Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 20 January 2016

Dua sampah yang renyukannya berbeza

Salam Rabu korang........

Hari ni anak anak dara dalam rumah ni ada koko. So, si TLBD yang sekolah dia sessi petang, kena pergi pagi. Yeayyyyy.....nampaknya mak tak payah le masak tengahari.  Bolehlah mak melengko lengko atas sofa sambil layan mata di  tengahari yang panas berdenting ni.....

Jangan jelessss ye ......haha....

Kejadian minggu lepas, masa mak bersarapan di Teronoh. Baguslah Stesen Petronas kat sana. Siap ada jual sarapan pagi. Macam macam menu ada. Mee kari, nasi lemak, roti telur goyang, roti kaya yang macam ala ala kopitiam tu.....

Pilihan mak ngan Pak Jilap tentulah Roti Telur Goyang aka telur separuh masak dan Nasi Lemak. Bukan main lagi kan laki bini, selera makan nafsu zirafah gitu haha...

Sebelum order tu, ada ke patut Pak Jilap nak share Roti Telur Goyang tu. Hish, mak mana puas makan cenggitu..... mak suruh jugak dia order sendiri hihi.... Ye, betul, mak memang mak nak diet, tapi bukan hari tu hokay!!!

Dua sampah yang renyukannya berbeza..... Cuba teka mana satu mak punya sampah?  


26 comments:

  1. kemain lagi serapan nasi lemak ek.... lapo wei..

    ReplyDelete
  2. dah tentu mak punyer yang lipat beso tuh..kekeke..

    ReplyDelete
  3. Tak nak teka, tapi nak telur goyang...

    Eh! hehehe

    ReplyDelete
  4. Eh.. nampaknya hari rabu ni hari koko sedunia.. sy pun.. haha.. tapi mujur ada giliran, xla kena dtg tiap2 mgu.

    Nak teka, yg mak punya pasti yg kecil tu.. kan kan kan..

    ReplyDelete
  5. yang besar tu kan mak punya..hehehe

    ReplyDelete
  6. kaknoor pun selalu nafsu zirafah hainom nafsu semut tk mainlah mesti nk yg berat2 supaya bertambah2 berat badan ni haha

    ReplyDelete
  7. yg kanan kot hang punya sampah mak...coz cam kemas je lipatan tu...maklum la selalu lipat melipat baju kat rumah kan...tapi kalau bab kongsi2 roti tolo tu kite pon sokong hang mak...tak patut sebab roti2 camtu memang tak afdal utk di kongsi walau pon bersama2 orang yg tersayang...kahkahkah...

    ReplyDelete
  8. Terbayang-bayang telor goyang. hehehe.mana leh kongsi2 kan. kena order sendiri-sendiri

    ReplyDelete
  9. Selalunya Kalau mak2 dah tentu yang kemas tp yg mana satu hainom punya ya.

    ReplyDelete
  10. Kan romantik share2 makan nom...sweet je org tengok padahal tak cukup .
    Kakak rasa yg kecil kot...

    ReplyDelete
  11. Yg teruk renyukkannya tulah...awakkan ganass..hihi

    ReplyDelete
  12. Yang besar tulah Mak punya! Jilapah kalau dah kenyang memang malas nak buat kerja! Amboi, bukan ke PakJilap yang membayar, mana boleh Mak tak mau share dengan laki sendiri? Nafsu Mak semasa diet ni memang luar biasa. Hahaha!

    ReplyDelete
  13. Hahhaha ko main teka teki sampah pulak ye Nom..
    CH teka yg kecil tu..
    Sebab kan tengah diet jadi makan sikit jer..Tu yg kerenyukan kecik ajer..
    Betul tak Nom :)

    ReplyDelete
  14. Aina walaupun selalu je lalu simpang ke Tronoh tu tak pernah pula sampai ke sana asal balik Bota je memang depan rumah mak jelah break kereta tak de singgah2. Sarapan pagi, makan tengahari, makan malam semua kat rumah tak ada chance nak ngendeng2 makan luar.

    ReplyDelete
  15. Telur goyang tu yang tak tahan tu kan..
    yg kecik ke tu sampah nya.

    ReplyDelete
  16. Mak punya yang cantik tu. Nampak ayu sikit cara lipatanya.

    ReplyDelete
  17. sebab orang perempuan suka mengemas jadi lipatan macam lipat baju laaa

    ReplyDelete
  18. tengok pun tau OKje wei
    orang perempuan suka buat cantik
    hak beso tu OKje punya
    pak jilap confirm renyuk aje...haha

    ReplyDelete
  19. hebatnya menu dia
    macam2 ada
    roti telo goyang pun ada

    ReplyDelete
  20. eh cop, ko punya belah kiri
    sebab aku rasa, pompuan kalau lipat kertas tu comel sket berbanding lelaki
    eh kalau teka betul ni ada hadiah tak?

    ReplyDelete
  21. Pak jilap nak manja2 tu okje .. tu pasal nak kongsi2 hehe

    ReplyDelete