Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 8 December 2015

Kaki macam nak patah!

Salam Selasa yaaaa sahabattt....

Kalau ada yang nak mencari mak, tak payahlah cari mak kat rumah hujung minggu yek. Memang tak akan berjumpa! Silap silap jumpa kat shopping mall hikhikhik.....

Minggu baru ni, si TLBD mengajak ke I-City. Memang dah lama pun tak ke sini. Last pergi entah tahun bila. 

Tapi dia nak pergi waktu malam. Mak aiiii......camne tu? Masa keluar rumah tu baru pukul 10 pagi! Banyak tempat tu kita boleh pusing pusing dulu bang! Kebetulan pulak Pak Jilap lalu highway apa ke nama tah terus sampai ke Teluk Panglima Garang. Memang cantek sangatlah.....

Haih......alang alang dah sampai Klang, marilah kita singgah AEON Bukit Tinggi dan GM Klang tuan! Hihi...

Barulah mak tau ...... Cenggitu rupanya GM Klang, selalu dengar cerita orang jer. Manusia, tak payah cakaplah, masyaallah......memang ramai! Kalau ada barang yang nak di cari, mungkin bestlah kot, tapi mak ni kan, tak de tujuan, so kurenggg sikitlah. Nak beli brooch, dah banyak brooch, nak beli seluar, baru beli seluar kat AEON Bukit Tinggi sebelum ke sini tadi.Teringin jugak nak beli carpet yang lembut tu, tapi kalau rasa teringin nak kena marah dengan Tuan Anas, silalah beli ! Hihi.... Si TLBDlah yang untung. Dia dapat beli LEGO kecik kecik cenggini.

Sampai petang jugaklah mak kat area Klang ni, baru bertolak ke I-City.  Kaki jangan cakaplah...... macam nak patah! Sakit sampai sekarang weyh! Bayangkan ajelah dari pagi sampai ke malam berjalan ditale dengan budak budak ni! Aduhhhh......

Lepas maghrib baru masuk I-City. Mak tak main apa pun, cuma naik Ferris Wheel. Jadilah buat patut patut main sebab dah sampai katanya hihi....

Nak masuk Red Carpet macam mahal je. Sawan kedekut mak ni, bagus tau, pandai dia sampai tepat pada masa yang sesuai hihi.....Alah..... setakat nak bergambo dengan Queen Elizabeth, tak perlah Queen, lain kali ajelah hihi...... 

Kita tengok dari luar, sudah!!! Hihi....

35 comments:

  1. CH yg dekat ni pun adalah 2 kali pergi iCity tu Nom..
    Masa tu banyak lagi yg percuma dan ada juga yg kena bayaran setakat RM5.
    Sekarang tentu dah berganda naiknya kan..
    Hahaha GM tu pun CH tak jejak lagi Nom..
    Anak2 jer yg dah pernah pergi dengan en suami..
    Dari cerita kak Nabilah katanya.. best mama GM klang..
    Tu lah Nom.. CH ni dah kilau emas yg dah mampu nak jalan2 jauh sangat..
    Baru2 ni gi pasar .. punya jauh ketinggalan dibelakang dgn en suami..
    Tak boleh jalan sangat nanti cepat penat dan semput..
    Jadi kena beringat lah diri tu dah tua kan.. :)

    ReplyDelete
  2. tak penah sampai lagi GM kelang tu ....kenanga puntak penah sampai
    icity ...hmmmm tak besh la sgt kak ...penah pi sekali tapi mcm mahal la kan ......

    ReplyDelete
  3. dulu zaman I-City free memang ada masuk tengok lampu..since semua benda berbayar takde masuk lagi

    ReplyDelete
  4. takpe ..nati boleh rest kat umah..hahahha...
    1st time gi kat i-city masa tengah nak buat..pah ge hari ni x gi doh..huhuhhu..

    ReplyDelete
  5. i suke g GM klang hahha..cari batu utk tudung, hanger tudung..macam2 ada hehe :)

    ReplyDelete
  6. Kakak ni pernah lah sekali ke icity tu,dahlah balik pukul 3pagi,adik bawak pusing2 lagi esok nya ada pendaftaran anak kat U ,punyalah mengantuk pagi tu sampai nak demam rasanya.

    ReplyDelete
  7. dana lg ta pnh msk i city kak penah msk dulu2 masa baru2 bukak tuh... masa tuh takde lg segala mende alah tuh... skrg nih... tunggu lah aiyan beso skit nnti... klau pg skrg pn banyak lg yg aiyan tak blh main pun...

    aduh kak... dr pg ke mlm compom blh patah kaki

    ReplyDelete
  8. ckp dgn anak lego tu leh wak pinjam nak amek gmbr sat., harhar2

    ReplyDelete
  9. Entahlah Mak orang kata best pergi GM ni. Pernahlah sekali pergi GM Klang ni tapi tak tahulah apa nak cari. Tengok-tengok aje lepas tu balik. Langsung tak membeli pun.

    Pergi I-City malam-malamlah lagi best. Siang-siang nak buat apa. Eh, budak-budak dok mengajak juga pergi ke sini tapi macam malas aje. Kami ni kalau dah sampai Sect 7 Shah Alam, memang makan-makan isi perut ajelah. Kat luar I-City lagi syok ^_^

    ReplyDelete
  10. terbaik gambar pun hebat luarbiasa

    ReplyDelete
  11. kannnnnn.....tgh tgh org nak shopping brg sekolah ni umah nyer ya allahhhhh...

    ReplyDelete
  12. sakan jalan...hihi...
    dah lama kot x g i city tu...hahahha....last g bape tahun yg lepas ntah! mesti semua dah berbayor kan...uhukk

    ReplyDelete
  13. Ala, rugi pula kansel plan ke I-City hujung minggu hari tu..
    Baru jer sampai KL hari selasa nak berpoya-poya, sekali boss call suruh balik..
    Jadi terpaksa kansel cuti dan kembali kerja.... huhuhu, dah katanya "SAYA YG MENURUT PERINTAH"... uhuk uhuk....

    Memang puas hati la mak dapat jalan dari pkl 10 pagi hingga ke malam... Kaki nak tercabut tu small matter aje kan? hehehe

    ReplyDelete
  14. Tudiaaaaa... dari pagi sampai ke malam! cam nih baru puas hati. hahahaha
    GM klang tuh Zura x minat sangat nak pergi. x minat nak bersesak2. huhuhu
    Zura pon dah lama x gi ICT. malas nak gi sebab nanti asik kena paw ngan anak2 jer. hahahahaha

    ReplyDelete
  15. Wah, sakannya berjalan, tumpang sonok je,
    Tgh penin nk siapkan hiasan kelas tadika ni, mak ko kena tolong doakan aku jgn sampai pengsan ye.

    ReplyDelete
  16. last sekali pergi hujung tahun lepas tapi gambar2nya terperam dalam memori telefon, masa itu kitakan xder mood nak menulis

    ReplyDelete
  17. Selamat mlm hainom
    gmbr masih mampu senyum ok lah tu
    jalan lagi dan lagi kalau dkt akak pun nk gi jugak ni

    ReplyDelete
  18. i-city bila mlm mmg meriah lampu - lampunya . nak masuk situ , kena ketuk kalkulator dulu weyh ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  19. GM Klang saya sampai dh.. rasanya kedai kat luar lagi murah ja harga dia..

    ReplyDelete
  20. pegi i-city masa baru2 bukak dulu. skrg tak berani nak pergi lepas baca satu entri bila nak masuk kat situ macam2 caj yang kena. dulu masa pegi parking kereta pun free. hahaha

    ReplyDelete
  21. bestnya pegi I-city. sy tak pernah sampai sana pun. huhu

    ReplyDelete
  22. lamer jugak rietta xkesana...last pergi wax museum...hmmm...nnti nk gugel ada apa apa yg bru x...bleh la pergi next visit...hehehe...

    ReplyDelete
  23. Penat la klw jln jln kat ict tu. x mampu nak jalan lama lama

    ReplyDelete
  24. masuk icity ni bawa anak2 dulu...rabak jugakla poket sebab semua nak main bayarnya mahal jugak

    ReplyDelete
  25. cukuplah 2 kali saya ke icity.. dah tak nak pergi lagi.. sesak dengan lautan manusia

    ReplyDelete
  26. sungguh2 ukur jalan ni kak..hamboii dari pagi smpi ke malam ye...haha..puas hati berjln... GM Klang tu sllu jg dengar adik citer dia pegi sana.. byk jg benda boleh di shopping ye kak... I-City baru sekali sampai dgn dak Tumpis tu...:)

    ReplyDelete
  27. icity sekarang macam dah makin mahal je tiket nak masuknya huuu. plan dari tahun bila ntah nak masuk salji tu tak masuk2 pun pasal kedekut tu jugak la hihihi

    ReplyDelete
  28. Gm klang kalau beli borong memang terbaik la...

    ReplyDelete
  29. walaupun duduk dekat situ jer Anom..belum pernah masuk lagi I-city tu.lalu lalang jer..

    ReplyDelete
  30. gm klang selalu pi hri biasa je.cuci cuci mata
    i city x pnh sampai lg la

    ReplyDelete
  31. Mak kite pon dah lama tak pi i city tu...kirenye mak ni pengukur jalan tegar gak ek...dari pukul 10 pagi sampai malam...dasyat betol la kite tabik spring seketul...kuikuikui..takpe mak jln byk2 camtu sama cam bersenam gak kan...kan..kan

    ReplyDelete
  32. Cam best ja i-city ni ... mia mampu tengok dr jauh je lah ... tak tahu bila nak sampai sini :D

    ReplyDelete