Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 5 November 2015

Umialya dan salam alamaya

Salam Khamis .....

Entah bilalah nak merealisasikan impian mak nak buat Egg Cheese Muffin agaknya..... Bukan apa, maleh tau nak kena bangun pepagi subuh Sapie tu. Kita buat benda yang senang, udahlah weyh......... 
French Toastlah sangat katanya ....

Nak lagi cepat, kita campakkan aje dalam Pemanggang Ajaib Umialya ni. Alahai.....mak tengok Pemanggang Ajaib ni, dan dan tu mak terus rindu dengan orang yang bagi tau. Rindu dengan cerita cerita Cameron Highlandnya, rindu dengan keletah budak kecik Alya yang comey ni. 

Umialya ni kiranya antara sahabat alamaya yang terawal mak kenal. Yang jadi rajin ke blog dia ni pada mulanya sebab nak kumpul banyak komen, nak dapatkan cenderahati hihi......Sebab Umialya ni pemurah orangnya tau! Yelah.....korang sanggup ke nak bagi mak Pemanggang Ajaib!!!! Sure tak sanggup kan hoho....

Mula mula berblogging dulu, tujuan utama pun tak matang, nak banyakkan follower blog, sekarang ni tak delah matang sangat pun, entah bila mak nak matang pun tak tahu hihi..... Setuju tak dengan mak, sebetulnya follower tak delah penting sangat, yang lebih penting, adalah pageview dan heret orang datang komen blog kita. Alah bialasah newbieeee kan masa tu, sawan jakun tu memang tinggi hihi.....

Tulah tu...... seiring dengan masa, kengkawan alamaya yang dulunya aktif, sorang demi sorang dah semakin menjauh dari kita. Adalah halnya tu kot. Apa pun, walau dimana korang berada, korang tetap sahabat yang pernah hadir dalam alamaya mak.....

Sebelum terlupa nak menyampaikan salam 'Assalamualaikum' daripada blogger Herba Tihara dan Izan Mama Mia, kepada Kanda Zakie Purvit, Kak Ton dan blogger Tata. Kalau ada yang rindu dengan mereka berdua, meh nak bagi tahu, depa tu bukan sahaja sihat sihat, segar bugar, malah cantek dan comey semuanya macam kucing Parsi hihi......Maklumlah tak payah dah nak mengarang entri lagi hihi....


35 comments:

  1. Huntungnye mak dapat pemanggang ajaib mahal kot benda ala ni...kite pon takde lagi wak...sob...sob..sob...hari tu mak kite pi langkawi kite memula nak gak kirim tapi bila di pikir2 balik cam tak payah kot tapi bila tengok mak punye ni ketiba hati kite nak pulak....hukhukhuk

    ReplyDelete
  2. tu la kak.... makin lame makin slow mengupdate blog...faktor umur pun yeak jugak kot heheeheeh.... lieya ni byk malas jek laaaa...tapi tu laa kat sini laa bermula perkawanan alam maya...haa ayat perkawanan gituuuu...dari kenal2 gitu terus jadi kamcing kan..... lieya dari tahun 2008 kot berblog.....dulu2 fotopages heheheeheh

    ReplyDelete
  3. Sawan tulis entri ni Nom..
    Masa mula2 berblog tu jer..
    Lepas tu datang pulak sawan Malas..
    Malas tu ampun lagi.. ade juga lah keluarg 1 2 entri..
    yang tak tahan sawan menyelam lama sgt.. tak timbul2..
    Nasib blog CH pun tak tahu bertahan bila ni..

    Rajin gak ko Nom buat French Toast..
    CH pagi tadi goreng telur pecah mkn dgn roti jer buat anak2 gi sekolah..

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya ukhuwah antara blogger ni sangat kuat.. walaupun tak pernah jumpa, tapi kite rasa dekat dengan blogger lain.

    ReplyDelete
  5. Bukan menjauh agaknya tak berkesempatan agaknya nk berblog....mana boleh mereka2 lupakan hainomokje yg ceria ni...
    Seperti kakak juga kalau xsinggah xsah wlpun adakalanya silent reader je.
    Senang kan guna PA boleh masak apaje....baik hatinya UmiAlya begitu pemurah.

    ReplyDelete
  6. wah,, bestnya dpt pemanggang ajaib,, sape nk bagi kt saya ni,,hahaha
    awal2 dulu pon sy nk kumpul follower, then skrg, rasa bnda tu dh tak penting pon sbnrnya, yang penting kita dpt kawan alamaya ^^

    ReplyDelete
  7. hadiah terindah bila dapat pemanggang Ajaib idaman kan Kak..banyak berguna...
    ermm tulah..ada gak kengkawan yg dulunya rajin update skrg dah kurang..ada yg hilang trs... apapun semuanya pasti bersebab... doakan yg baik2 pada mereka... hihi...
    uish! kenal kak OKJe ni memang best tau...antara sahabat alam maya terbaekkk... hahaha

    ReplyDelete
  8. Salam alam maya tu yang tak tahan mak ucapkan kepada akak-akak blogger. Saya pun nak ucapkan juga. Assalamualikum dunia...(ada macam faizal tahir tak?)

    ReplyDelete
  9. Hebat betul masakan French Toastlah akak buat. Terbaik.

    ReplyDelete
  10. Nampak macam sedap aje French Toastlah tu akak.

    ReplyDelete
  11. eh..pagi td kita pun buat French Toast gak tau...hebat namanya.. hahaahaa!

    Tie mmg hebat, sampai private blog tuh..

    ReplyDelete
  12. dia bagi la pemanggang ajaib tu sebab nak suruh rajin sikit memasak..hehehh

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..burpp kenyam.nye makan pizza hot kak semah..
    Koi pun dulu suka juga kumpul follower. .
    Tapi sekarang koi dah matang dah..
    tu yang koi private blog...mih3 ^_^

    ReplyDelete
  14. Wah untung betul hainom dapat pemanggang tu. Mahal tau kak Zai pun ada tapi jarang pakai.

    Ramai blogger dah pindah ke instagram.

    ReplyDelete
  15. Wah..huntong dapat pemanggang free...

    ReplyDelete
  16. Yang penting ukhwah yang berkekalan...walau jauh di mata.
    Lagi best kalau dapat pemanggang ajaib... :D

    ReplyDelete
  17. hahaha...cerita memula blog dan kumpul followers sempat berhenti ketika tu belum 200 orang yang follow blog saya, pastu dah tak kisah. menulis & berkongsi cuma ketika ada masa terluang sahaja

    ReplyDelete
  18. Saya pun dah mula malas dah, sawan malas, kadang ada je masa, tapi bak kata anak, ibu tu sume nak crite, terus padam semangat den. Tapi tetaplah ingat kt kengkawan cam UA, baby_pose, JM ( sekedar sebut bbrapa nama).

    ReplyDelete
  19. Seronoknya dapat pemanggang ajaib.... saya tak tau dari mana angin menulis entri datang...sebelum ni silent reader jer....

    ReplyDelete
  20. salam hainom ..
    mampir jemuah isuk .
    ngayah ono konco2 seng inget kan ..
    rejeki pemanggang ajaib ..

    ReplyDelete
  21. Bila apa yg kita guna hadiah dari seseorg pasti ingatan tak boleh tidak mesti ingat sipemberi. Sampai bila pun kanda pasti setiap kali guna pemanggang ajaib itu tak boleh lupa Umi Alya tu.

    Herba Tihara dan Mama Mia juga teman yg kian sibuk itu yg lama menyepi. Tihara tu business macam-macam tak menang tangan nak melayan pelanggan:) Mama Mia bila anak dah sekolah sepenuh masa utk anak itu yg blog menyepi.. Rindu kan...

    ReplyDelete
  22. Knor tk ada maqic pan tu..
    Mai sedekah kt knor brg 1...
    Sedap juga tu..air tgn ibu,buat simple2 tulh sdppp

    ReplyDelete
  23. Awal2 berblog mmg sangat sawan tulis ... sekarang ni Mia pun dah jd suam2 kuku .. agaknya faktor usia kan okje ..

    ReplyDelete
  24. kan okje.
    makin menyepi
    tp dgn izan mama mia n kak TH ada juga dok wassap dorang .hikhiks

    no okje j blm ada. nti okje menyepi pulak mmg sepi la kann.

    ReplyDelete
  25. aa umi alya dah update blog tak...lama tak kesana

    ehhh kak hainommmm pindah rumah tak cakap...rasa macam dalam tasik

    ReplyDelete
  26. Ha.. hari tu ada gak kak tini singgah ke blog saya.. rupanya jenguk je ye.. takde pulak dia update blognya..

    ReplyDelete
  27. Patut le sehari dua ni asyik tersedak jer, upanya ada org rindukan kita..

    ReplyDelete
  28. aRz.. pindah rumah??? biar betul geng?

    AN.. blum berkesempatan ntuk merapu diblog.. Mood hilang seiring dgn masa yangberlalu..

    ReplyDelete
  29. betullah mak , den pun dulu rasa malu je bila follower x ramai . rasa mcm x glamer lak ... sekrg baru tau yg ptg pageview dan carian google ... roti tu gak yg saya buat bila malas tapi lapar ... heheheee

    ReplyDelete
  30. Nampak tak butang follower kat blog saya? Memang takdalah... malas nak fikir. Saya ni cuma ada sawan menulis aje. Sawan mengumpul follower ke, pageviews ranking ke, memang tidaklah. Entah apa motif saya membebel pun tak tahulah.... Saja suka-suka kot!

    Yalah, lama sungguh tak dengar berita dari Herba Tihara ni. Sibuk bela 'cucu' gamaknya ...

    ReplyDelete
  31. kak izan mama mia baru ji jumpa kt instagram..lama kan tak dengar cerita depa..laka tak update depa ni..betul kata mak jilap sorang2 rakan alam maya macam menjauh.ummi alya sy kenal pun sbb nak rebut pemanggang ajaib jugak.punya pulun komen kalahkan mak jilap.hahaha

    ReplyDelete
  32. kak izan mama mia baru ji jumpa kt instagram..lama kan tak dengar cerita depa..laka tak update depa ni..betul kata mak jilap sorang2 rakan alam maya macam menjauh.ummi alya sy kenal pun sbb nak rebut pemanggang ajaib jugak.punya pulun komen kalahkan mak jilap.hahaha

    ReplyDelete