Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 4 November 2015

Windmill - Sempat lalu kat usus je

Salam Rabu .....

Ni ha mak nak sambung cerita pasal makan kat Windmill yang mak kata sempat lalu kat usus je tu.....

Tulah ......niat asal nya memang nak makan Tomyam je. Dalam kepala mak dah terbayang Ikan Siakap 3 Rasa, Sotong Goreng Tepung dengan Kailan Ikan Masin. Makanlah kat mana mana gerai tomyam tepi jalan tu ha. Tapi tulah, memandangkan perjalanan yang ambik masa 'lamalah sangat dan sunyi' sepatah kata Pak Jilap tu, maka kitaorang decide makan dalam AEON Klebang jer. Banyak pilihan restoren je dalam AEON ni, tapi tulah macam tak biasa, tetiba datang sawan bingung pulak nak pilih yang mana satu hihi.....

Sudahnya kitaorang masuk Windmill jerlah. Sebab tak pernah try restoren ni, Lagipun, nampak macam menarik jer promosi banner kat depan restoren tu. Dapat free, ice lemon tea, aiskrim dan sup cendawan untuk setiap hidangan promosi.

Dalam duk belek belek menu tu, hajat nak makan steak, tapi seram pulak tengok harga yang mencecah  hampir separuh seratus tu. So batalkan ajelah niat murni tu ye mak.

Pilihan anakanda SA..... 

Chicken Grill
Sizzling Thai Fish
Beef Stroganoff
Beef Stroganoff tu mak dengan anakanda AB punya.... 
Sekali pandang macam daging masak lemak, tapi bila rasa sos dia tu, rasa macam kuah spaghetti. Bolognese makan dengan nasi mentega gitu.... Ada bran? hihi.... Sebenarnya rasa dia not bad cuma kuantiti dia tu macam tak berbaloi dengan harga, RM21 henggit. Maklumlah perut mak ni spesis ikan paus hihi......

Aiskrimnya pun sama, taulah benda free. Sekali Mak Jilapah jilat, terus licin ... hehe.....

Itu ajelah kisah 'sempat lalu kat usus' mak.
Kalau cenggini, nak jadi lemak pun tak sempat sepatah kata bezday girl, Mia Kassim.... hihi.....


38 comments:

  1. memang lalu usus je la ni kalau saya pon,,haha

    ReplyDelete
  2. semua menu nampak sangat sedap.....

    ReplyDelete
  3. look yummy...klu sedap bleh tahan la harga tu...yang xmenahan tu, harga mahal, rasa xde...

    ReplyDelete
  4. Kalau sy yg jenis perut kecil ni sesuai kot... Ni asyik order makanan tak habis, jadi en suami kena habiskan... hahaha
    Tapi kalau harga cenggitu sekali mahalnya, tu kali pertama dan terakhir lah makan kat situ... yer dak?

    ReplyDelete
  5. tak kenyang ek ..... kak sy mmg tak msk klu kedai rega mahal2 ni dasar kedekut hahahhaha

    ReplyDelete
  6. usus pun tak nyempat nak kemut..
    dapat idea Anom..cipta daging masak krim..

    ReplyDelete
  7. pernah try kat windmill Melaka , so so sahaja

    ReplyDelete
  8. hehehehe.... tgk yg ciken grill tu pun alah syr cuma 3 ke 4 ketui je...

    portion dia kecik kan... pastu sekerim pun lahai kecik gile... mkn kt johnys pun sekerim dpt banyak jgk lah..

    ReplyDelete
  9. Aduh nak menangis pulak CH tengok hainom..
    Sejemput jer nasi tu 21 hingget..
    Memang mahal bebenor lah tu..
    Hahahha yg icecream tu lagi lawak..
    Adalah dua suap udah abis ye Nom..
    Betul dah kata hainom tu... sekali mak jilap jilat udah licin mangkuk tu ..

    ReplyDelete
  10. nampak sedap..tapi rega nya...aduhai
    Kalau family saya..buat rasa kat celah gigi aje kot..huhu

    ReplyDelete
  11. Betol la mak saiz hidangan ni nampak kecik je...mahal pulak tu...kalau kat tempat kite harga camtu dapat makanan yg double tau...cam double chikenchop atau lambchop...mungkin tempat baru kot pastu sewa mahal tu yg kan mahen diorang tekan harga...selalu kite makan dalam 17 hengget siap air sup semua makanan pon penuh dlm pinggan...gembira lelemak kite tau....hahaha

    ReplyDelete
  12. Dia bagi sikit tu bukan pe,nak suroh order lagi dan lagi tu...
    Yelah ciput sngat...aiskrim tu kalau ank akak si Iman tu mkn mahu sekali ngap je ..

    ReplyDelete
  13. hahaha..harga boleh tahan ye kak..cuma klu portion tu kecik sgt tak puas pulak lah nak makan.. tu yg sempat lalu usus jer... hihi.. tertarik dgn makanan SA tu..

    ReplyDelete
  14. Ala hai terliur tengok menu nya

    ReplyDelete
  15. salam hainom ..
    dah masuk windmill tk kan order tom yam ..
    mesti la cari steak .. baru padan dgn masuk resto tu kan

    ReplyDelete
  16. Perut spesis ikan paus, hi hi ..mmg tk smpt simpan gayanya

    ReplyDelete
  17. alahaiii.. portion dia sikit sgt kan~
    selalunye western food nih portion dia byk.
    puas makan.. tapi mahal.

    ReplyDelete
  18. Laa nape eskrem dia letak daun kunyit
    Ingat rendang eskrem tadi miahaha. .

    ReplyDelete
  19. Tak pueh makan macam tu mak.. huhuhu..

    ReplyDelete
  20. sesekali bole la layan OKje.. perabih duit yang tak abih2 tu.. hahahahaaa

    ReplyDelete
  21. Mungkin kena order double baru kenyang ya anom. Tapi sesekali nak mencuba tak salah kan.

    ReplyDelete
  22. separuh seratus !!
    best boleh guna perkataan tu next time hainom i likeee, btw gmbr makananya bestt dan nmpk sedap boleh bgi terliur org brunei yg dh nk titun nii

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum Kak Hainom....saya kalau makan2 di AEON...dulu-dulu tak biasa...sekarang dah biasa sikit masuk kedai pelik-pelik....adik yang ajar....

    ReplyDelete
  24. Sedapnya. Saya suka Chicken Grill dan aiskrim. Nak rasa sikit.

    ReplyDelete
  25. Sedapnya aiskrim. Memang kalau banyak tu sekali jilat aje.

    ReplyDelete
  26. Semuanya sedap. Makan macam ni memang best.

    ReplyDelete
  27. hahahh tegelak2 lieya kak...ingat ape laa yg tajuknye lalu kat usus ajek...rupenye portion mknn tu heheehehe...tang aiskrim tu le kak...satu skop jek dibaginyer....sekerim gst kak name diberi heheheehehe.....

    tgk menu mcm not bad.... sesekali tukar selera kan kak....

    ReplyDelete
  28. Semua nmpk lazat
    Beef storganoff..pelik nmanya..

    ReplyDelete
  29. Hahahaha ... bezday girllah sangat ...
    eskrim tu okje .. sikit ya amat .. klu mak jilap nak2 semangkuk besar baru puas hati hehe

    ReplyDelete
  30. tak pe lah mak janji lalu jugak.
    mmg mcm x berbaloi harga dgn mknn tu..

    ppsstt: kot kot pi ikea leh terserempak dgn okje nanti. aamiin :)

    ReplyDelete
  31. jarang2 skali mak.. sampai tengkak pun dh ok sebenarnya.. hehe

    ReplyDelete
  32. sedap tuuuu....tak cukup kan boleh tambah.....ha tambah tambah

    ReplyDelete
  33. Haha.. sedap tu okje.. takpela lalu je ke usus kiranya penah gak merasa...saya penah masuk kedai ni 2 kali masa mula2 pindah ke selangor ni. Penah trry siput escargot tu.. haha.. xgemar la teman eh..

    ReplyDelete
  34. Lalu kt ususpn xper geng, jnji dpt juga merasa..

    ReplyDelete
  35. betullah , ais krim tu , sekali mak jilap jilat , terus je licin ... free kan ... hehehee

    ReplyDelete
  36. Stroganoff tu Mak menu ruji HD ^_^ Itu kalau makan kat negara sendirilah baru jumpa. Kalau nak suruh isteri mithali masakkan, nantilah kita google camna :)

    Bukan main lagi makan-makan aje kerjanya. Lately ni rajin pulak Mak makan di luar yerk. Ni nak menggantkani tempat Kak Ton jadi hos JJCM ke apa ni? Maklumlah, Kak Ton sekarang dah baik, ikut kata mertua jangan makan di kedai aje, makanlah hasil masakan sendiri. Keh3x...

    ReplyDelete
  37. benda yg sempat lalu kt usus ni memamg tak layan la kami yg semuanya kaki makan ni..makan mana reti sikit..org yg jenis tak makan byk oklah kot

    ReplyDelete