nak bergerak ke mana2.

    ReplyDelete
  11. Akak dah daftar yea? akak boleh hantar email kat saya di sini ( adhaniaga@gmail.com ) Nanti saya cerita langkah-langkahnya berkenaan perkara tersebut. TQ.

    ReplyDelete
  12. kite yg sebulan sekali dapat balik kampong ni kan mahen happy lagi...nak2 kalau cik boss rajin bole menyinggah sana sini...kuikuikui...kong asam punye manantu sangat kan perangai kite...hahaha...tempat paling best dalam dunia adalah rumah sendiri...^_^

    ReplyDelete
  13. eh! lupe nak tulis...comel la awek yg pakai tudung purple tu....manis sangat sampai rasa nak kencin maneh....kikikiki

    ReplyDelete
  14. Mata burong hantu tu Nom...
    Susah bebenor nak pejam kalau beralih katil..
    CH pun kalau tido hotel pun kul 11pm baru lah nak terlelap..
    Kalau penat sgt baru .. letak kepala terus hanyut..

    ReplyDelete
  15. ooooooo menantu ke antu hehehe

    dana tak kisah kak balik umah sapa jnji balik kg pastu dpt ole2 hehehhe menantu antu jgk dana nih kadang2

    ReplyDelete
  16. Mak tu memang...bangsawan....
    Bangsawan ni mudah lena kalau gi hotel bintang2 jerrrr...
    hhahahahahaha

    ReplyDelete
  17. hahah..memang pun ..mula2 merungut2 dalam hati..tapi bila sampai je rumah mertua dia la yang sakan punya seronok.dapat jumpa sedara mara .banyak nak cerita..lupa yang tadi dok merungut2 tu.. ..haha

    ReplyDelete
  18. Kak zai pun macam hainom susah betul kalau beralih tempat tidur.
    Dapat pahala yang tak payah keluar modal.

    ReplyDelete
  19. Asalam,,,terbaik ibu penyayang..

    ReplyDelete
  20. Seronoknye dpt buat pahala.. 😁
    Lady kne tdo umh mertua stp hari.. Kecuali jumaat sabtu.. Jumaat sabtu ank yg lain plak.. 😁😁😁 sb mr hbby ank bongsu..

    ReplyDelete
  21. sama lah mcm saya hainom . susah benor nak nyenyak tidur kat umah org sbb bkn tilam kita ...

    ReplyDelete
  22. hepinyer uoools., smpi terjelir2 lidah tuu., hehe2

    ReplyDelete
  23. Tak baik tau, Mak. Kalau suami suruh pergi rumah makpaknya, akur ajelah tak kira bila waktunya. Tak boleh melawan kata suami tau... hehehehe.... ~_^

    Memangnya macam tulah, Mak. Ke mana pun kita pergi, bila dapat balik rumah sendiri, dia punya feeling happiness lain macam betul tau! Bukannya sebab kita ni menantu hantu ke apa, asal dapat balik rumah dari mana sekali pun memang lain macam gembira. Kalau dapat singgah kat mana-mana sebelum balik rumah, lagilah gumbira, Mak!

    ReplyDelete
  24. Rmh buruk pun syurga utk kita..kn..
    Mertua kita dkt jer..sethun sekli knor pgi..suami keraplh..hihi
    Anak2 tk suka pgi..hahah teruk takk

    ReplyDelete
  25. hahahahaha bukan nak cakap ape kak. sama la kita :p tetap rasa rumah kita tu syurga kita kan walau rumah sewa je.

    ReplyDelete
  26. untung awak geng, masih punyai org tua kedua belah pihak.

    ReplyDelete
  27. Lalalala .. samalah okje , bila diajak tidur rumah PIL memang liat sikit .. hehe :P

    ReplyDelete
  28. walau rumah MIL / PIL tapi memang tak sama dgn rumah sendiri.. huhu..

    ReplyDelete
  29. betul betuo betul
    tp sy kalau letih lena juga kikiki

    ReplyDelete