Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 December 2015

Udah, mak nak sambung berlakon!

Salam Khamis.....

Hari ni mak bermusafir ye korang..... Bukan bercuti, tapi melawat makcik Tuan Anas yang sakit di Johor Bahru.....

Psst.... mami ngan daddy ada sekali ni, anak anak dara tinggal! Maklumlah kereta tak berapa mengizinkan nak bawak reramai.

So, mak kena berkelakuan baik sepanjang hari ini ye. Sekian terima kasih hihi....

Weyh.....akhirnya mak dapat dah merasa Sate Williy yang ramai orang sebut sebut tu. Makannya sebelum nak masuk I-City hari tu. Kat luar luar tu kan banyak kedai makan. Kebetulan pulak nampak Sate Willy Shah Alam. Apa lagi, teruslah terjah.....


Ok .....setuju, setuju.... memang lebih terasa rempahnya kalau nak dibandingkan dengan sate lain. Kalau kuahnya, Tuan Anas lebih suka kuah sate yang satu lagi tu. Yang mana satu? Yang tuuuu, yang femes kat Kajang tu hihi.... Kepada yang belum tahu, yang tu dah ada delivery tau. Ha! Ganas tak ganas ? Sate pun dah ada delivery. Sama standard dengan Pizza ko....


Setakat makan sate, mana kenyang mak weyh,...... macam tak biasa dengan selera Jilapah mak ni hihi.... Ni ha mak makan Nasi Kak Wok katanya. Rm6 henggit sekali dengan air. Ada sambal belacan, ayam goreng kunyit, timun dengan kuah gulai. Alhamdulilah.....


Udah..... mak nak sambung berlakon......

38 comments:

  1. Semoga menjadi pelakon terbaik...hehehe...

    Tapi kakcik percaya Okje memang anak menantu yang OK sesangat tanpa perlu berlakon pun. :)

    ReplyDelete
  2. Wah ko dah makan Satay Willy to Nom..
    CH yg kat Shah Alam ni, tak pergi-pergi lagi..
    Tak boleh jadi..
    Orang jauh dah datang makan..
    Kita tak lagi..
    Femes nasi lemak kak wok ni ye Nom..
    Yg ni pun CH tak makan lagi huhuhu

    ReplyDelete
  3. Sate willy pun ada kat Nilai ni. Kalau akak dtg..boleh kita belanja. ^_~

    Berlakon bg hebat tau! :D

    ReplyDelete
  4. Ah satay willy memang terasa rempahnya. Hari tu beli terasa serai ke. Tapi oklah. Kuah sate...samalah kita suka yang femes dekat kajang tu.

    ReplyDelete
  5. Berlakon yg tak pakai script hebat dinda.
    Memang boleh dapat award best actress ni:)

    ReplyDelete
  6. kire cuti jgk lah tu sampai ke johor travelnya tuh... balik hari ye kak...

    aduhla sedapnya ko tunjuk sate ngn ns kak wok tu kak oi.... bt terliur je udhala i sapan roti je...

    ReplyDelete
  7. ooo...saya nak bermusafir ke johor gak pagi esok. nasi kakwok kat mana tu kak?

    ReplyDelete
  8. ai pun kadang belakon juga .. tahan diri je nak perang mulut dgn enPanjang klu mak dia ada .... hahahhaha
    seronok tau perang mulut ni ...kami berbicara ... bkn bertekak ke bergaduh tapi style kami la .... tak de nak ber anje...ayang...abang bagai .... kami sempoi tp rmai org tersalah anggap yg kami tgh gaduh ... kah kah

    ReplyDelete
  9. hari tu lalu ada jugak tengok sate willy,..tapi ya allah..ramai nyer orang tak daya nak nengok nyer..

    ReplyDelete
  10. Berlakon baik-baik tau, Mak! Jangan sampai makpak mertua tahu perangai menantu yang sebenar. Hahaha... Tetiba terbayang pulak Mak duduk bersila di lantai sopan-sopan. Oh, macam tak percaya aje Mak boleh bersimpuh tersipu-sipu macam perempuan Melayu akhir zaman ^_^

    Dah terlanjur ke JB tu, Mak tak teringin ke makan-makan juga? Manalah tau dah balik ke negeri sendiri, mesti selera pun membuak-buak mengidam macam-macamkan, Mak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Argggh, Mak! Sttresssnyaa!

      Kat sini pun ada robot gak!!!

      Delete
  11. Tahan diri ke berlakon seharian nom..jauh tu JB.Lepas ni boleh jadi pelakon paling popular kan..
    Apapun kakak doakan perjalanan hainom n family dipermudahkan.

    ReplyDelete
  12. kite stress tgk makanan tu sume!

    ReplyDelete
  13. Salam Ok je... jauh betul bermusafir tu, brp sejam bayaran berlakon tu he3

    ReplyDelete
  14. sedapnya sate...yummy..yummy..

    ReplyDelete
  15. Berlakon pun berlakonlah hainom tapi jangan lupa singgah kat Restoren Singgah Selalu tu. Dah alang2 sampai JB terjah ajelah.

    ReplyDelete
  16. Tak tahan nye tengok nasi kak wok tuh. simple tapi nampak sangat sedap.
    beli kat shah alam jugak ke nasi kak wok tuh? nak beli jugak neh~

    ReplyDelete
  17. Saya pun suka juga pekena satay kajang. Sedap kuahnya. Hebat sekarang dah sataraf pizza. Willy satey ni kadang-kadang aje makan. Tapi saya suka dua-dua..hehe.

    ReplyDelete
  18. Selamat berjalan-jalan di Johor akak :-)

    ReplyDelete
  19. kalau saya, makan sate dah kenyang mak..

    ReplyDelete
  20. kalau rasa tak tahan sangat terus masuk bilik air tau..hahahah....adoi..kena berlakon pulak..semoga berjaya ye..ekekek

    ReplyDelete
  21. Nekcik pun suka kuah yang satu lagii tuuuu..tapi tak suka satay nya..so makan jer dengan nasi impit..cepat kenayng..banyak lak cekadaknya kan!!!

    ReplyDelete
  22. Akak ni kalau bab makan huhuu.. no satu... tak apa la berlakon baik kan.. janji makan puas hati pun bergembira :D

    ReplyDelete
  23. Amboi ko mak, melekat dah panggil tuan anas, hilang dah pak jilap nya, sungguhla berkesan lakonan mereka tu yea, ko pun nak berlakun juga, watak apa ye mak, oo..menantu melayu terakhir, hi hi..
    Eh dah sampai JB tu, rojer3 la kzakie, mana tau dpt date ngn dia.

    ReplyDelete
  24. Ish, ish, ishhhhhh, x lama lagi 'pelakon fofuler' awak geng, kitapub tumpang glemer.

    Kalu org tnya siapa pelakon ayu x di mamah usia, dgn bangganya kita akan segera jawab "ehhhhh kawan baik kita tu.... "

    ReplyDelete
  25. bila lah nak merasa sate wily ni.. nampak pun menyelerakan sungguh.. seronok ler ye jalan2 berdua dgn cik abe... hihi

    ReplyDelete
  26. sejak bila mak menceburi bidang lakonan ni...

    ReplyDelete
  27. sempat lagi tu buat comercial break pi tayang satay willy dan nasi bungkus ... perghhh ...

    ReplyDelete
  28. dah dekat rumah ky tu anom..kalau tau ajak singgah..

    ReplyDelete
  29. hikhiks okje ni kan entry mesti buat kite senyum sensorang ada je :)

    ReplyDelete
  30. Tak sangka kite ada kawan dgn pelakon kat sini...nakkkk sainnnn...kikiki.pandai hang ye mak purak2 lemah lembut depan mak pak mentua...kirenye kite ni geng la ye...ekekekek...depan mak mentua pijak semut pon tak kojol...wakakak

    ReplyDelete
  31. dekat penang ada satu sate memang sedap juicyyyyy je rasa nya. jadi la nak merasa sate williy ni macam jauh bebenor pulak rasannya hihihihi

    ReplyDelete
  32. hakak dok shah alam tak merasa lagi sate willy ni...tapi nasi kak wok tu dah selalu juga makan

    ReplyDelete
  33. Klu setakat sate tu ... jgn kata mak jilap ... mia pun tak kenyang. Nak juga mkn nasik ... hehe

    ReplyDelete