Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 16 December 2015

Serunding Ikan

Salam Rabu .....

Rezeki datang lagiiiii.....
Terima kasih mak sebab sudi mengirimkan Serunding Ikan kepada ambe. Semoga Allah memberikan rezeki dan kesihatan yang baik kepada ko sekeluarga mak. Kalau nak tau kenapa mak dapat serunding ikan ni, silalah baca entri ni yek. Dah rezeki mak katanya hihi ..... Jangan jelessss

Dapatnya petang semalam, malam tu jugak mak bedal dengan bubur hihi..... Dasar gelojoh!! Nak buat macamana hihi.... 

Chef yang buat cakap, Serunding Ikan dia ni terlebih masin..... Tapi mak rasa OK jer, sedap jer! Eh! Takkan lah pulak lidah mak dah menopouse kot haha......Hish korang ni! Agak agaklah nak mengumpat mak pun! ..... 

Dah dah..... mak nak bersiram dulu, barulah boleh blogwalking dengan tenangnya. Siapa siapa yang berhajat nak order Serunding Ikan, pergi cepat blog Chef Nor Azimah, sebelum dia tukar fikiran. Sambil sambil tu bolehlah jugak layan tazkirah, kan mak!!!....  

Asam Garam Kehidupan


26 comments:

  1. akak pulak suka sangat dengan serunding daging

    ReplyDelete
  2. Kalau namanya serunding, kakcik memang suka. Makan dengan roti pun sedap... :)

    ReplyDelete
  3. Kalau namanya serunding, kakcik memang suka. Makan dengan roti pun sedap... :)

    ReplyDelete
  4. alaaa jeles jugak! sedap ni kalau gaul dgn nasi panas.

    ReplyDelete
  5. Punyalah excited siap up entri dulu baru nak bersiram. Nampak sangatlah ni...

    Amboi, Mak tak sabar-sabar nak makan serunding ikan. Malam tu juga dirasmikan. Nasib baik takda orang nak hantar bubur. Kalau tidak, ngam dah tu, senang Mak nak bersantap; tak payah fikir apa-apa lagi dah!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah rezeki...
    Serunding ikan tentu sedap kan ,anak2 kakak suka sangat semua jenis serunding cuma kakak kureng lah sikit.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah rezeki...
    Serunding ikan tentu sedap kan ,anak2 kakak suka sangat semua jenis serunding cuma kakak kureng lah sikit.

    ReplyDelete
  8. ish2 dh kenyang baru nk bersiram... sabo jelah

    heheheh terliur neng serunding ikan... ada manis2 skit sedapnya

    ReplyDelete
  9. untunglah dah rezeki mak jilap..kota tumpang jeles ajelah..hehe

    ReplyDelete
  10. Waaahhhh.. murah rezeki OKjer.
    tak sia2 ramai kawan blog. meriah!! semua baik2 hati kan~
    serunding kalo dpt lawan ngan ketupas palas memang meletopss!

    ReplyDelete
  11. ah! tak kire kite nak jeles jugak...huntung la mak dapat rezeki serunding...makan pulak dengan bubur mesti mabeles...ok la nanti kite terjah blog kawan mak yg pemurah tu...nama blog pon ada sebut garam2 tu cam nak dekat2 sama pulok...kikiki

    ReplyDelete
  12. CH kurang sikit serunding ikan ni Nom..
    Kalau serunding daging atau ayam memang laju jer CH menyudu...
    Bak kata adik ipar CH..
    Ikan tenggiri tu ikan diraja kak, mahal.. akak jer yg beli..
    Kira CH ni ada gak keturunan diraja ni Nom...
    Hahaha.. jgn ko muntah ijou sudah Nom..
    Rezeki berdua tu Nom.. chef pun murah rezekinya nanti..

    ReplyDelete
  13. Kak Zai suka serunding daging dan ayam berbanding ikan. Tahun kepas kak Zai pergi kat kilang dia dekat kg Laut Tumpat Kelantan.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah....ada lebih pos kat saya skit ya hahaha

    ReplyDelete
  15. Okjer memang pun semuanya Okjer...hihi :)

    ReplyDelete
  16. Sedapnya serunding. Sll time ry buat sendiri serunding ni. mIL tolong siapkan bahan. Den kacau sampai kering. Rs nak tercabut tgn

    ReplyDelete
  17. serunding atau lebih di kenali dengan panggilan "sambal" ikan kat tempat ambo....makan dengan nasi putih kosong2 gitu yang panas pun dah mabelesss

    ReplyDelete
  18. Suka gak serunding ikan..cuma masa beli kat Terengganu dulu, ada mcm tulang2 ikan. Bahaya..tajam. Rasa mmg sdp!

    ReplyDelete
  19. wahh enaknye serunding ikan mak tuuuh., ;p

    ReplyDelete
  20. sedaplah dapat makan serunding dengan bubur..memang ngam

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah...rezeki. Sedap plak tgk serunding ikan tu. Tak pernah makan lagi. Selalu seunding daging & ayam.

    ReplyDelete
  22. owh dari kak nor azimah....ok jap nak melancong ke sana

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah ... murah rezeki mak jilap

    ReplyDelete