Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 17 December 2015

Rasanya kurus 2 kilolah semalam

Salam Khamis korang.....

Malam tadi Tuan Anas ada dinner,  dinner dengan Perodua Vendors.  Mak memang suka kalau Tuan Anas ada dinner ni sebabnya tak payah nak masak sangat hihi.....

Setakat tekak tekak kami ni apalah sangatkan. Curah apapun, jalan hihi...... Tapi tekak si TLBD tu lain sikit, makan nak ikut time sesaja! Huh...... 

So, semalam mak memang masak sup Shark Fin jer, faveret dia katanya kan. Sampai ke malam dia duk ulang hirup sup jer mak perhatikan hihi..... Pas tu makan roti sapu Nutella. Yang sorang lagi, makan roti dengan telur.  Senang sungguhlah kerja mak semalam! Mak apa lagi! Terbongkang atas sofa sambil pegang remote TV lah hihi....

Tapi sebelum tidur malam tadi, terasa pedih jugak perut mak ni weyh! Lambat betul nak menunggu pagi..... Maklumlah sehari tak tengok nasik kannnnnn hihi....Rasanya dah kurus 2 kilolah semalam! Keh...keh....keh....

Tapikan....tapikan.... mak nak makan Nasi Kerabu kejap lagi ni. Dari malam tadi dah terbayang Nasi Kerabu dengan solok lada, daging bakar, telur masin...... nyum ...nyum.... telan air liur mak weyh!

Berbalik kisah dinner Tuan Anas tu, kami yang kat rumah ni beriyalah menunggu penuh harapan, kotnya Tuan Anas dapat Lucky Draw 1st prize, dapatlah jugak bercuti ke mana mana ..... 

Sampai sampai rumah jer, Pak Jilap hulur kotak kecik ni jer weyh.... hampa sungguh!



Huh....yang beli sendiri pun ada lagi kat atas almari tak berusik. Tapi tak perlah, lepas ni sorang satulah mak laki bini menebuk dinding haha...... 

Nak ambik tender Drill dinding ar .....hihi

35 comments:

  1. xper mak, nanti kalo cuti jalan mana2 leh bawak gerudi tu sekali., harhar2

    ReplyDelete
  2. betul tu kalau en.somi takde seronok sikit, boleh masak apa2 je ikut selera tekak sendiri..

    semalam turun 2 kilo...hari ni tambah berapa kilo pulak tu? hehehe

    ReplyDelete
  3. Dah turun erkkkkk, bolehlah join kita berkebaya nyonya, opsssssss...

    ReplyDelete
  4. Bolehlh gerudi..mcm iklan long jack tu..ngurrr..ngurr..hihi

    Mlm tadi..hari ni mau berkilo naikk...

    ReplyDelete
  5. Hahahha ke "hampa" an sungguh ko Nom..
    Boleh lah datang rumah CH tolong tebuk lubang nak gantung gambar yg tak tergantung-gantung lagi tu.. Udah macam galeri jer rumah CH.. sandor kat tepi dinding tu..

    Nom weeiiii... CH ada tag hainom tau.. minta maaf lah kalau tak suka.. gi lah ke blog CH ye..

    ReplyDelete
  6. Jangan dibuat senjata untuk 'berperang' sudahlah...hehehe

    ReplyDelete
  7. hihihiiii....sorg satu ade pistol drill!

    ReplyDelete
  8. Hahaa...lapo ke nom nak tunggu pagi.Samalah kakak mana boleh tak tengok nasi satu hari,anak2 dara biasalah nak diet je.
    Ialah kalau dekat pun kakak boleh suroh hainom drill dinding,rumah kakak sejak siap tempohari belum ada satu pun hiasan gantung.



    ReplyDelete
  9. Kak zai memerlukan tukang gerudi sebab banyak sangat gambar yang menunggu giliran untuk digantung.

    ReplyDelete
  10. Sup shark Fin tu feberet saya juga... Tapi nak masak sendiri tak pandai... heehe

    Ala mak, apa susah... Let go aje lah drill tu... Boleh kot cover percutian satu malam.. hehehe

    ReplyDelete
  11. ok la tu kak...dpt gak...lieya ni jenis org takde lucky...payahhh nak dpt lucky draw tau...kdg2 nombor tu dah sipi2 jek tapi tak kene gak...adoiiii kene mandi bunga ke ape agak nyer haahhahaha

    mahal tu kan kak bende alah tu...kalo ade due dah bukak le utk jual heheehh ramai nak tu kak....

    ReplyDelete
  12. Tahniah...turun 2 kilo...hehehe... ☺

    ReplyDelete
  13. bole main askar2 pasni mak...kikiki...banyak tu turun sampai 2 kilo...selalunye kite kalau skip makan nak turun 200gm pom susah tau...hahahaha...sama le kite mak kalau cik boss tak balik makan masak cincai2 je...anak2 bising kite sekel kepala dia...hahaha...ape ada hal :p

    ReplyDelete
  14. jual la kak klu tak guna ....

    ReplyDelete
  15. boleh main perang2 laki bini lepas nih. hahahaha
    tapi make sure pakai baju kali besi untuk keselamatan k~
    hahahahaha

    ReplyDelete
  16. Syabas.dah turun banyak tu akak. Nanti boleh ulang lagi.

    ReplyDelete
  17. hhaahahahah gelak nengok hadiah lucky draw tuh... apa lg jual lah kak dpt jgk lah untung hahhaha...

    oooo baru tak makan nasi sehari dh ilang 2kg? perasan

    ReplyDelete
  18. untunglaaaa dpt hadiah driller B&D...hahahaha

    eh, kat mana beli shark fin tu?

    ReplyDelete
  19. biasanya yang turun hari semalam 2 kilo, hari esok akan bertambah 5 kilo. tak tau la betul ker tidak. dengar orang cerita jer. hahahaha

    ReplyDelete
  20. Kalau abang memang kena ada bendalah ni dinda sebab kerja dia biasalah macam-macam size kena ada..

    ReplyDelete
  21. hahahha..kan ada yang kena pelangkung di jiran asik duk mndrill je ..

    ReplyDelete
  22. wah best tu turun 2kg. hari ni cemana naik ke turun?

    ReplyDelete
  23. Mlm trn 2kg pg naik 2kg,heheee gurau je kak....peace

    ReplyDelete
  24. Kalau cikna pun stress gak, baik dpt Tupperware g dr dpt bnde tu...

    ReplyDelete
  25. syuukur rezeki juga tu...lepas ni boleh berganding bahu tebuk dinding hehehe

    ReplyDelete
  26. brril tu klu boss takde kt rumah senang..masak je apa2 anak2 takbley kimplen..telan je la seadanya

    oklah tu rezeki takat tu saja..tak nak bagi sy.hahaha..

    ReplyDelete
  27. haha teruskan usaha ya..pasti boleh kurus..

    ReplyDelete
  28. Fuhh..seronok betul la kalau ada mesin penebuk dinding begini..

    ReplyDelete
  29. Boleh lah hadiah lucky draw tu .. boleh juga mak jilap bertukang2. :P

    ReplyDelete
  30. Okeylah tu Mak dapat juga hadiah. Lepas ni bolehlah Mak main tebuk-tebuk lubang dengan PakJilap. Sorang satu adakan... Anak-anak suruh mereka main kat luar rumah jerk! Hahaha...

    Tapi Mak ni rajin ke menebuk lubang di rumah?

    ReplyDelete
  31. Bolehla tu beli hiasan baru..buat alasan nak guna penebuk baru. Hahaa.. haha, jgn beli byk2 pula, kang asyik mengerjakan benda tu, jiran lak sakit hati.. haha, tu sayalah tu.. jiran sebelah ni ada masa mmg asyik menebuk sana sini je.. dah faham dia jenis suka mengemas sb masih bujang, tp ada masa mmg berkali2 bunyi pada masa siang .. mujur siang..huhu..

    ReplyDelete