Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 9 December 2015

Ni bag ke emas ni?

Salam Rabu.....

Ni cerita minggu baru ni jugak, Sabtu tu, mak pergi I-City, Ahad tu mak gi Midvalley pulak hihi....... Memang dasar pengukur jalan sungguh kan, manalah tak sakit kaki!!! Hihi....

Mak kalau gi Midvalley biasanya cuma jalan jalan jer. Cuci cuci mata katanya. Jemu weyh asyik duk ulang alik AEON depan rumah jer. Nak jugak pergi shopping mall jauh dari rumah, walaupun bukan menyoping pun. Kalau The Garden, sebelah Midvalley tu lagilah, semuanya butik butik mahal, sama standard dengan KLCC, Pavilion. Mak, paling kuat pun masuk AEON jerlah, tu pun beli yang Flat Price, tak pun yang discount 70% hihi....harga mampu milik katanya....

Tapi, tak semua jugak yang mampu milik kat AEON tu weyh, macam bag ni.....

Mak aiiii....!!! Ni bag ke emas ni? Konpius mak tau! 

Ni standard beg anak Tuan Anas Mikael ni, Tuan Anas Jilapah? Beg yang biasa biasa sudahlah dik oiiii..... Mau setahun puasa kalau pakai bag ni haha.....

43 comments:

  1. Pagi darling...mengigau pgi2 dtg sini...hihi
    Dh lma tk beli hand bag...kawin dulu punya msih elok..nmpk bru lgi...

    Sesekli tk salah klu awak rembat satu biar tuan ziraff byrrr...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor ni bag sekolahlah bukan handbag.... Ni mmg betul betul menggigau ni hihi....

      Delete
  2. hahahha.. mampuihhh Nom..
    CH rakyat marhean ni tak mampu nak beli...
    Emas pun masa nikah dulu jer dapat..
    Tak ada bertambah pun..
    Kalau guna beg ni dapat UPSR straight 6A tak pe lah..

    ReplyDelete
  3. ayo kak dana pun hbeg paling mahal dlm 300++ kadang tak sampai pun harga tuh nih beg sekolah udah harga dkt seribu mmg blh tgk jelah...
    kite nih org biasa2 je.... bkn anak datok ke hapa....

    gile mahai lah kak oi... agaknya kalu pakai beg tuh bdk2 sekolah compom jd pandai heheheh

    ReplyDelete
  4. Mmg x beli la beg mahai cam ni. Anak haratwan dan jutawan boleh la beli. Baik beli emas weyh.

    ReplyDelete
  5. Mak aihhhh... telan airliur kakcik menengok harganya!

    Belanja dapur untuk dua bulan tu...

    ReplyDelete
  6. Alaa.. adik pun tahu tak adalah dia nak beg mahal macam emas ni dinda hai..
    Tapi tak tahulah juga kalau en abe tu nak juga beli sebab mana tahu ada duit dlm bantal yg berkepuk lupa nak gunakan:)

    ReplyDelete
  7. tak pe kak...anggap je ukur jalan tu sebagai exercise...nak exercise kat umah jogging bagai mmg idok le kan...so kite tukar dgn melawat ke mall2 hahaahahahaah....

    kak ..giloo harga beg gituuuuu..... kalo genius pekse mmg dpt 100 jek tak penah drop 90 ke mmg aku sanggup belikan hahahahaahaha

    ReplyDelete
  8. amboii rege beg...mampu tengok je lahh nampaknya

    ReplyDelete
  9. Awat mahal bebeno beg sekolah...

    ReplyDelete
  10. mak aiii ;) sapa lahh yang beli bag nie kan ...

    ReplyDelete
  11. Kalau harga macam ni, baik beli emas..hehe.

    ReplyDelete
  12. Memang tak beli kalau beg macam ni. Beli yang mampu milik aje.

    ReplyDelete
  13. Wah..murahnya.. haha.. Tak ada murahnya. Mahal tu. Dia tulis must buy. Tertinggal perkataan NOT kot.

    ReplyDelete
  14. kannnn memang hargaa dia ya allahhhhhh..

    ReplyDelete
  15. Makkkk aiiiii......
    terduduk cik kiah tgk harga bag nie...

    ReplyDelete
  16. utk yg kaya raya, beg ni tak mahal. hand beg diorang je puluhan ribu..huhuu

    ReplyDelete
  17. tang mana yang speselnya beg dengan harga cam gitu?

    ReplyDelete
  18. hahahha... lawaklah tajuk.. tapi beg tu memang mahal.. import dari jepun tu

    ReplyDelete
  19. beg ni pulak fully leather.. genuine leather

    ReplyDelete
  20. Nak shopping back to school lah ya. Elok beli yang tahan lasak sebab budak2 bawa banyak buku.

    ReplyDelete
  21. mak oiiiiiiiii... mahal benorrrr.. ni kalau beli beg dari darjah 1 hingga form 5 pun takde banyak ni kos.. huihui

    ReplyDelete
  22. Amboi, murahnya beg sekolah! Kalau macam ni memang pakai untuk 6 tahun di sekolah rendah, 5 tahun di sekolah menengahlah gamaknya. Tak payah tukar-tukar. Kalau anak penuh konfiden boleh dapat straight A semua tanpa terselit pun satu huruf lain sepanjang tempoh persekolahan, boleh jugalah dibelikan. Ni tak jami dapatkan, makanya tidaklah jawabnya!

    ReplyDelete
  23. Kalau saya pun, telan ailio aje lah mak.... Tak sanggup den... mahal weyh!
    Lagi mahal dari hand bag maknya yang duk bawa hari2... hahahha

    ReplyDelete
  24. kihkih..baik beli emas kak pada beli beg tu..klu emas xde duit blh jual. klu beg tu..dah rsak buang jer..:)

    ReplyDelete
  25. perghhh tengok harga pun nak fengsannn daaa.. hahaha.. sy pun kak takdo lah nak beli ni..baik beli emas.. haha

    ReplyDelete
  26. Murah je tu bagi yg hartawan jutawan, bg rakyat marhaen cam kita kalo dapat yg bwh rm30 pun dah syukur.

    ReplyDelete
  27. puasa setahun jugak la kalau beli beg ni. hihihi. baik beli emas. sekurang2nya naik naik naik lagi nilai dia nanti ihihihi

    ReplyDelete
  28. mak oiiiiiiiiiiiiiiii dah kenapa harganya
    apa yang speselnya
    awak tgk tak dlm dia camner?
    kot2 sadur emas?

    ReplyDelete
  29. awat mahaiiiii sangt beg tu Hainom?? nasib baik darah tinggi dh stabil kalau tk mau pengsan tengok harga nya ni

    ReplyDelete
  30. Kalu saya, baik bayar exora jer, cepat sikit abis hutang bank..

    x sanggup weyhhhh nak beli beg dgn rega gitu..

    ReplyDelete
  31. Mhlnye mak.. Klu gni hrganya iza jahit kain je lah buat beg sekolah anak.. Hihi

    ReplyDelete
  32. Kalau tambah $$ lagi boleh dapat gelang emas tu Mak...

    ReplyDelete
  33. Ayoyo mak.. kalau gini harga beg sekolah, nak kena suruh anak bw beg tulis nama kolej yang dapat percuma sahajalah ke sekolah ya. Ada ke orang yg beli ya.. saya nk tgk la nati kat sekolah, kot2 ada anak murid yg bawa beg cam gini.. take care ya Okje..

    ReplyDelete
  34. Kalau beli emas boleh lah buat aset kan nom...

    ReplyDelete
  35. Perghhh.. harga dia sakit tekak dibuat nyer.. beg backpack dueter saya pun mcm tu lebih kurang harga nyer.. tapi mmg guna betul utk travel la huhuu.. :D

    ReplyDelete
  36. dah mcm harga sebiji smartphone . tapi mmg nice designnya . berkenan tgk tapi tak berkenan nak beli . saya kan sgt jimat berbelanja ... heheheeee

    ReplyDelete
  37. baik duit tu buat jalan2 cari makan..hehe

    ReplyDelete
  38. baik beli mas, kan !
    ada juga nilainya

    ReplyDelete
  39. Bapak ar mahal gile...gile pon tak mahal camni tau...beg sekolah je kit awat harga sampai camtu sekali...kenapa hang tak tampo2kan je beg tu mak...panas pulak hati kite...hahaha

    ReplyDelete
  40. Mahal gila beg sek tu. Agaknya sbb barangan import okje. Made in Japan. Tu pasal mahal.

    ReplyDelete