Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 6 January 2016

Kata nak kurus

Salam Rabu.....

Serious !!......Mak tak de idea sungguh hari ni!! Dari tadi ni duk menaip, pas tu delete, menaip lagi, pas tu delete lagi, sedar sedar dah pukul 10 weyh...... Terasa buang masa sungguh! ....

Meh ler tengok Stok Epal Hijau mak ni....

Katanya Epal Hijau boleh kuruskan badan yang sadooooo! Tulah mak nak try ni. Manalah tahu boleh jadi slim macam Lieya Latiff, tak pun macam Eima, tak pun macam Elly Nadyra. Hihi..... Kita tengok nanti berapa bijik lori epal mak kena makan baru boleh jadi slim macam depa kih...kih...kih....

Sebenarnya mak ni tak disiplin orangnya. Lepas tu jenis pemakan pulak tu. Pantang tengok makanan, semuanya sedap! Nak diet amenda kalau cenggitu....

Tak perlah kan, sementara ada selera makan, kita makan ajelah mana yang sedap, sambil sambil minum Jus Epal Hijo hihi....

Potong potong, blend, minum.....settle! Kurus ke tidak, belakang cerita hihi.....



38 comments:

  1. Tudia.. diet dah mula dah.. haha.. lepas ni boleh tertukar antara ibu dengan Angry Bird ni.. dah la skrg mmg nampak mcm kakak kepada SA je.. ai, kesianla orang lain yg nak kurus juga, jgn la beli selori epa hijau.. beli sikit2 je la..

    ReplyDelete
  2. Tak kurus tak apa Nom..
    Yang penting sihat Nom..
    CH ni dah jadi rangka Nom..
    14kg turun Nom berat badan CH :(
    Sebab sakit Hypertiroid yg CH alami Nom..
    Doktor kata Setahun Setengah baru pulih seperti biasa..
    13 Jan ni ada appointment dgn doktor..
    Semoga keputusan darah CH bertambah baik..
    CH redha dengan ujian Allah ni..

    Apple hijau ni campur peria sikit Nom..
    Kata baru cepat kurus..
    CH tengok Hainom dah cukup comel tu..
    Tak payah lah nak kurus2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kakcik kena hyperthyroid tuari (3 tahun lepas), berat kakcik turun mendadak sehingga 20kg. Cengkung sangat sampai semua yang mengenali tegur (kakcik sendiri tak tahu puncanya sehingga disahkan oleh doktor). Sekarang ni lantaklah gemuksss asal sihat dan tak perlu telan ubat...

      Delete
    2. Semoga cepat sembuh dan sihat seperti asal yer...Pn Nur Hayati...

      Delete
    3. Ye Kakcik.. lagi banyak turun ye 20kg.. CH ni tak tahu berapa banyak lagi yg turun ni. Betul tu kakcik tak apa gemukss asalkan sihat..

      Fida,
      Terima kasih doakan CH :)

      Nom,
      Tumpang blog ko ye reply ni hahaha..
      Jangan dicaj pulak nanti..
      Campur lak GST ..
      Jenuh CH nak cari duit hahaha

      Delete
    4. Jangan bimbang CH. Mak ni prihatin orangnya. CH tumpang reply kat sini pun dia tak tersedu-sedu sedih. Reply aje tak payah minta izin.

      Eh, ni blog siapa ek? Pandai-pandai saya aje tolong jawabkan untuk tuan rumah ^_^

      Delete
    5. Haha....silakan CH, no problem...mak kan ok jer

      Nama pun jiran sebelah rumah yg kepohcie katanya hihi...

      Delete
    6. Haha....silakan CH, no problem...mak kan ok jer

      Nama pun jiran sebelah rumah yg kepohcie katanya hihi...

      Delete
  3. Menyegarkan, simple je kan blend minum, vitamin c semua dah ada bole kurus lagi tapi jangan kering biar berjus gebu gitu hehe..

    ReplyDelete
  4. lieya, emma ngan elly tu sape Mak?takpelah kalau tak kurus pun, yang penting sihat dan nampak seploh tahun lagi muda..hehe

    ReplyDelete
  5. Masa kakak pi tpt adek tempohari pun disurohnya minum jus epal hijau campur yought dan batang seleri.Balik kakak buat juga last2'dah malas nak blend ..beli je yought yg sediaada kat kedai.
    Yalah nom,tak kurus pun takpelah asal sehat ...tapi apa salahnya minum jus epal hijau pun memang baik utk kesihatan.

    ReplyDelete
  6. Duluuuuuu....duluuuuu duluuuuu laaaaa...kakcik pernah juga amalkan epal hijau niiii...

    pastu kannnnn...kena gastrik... (hehehe...alasan baekkkk punya)

    ReplyDelete
  7. moga-moga berjaya menguruskan diri ya

    ReplyDelete
  8. tu diaa.....tapi gap yer pengambilan..takut di serang gastrik plak nanti..

    ReplyDelete
  9. Mak nk kurus mcm mne... Silap2 nak masuk miss universe filipina tu kot. haaa..

    ReplyDelete
  10. Kupas2 lps tu ltk cili api n asam boi buat jeruk epal you...
    Bt jus pun sodappppp

    ReplyDelete
  11. kak .... kite nk jd cam die .... empuk dan seksi je laki ai tgk nanti .... dah lama idamkan seksi cam korang tau ,.... nk tips jd seksi kak ....

    ReplyDelete
  12. Wah..pasni tunjuk hasilnya ya kak nom. Hahahaa

    ReplyDelete
  13. Yang penting sihat tapi jgn obes.Satu aje Klau badan kurus pakai apa pun nampak cantik.

    ReplyDelete
  14. yakin bole mak!!!! campor jus lemon sikitmesti cepat je berat badan mak turun...kite cakap melalui pengalaman tau...tapi bukan pengalaman kite sendiri la...tu hah pengalaman si katy perry...dia yg kabo gitu...kurus je dia kan...hahaha

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum....

    Gambar sebelum kurus dan selepas kurus kena ada Kak Hainom...nanti kongsi yer artikel kalau berjaya...ada testimoni baru saya pula nak follow...boleh tak...

    ReplyDelete
  16. nak selim jugak lah~ hahahaha
    pasar malam nanti nak gi borong epal ijo lah.
    nasib baik baru beli belender. semangat sket kannnn.

    ReplyDelete
  17. Boleh ni..cayok-cayok. Bila ada usaha insyallah boleh akak.

    ReplyDelete
  18. Sedap tengok epal hijau tu. Boleh kurus insyallah. Teruskan usaha.

    ReplyDelete
  19. kalu tiap hari mkn epal hijo tanpa mkn lain blh krus kot kak... kalu pas mkn epal hijo bedal nasi sepinggan pastu mee grg mmg tak blh kurus hahhaha...

    bkn nk kata apa, sbb dana pun mcm akak, nk diet kt mlt tp nmpak makanan di ngap nyer

    ReplyDelete
  20. Tak payahlah nak kurus okje ... badan sado gini pun dah comel cam anak dara, apatah lg nanti klu tetiba menjadi slim ... jeles tau :P

    ReplyDelete
  21. consistent mkn/minum epal hijau nie kak.. konfem kurus.. :)

    ReplyDelete
  22. nak beli lah epal hijau..tips bagus mudah kan..

    ReplyDelete
  23. ky pun hadapi masaalah same. buat mcm2 petua nak kurus..tak juga kurus. dah genetiknya gitukan..huhu

    ReplyDelete
  24. Alahai, Mak! Janganlah gitu. Takkan nak kurus lagi. Nanti sendi semua longgar. Kesian PakJilap kena belikan pakaian baru. Maklumlah pakaian yang ada semua pun dah tak boleh pakai sejak minum selori epal hijau ni ^_^

    Janji tak sakit okeylah, Mak. Yang penting sihat dan berat badan tak terlebih. Demi kesihatan takpa. Demi nak nampak slim masa selfie nanti, tak payahlah susah-susah minum jus epal.

    Lagi pun Kak Ton seriau nak membayangkan berapa puluh selfie Mak yang akan keluar dalam satu entri bila mak kurus melidi nanti! Oh, seramnya!

    ReplyDelete
  25. saya pun dah lama hilang idea dan mood nak hapdet entri.... mak bukan dah kurus eh skrg? tgk gambar nampak cam slim jer...

    ReplyDelete
  26. saya pun dah lama hilang idea dan mood nak hapdet entri.... mak bukan dah kurus eh skrg? tgk gambar nampak cam slim jer...

    ReplyDelete
  27. Saya pun dah seminggu takda idea nak menaip entri dan berblogwalking kak

    ReplyDelete
  28. saya amalkan meminum sesudu cuka epal sebelum tidur ... berkesan ke idak , ntah , tak perasan pun ... heheheeee

    ReplyDelete
  29. usaha tu penting.. kurus ke tidak belakang kira.. :)

    ReplyDelete
  30. janji sihat udahhhhhhh kannnsss

    ReplyDelete