Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 12 January 2016

Awww.....

Salam Selasa....

Semalam masa memunggah munggah buku dalam kotak terjumpa Tesis Pak Jilapah. 

Hihi.....sungguh tak proper kan mak ni, simpan tesis dalam kotak. Yelah, rumah mak ni manalah ada perabot buku bagai. Rak buku biasa tu adalah, itupun dah penuh dengan buku sekolah budak budak ni campur fail fail hutang Pak Jilap. Fail rumah, fail kereta, fail income tax.....

Jangan suruh mak cerita apa isi kandungan dalam tu. Tak kuasa mak nak baca weyh..... Tajuk tak mengghairahkan langsung! 

Surat khabar pun selalunya mak baca tajuk je, kalau tajuk hot, baru baca isi dia separuh, lepas tu mak buat kesimpulan sendiri haha...... Lagi mau suruh mak baca buku ilmu cenggini. Huh.... 

Tapikan, tapikan, dulu dululah....... zaman mak anak dara dulu, mak suka sangat baca tang penghargaan tu tau. Terasa teristimewalah sangat you! Awww.....


39 comments:

  1. kajian mesin canai apa ni.. hehehe.. tolong baca & ceritakan kejab. hehehe

    ReplyDelete
  2. Mesin canai? Nanti akak cerita lah sikit. Kami tak paham..

    ReplyDelete
  3. Oh Tesis.. Banyak kenangan bila ingat benda ni.

    ReplyDelete
  4. Banyak ilmu boleh dapat kalau baca tesis ni.

    ReplyDelete
  5. Apalah dinda ni duduk rumah tu santai-santai bacalah isi kandungannya
    Nak juga kanda tahu apa kisah di dalamnya

    ReplyDelete
  6. bole tahan tebal thesis tu hehe ;p

    ReplyDelete
  7. Hainom kena baca dan ceritakan supaya orang tahu isi penghargaan tu.

    ReplyDelete
  8. Eh, Mak! Thesis kita kat mana ya?

    Pi tanya kat Mak nak buat apa! Bukan dia tau pun thesis kita kat mana!Duh!

    Thesis Kak Ton lagi ngerilah Mak tajuknya. Tapi errr.. tajuk pun Kak Ton dah lupa. Yang Kak Ton ingat kesan jangkitan apatah dan virus apatah terhadap apatah... Hahaha!

    Mak, sekali lalu Kak Ton baca tajuk, Kak Ton nampak 'Roda Canai' jerk, Mak. Memang tak tempting langsung thesis PakJilap ni tapi Kak Ton tau apa yang buat Mak tersenyum sumbing sorang-sorang masa terjumpa ni. Mesti bab penghargaan buat teman istimewa tu. Gatai beno hang masa memuda yerk! Nasib baik habis belajar. Kah3x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yang mak sayang Kak Ton ni tau.....faham dengan maksud yg mak nak sampaikan....

      psst... Kak Ton, depa depa tu mesti baca tajuk jer Kak Ton pas tu buat kesimpulan sendiri mcm mak baca paper hihi....
      Eh! Termengumpat pulak....

      Masa anak dara lagi dah bersawan ko hihi.....

      Kak Ton ni ambik course apa sebenarnya? Pharmacist ke apa ni....awatlah pulak pasal virus bakteria, seram mak tau!

      Delete
  9. ingat akak nyer pak jilap rupenyer yg pnya.... boleh tahan tebal tuh... kene simpan tempat rak2 buku tuh kak... simpan dlm kotak kang kene makan ngn bubuk...

    lps ni akak kene baca isi kandung tuh pastu cite kt kami yek

    ReplyDelete
  10. Nasib baik la lipas tak kenduri kan buku tesis pak Jilab tu Okje.. hahaha

    ReplyDelete
  11. kong asam hang mak penat2 tuan anas tulis buku hang rajin baca penghargaan je pon....hahahaha...kejang perut kite gelak mak....hahaha...you make my day la mak :D

    ReplyDelete
  12. JEMU HAISSHHHH TGK TESIS ..DULU LA ... WAKTU KERJA KAT OPIS LAMA MENENGOK LA TESIS ORG ... SEKALI SELAK SEBIJIK SEJIBUN .... JANJI HANTAR YE TAK ... KARANG TAK LULUS

    ReplyDelete
  13. eh kak sayangnyer....cari kabinet kecik kak susun laa ...baru rase gah gitu dipamerkan heheheeheh...lieya kat umah byk majalah2 ajek ahahahahaah....bersusun dlm kotak hah....ntah ape laa citer dlm stor tu...jgn bubuk atau anai2 buat party sudah ekkeekekekeke

    ReplyDelete
  14. buku zaman bljr e'in dulu pun simpan dlm kotak.. hihi

    ReplyDelete
  15. Kalau kakak suka baca buku2 lama ni nom,tak kiralh pengenalan ke ,semua isi akan kakak baca.

    ReplyDelete
  16. Masih bru buku tu...nmpk naw tak terusikkkk...hihi

    ReplyDelete
  17. haha.. tesis tu buat sbb nk hbs bljar je.. apa yg dok mengarut pun xtahu..<< merujuk pd diri sndiri..

    ReplyDelete
  18. Buat teman teristimewa yg tu bermakna tuuu! Pendorong semangat gitu.
    Aina punya thesis pun dok dlm kotak lg. Tunggu la pindah rumah sendiri nanti nak buat mini library. hihi =)

    ReplyDelete
  19. Perghhh patutlah ko suka baca bab penghargaan tu ye Nom..
    Lebih lagi pada ayat Teman Teristimewa tu ye..
    Yg lain tu pening kepala nak baca ye Nom..
    Hahhaha

    ReplyDelete
  20. aduh hainom akak yg old school ni lagi lah tak faham apa bondo tuuuu haha

    ReplyDelete
  21. Baca penghargaan jela mak oiii.. ahaha

    ReplyDelete
  22. Tesis pak jilap ni masa belum kawin ya? Eh ke tahun korang kawin? Sa tahun ni dah 19 ke 20 ya.. adoi.. lupala saya.. apa pun tersimpan rapi ni , malu saya.. eh, cikgu mana ada buat tesis pun dulu.. buku2 kerja semua dh campak entah ke mana..

    ReplyDelete
  23. wow! tebal nyer! memang menakutkan nak mnceritakan nyer :)
    apatah lagi menceritakan nyer ha ha...

    ReplyDelete
  24. Auww, teman teristimewa.... mmg special sungguh...
    Tesis saya masa degree and master cuma ada keluarga jer... hehehe

    ReplyDelete
  25. amboi masih simpan lagi thesis..sy punya masih dekat university..tak ambik balik pun..☺

    ReplyDelete
  26. wahhh mesti kembang kempis kembang kempis hidung tu tahan bangga hihihihi :p

    ReplyDelete
  27. wah...teman teristimewa tu! jadilah walau nama takde
    kalau saya pun tak kuasa nak baca! haha

    ReplyDelete
  28. amboi , sapa le teman teristimewa tu . klu ada nama , lagi besar highlight ... hehehee

    ReplyDelete
  29. Ehem...ada teman teristimewa di situ...Harus dibaca berulang ulang :)

    ReplyDelete
  30. baca tajuk kat kulit depan tu pun dah boleh buat mengantuk, itu belum baca isi lagi

    ReplyDelete
  31. mak ni mesti suka baca kat penghargaan tu bersebabkan...

    ReplyDelete
  32. Isi tesis tu tak berapa nak peduli .. bab penghargaan tu klu boleh diframe kan lg ok kan okje .. hehe teman teristimewa ye

    ReplyDelete