Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 3 December 2015

Kalau ibu malas masak, order Pizza jer

Salam Khamis korang.......

Dah 4 hari mak patah kaki ni..... Bukanlah kaki mak patah, na'uzubillah weyh......tapi kuda besiku masuk workshop! Kemek!


Kemeknya, tak delah teruk sangat, tapi dah jiran sebelah yang terrrrr......langgar, so dia dengan rela hati nak betulkan kat workshop anak dia katanya. Mak OK jer, tapi tulah...... tak boleh kemanalah mak ni.

Tengahari semalam memang dah planned tak nak masak, sebabnya, bubur lambuk dengan sup ayam petang semalam masih ada lagi. Cukuplah kalau setakat untuk tekak si anak dara berdua tu. Tekak mak, belasah apa yang ada pun bolehhhhh hihi....Tapi si TLBD pulak tak mau katanya. Nak makan lain! Huh! geram betul mak! Kalau ibu malas masak, order pizza jer bu! Cheh!!! Senang betul hidup budak budak sekarang ni kan....

Katanya anak bongsu kan, meh le kita ikut kata dia kali ni haha......Apa lagi!!! Mengorder Pizzalah mak! Rupanya si Angry Bird puasa ganti, so mak kenduri berdualah dengan TLBD....

t

Order online jer weyh, tak call pun! Senang betul hidup zaman sekarang ni kan. Emmmm....

 Roti pintal cinnamon tu sedap weyh, lembut. Tak sempat nak cicah dengan mushroom sup. Makan begitu saje. Kalau walk in, selalunya mak makan pizza ajelah, jarang ambik additional meal ni. Mini drumstick tu pun mabeles weyh. Ehhhh ...... semua sedaplah, senang cerita!! Hihi...... Perut tengah lapar kan!!


33 comments:

  1. betul.. kalau malas masak, order je.. bila order sampai semua jadi sedap.. hahaha
    dasar sangat kan!

    ReplyDelete
  2. mabeles betol,,,haha
    zaman skrg ni sng, klik2 sajo..haha

    ReplyDelete
  3. Kecanggihan teknologi menyenangkan hidup kita kan...tapi Fidah lebih suka masak..laki fida perut melayu..

    ReplyDelete
  4. senang nye mak kalau duk kat kawasan bandar...kite ni duk kampong mak idok le diorang tu sudi menganto sampai ke rumah...kalau nak makan pi beli sendiri katenye...kite pon tak penah beli set gini selalunye tu order pizza dengan chiken wing je...best la mak camni agak2 malas masak je bole terus order...dah kenapa pulak tu jiran mak main langor2 kete tu...ape dia ingat ni fun fair ke...bole pulak maian langgar2...ape kes??? hahaha...eh! sori2 kite pulak yg marah lelebih....kahkahkah...tapi kalau diorang nak betol kan takpe la mak...sabo ye

    ReplyDelete
  5. Memang sedap melayan tekat dengan pizza macam ni.

    ReplyDelete
  6. Nanti kuda besi dah siap. Baru boleh berjalan balik. Sedap pizza akak.

    ReplyDelete
  7. senang betui sekarang..
    anak2 pun dah tahu nak mtk maknya orderkan pizza

    ReplyDelete
  8. Betullah kata malinda tu ,duk kat bandar nak makan apa boleh order je.Kakak yg duk tepi hutan ni takde mahu nya mereka nak hantar ke rumah...nak makan beli sendiri bawa balik..makan.
    Untuk kakak yang puasa tu kena lah order lagi buat berbuka dia nom....

    ReplyDelete
  9. cik nor mkn pizza mlm td...meraikan rakan serumah yang dapat pindah balik negeri kelahiran..:)

    ReplyDelete
  10. bila dah takde masa nak masak..order je..skrg ni ramai yang jual online makanan ni..

    ReplyDelete
  11. OK, saya baru tau pizza boleh order online! Hahaha

    ReplyDelete
  12. di hujung jari semuanya... hihihi tapi tulah yang puasa ganti tu kenapa tak bagitahu awal2 ye..

    ReplyDelete
  13. Sekarang ni memang senang Mak nak makan. Main order online aje. Tak payah buka mulut. Itu yang kalau kata nak diet tu memang kena bersungguh-sungguh tahan nafsu yang mendatang dari segala penjuru. Jarang order PHD ni tapi kalau setakat Dominos tu keraplah juga.

    ReplyDelete
  14. klu my kakak punya hukum , sapa x nak mkn , kena masak sendiri ... heheheee ... amboi , semua ado tu . bkn piza jer ...

    ReplyDelete
  15. dunia sekarang dah mudah sangat hidup nyer...dunia di hujung jari..hahahhaha...sedap pizza...

    ReplyDelete
  16. kannnn tapi nowdays pizza pun dah mahal..uhuks..

    ReplyDelete
  17. bagusnya jiran..jiran saya sagat kereta kami lepas tu buat senyap je..macam kita tak de cctv..sabar je la..hahaha

    ReplyDelete
  18. Sedaplah mkn pizza bertengkek2 ker ni..
    Biarlh msuk spa besi buruk tu,sesekali..kluar nti mesti kilat..

    ReplyDelete
  19. Samalah macam kak Zai bila malas main order aje. Senang kan tak payah nak kotorkan dapur.

    ReplyDelete
  20. zmn skrg nih kak kalu patah kaki banyak cara nk dptkan makanan tanpa keluar umah...

    ReplyDelete
  21. sib baik si pizza hat tu tak masuk kawasan ky..kalo tak harus juga buat gitu..bila malas masak..ngode kat on9 jer..

    ReplyDelete
  22. zmn skrg kak.. ada duit smua boleh..hehe

    ReplyDelete
  23. Klu perut dah lapar okje .. roti tawar pun terasa cam makan kfc ... hehe

    ReplyDelete
  24. hahahaha....nampak pizza tuh terus teringat kat fiza si aweq lama. eh...salah topik lak. mana ada aweq nama fiza.

    ReplyDelete
  25. Wah oder yg set bagai. Kalau sy oder yg ada piza tu je. Sedapnya tgk piza pagi pagi ni. Terus lapar. Japgi nak masuk mtg.

    ReplyDelete
  26. senang citer call jer kan Kak..pastu tunggu beberapa minit smpai lah pizza..hehe ..sini takdo lagi delivery..huhu..

    ReplyDelete
  27. tambah pulak benda beli lagiiiii la sedap hihihihi :p

    ReplyDelete
  28. mmg pon.mmg menyenangkan org zaman skrg
    lama dh x mkan pizza. tak sampai hati nak makn, bila rania pon x blh nk jamah.

    ReplyDelete
  29. Masyallah..busynyer minah kiwi sampai x sempat nak jengok blog mak ni.. wah sedap gitu pizza uollss.. jeles i tengok

    ReplyDelete