Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 4 January 2016

Salam 2016

Salam Tahun Baru 2016 korang!!

Selamat bersembang kembali di dunia alamaya. Maklah tu! Maklumlah, lama betapa masuk gua hihi.......Lamanya tak bersembang dengan korang! Rindu sangat! Mesti banyak cerita tahun baru korang yang mak tertinggal ek! 

Mak pun macam korang jugak, bizi yang buat buat bizi di awal awal tahun ni haha......

Si TLBD dah pun masuk sekolah menengah. Sekolah dekat dengan rumah je. Diam tak diam, habis dah rupanya anak mak yang sekolah rendah. Dah remaja remaja semua, rupanya. Tambah lagilah terasa kilauannya mak ni weyh.

Angry Bird, tahun ni ambik SPM. Nampak je macam lama lagi, tapi kejam celik, kejam celik, kang dah bulan November. Tetiba je pulak keluar entri seram mak nanti haha..... Jangan leka, sudah dik! 

Si Sudden Attack pulak tengah final exam sekarang ni. Lepas ni dia akan cuti panjang 4 bulan. Katanya nak kerja. Eloklah kerja bang, daripada duk rumah menghadap komputer main game, pening ibu.

Tuan Anas biasalah, masih dengan semangat kerja yang kejap timbul, kejap tenggelam hihi.... Seram mak tau!

Mak? Ginilah seadanya.....  Semakin sado, haha.....

30 comments:

  1. Selamat Tahun Baru 2016... Buat Hainom jugak..
    Dah remaja semua anak2 ko yeh Nom..
    CH ni masih lagi terhegeh-hegeh.. 2 orang yg sekolah rendah tu..
    CH pun kena ada juga entri SERAM tu Nom..
    Tahun ni si Najeeha akan menduduku UPSR..
    Dah lah format baru.. ada 6 kertas tu Nom..
    Dah rupa nak masuk U jer dah tu..
    Padahal tahap tahun 6 jer tu..
    Bertabahlah dengan sistem pendidikan di Malaysia..
    CH pun macam Hainom juga..
    Tak nak paksa2 anak2 ni..
    Biar dia buat semampunya..

    Wah gambar berdua memang Retro betul lah Nom..
    Jelas CH hahhaha..

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru mak jilap..ohh yg bo gsu pun dah sek menengah..besar2 dah semua..tp takpe mak walaupun kilauan ke sado ke tetap awet muda.huhu

    ReplyDelete
  3. cool nya pic!

    Happy New Year sis..

    ReplyDelete
  4. Salam Tahun 2016 Mak Jilap...
    All the best buat SA... Sama dgn student saya tengah final exam skrang ni... Jadi boleh la cikgunya rehat sikit :)
    Dah besar anak2 mak... Tapi maknya tetap menten comel and remaja...

    ReplyDelete
  5. Selamat tahun baru hainom..
    Dah takde skolah rendah lagi lah ya nom...kakak yang lebih tua dari hainom pun masih ada anak sekolah rendah lagi...huhuu.
    Anak kakak yg 2 tu pun ada exam skg ni,lepas tu cutilah dalam sebulan lebih sebelum sambung sem 2.Yg sulong xde cuti sngt pun dah kena pratikal pulak.
    Lama cuti SA tu ,elok juga bekerja sambilan kan..

    ReplyDelete
  6. Salam 2016, Alhamdulillah, legakan, mama makin remaja jugak :)

    ReplyDelete
  7. selamat tahun baharu kak ... makin comeyla kak

    ReplyDelete
  8. iyee., perot memasing sama sama membesar., harhar2 ampunnn ;p

    ReplyDelete
  9. dh mcm gambar drama lak kak... hehehhe
    dua2 pandai berposing... i like

    ReplyDelete
  10. Ok dear selamat umur semakin meningkat...comel gmbar bwh tu..boleh berlakun drama melayu...

    Dh besaw2 dah anak ye...mak masih cun lagi,,

    ReplyDelete
  11. Macamana Mak lagi lambat start engine ni? Ingatkan Mak lagi berkobar-kobar nak beralam maya, rupanya dia pun sama bertapa! Kalau mengata orang, bukan main lagi takda sempadan!

    Selamat tahun barulah Mak walaupun dah berucap. Ucap banyak kali pun takpakan bagi Mak sedar sikit yang sekarang ni tahun 2016 bukannya 2015 lagi. Usia tak usahlah dimention-mention selalu. Kita semua dah faham ^_^

    ReplyDelete
  12. mak ni anak dah beso2 tp muka maintain muda dan comel lagi!
    selamat tahun baru !

    ReplyDelete
  13. Pejam celik pejam celik anak2 dah dewasa dan berkeluarga. Kilauan hainom menten comey.

    ReplyDelete
  14. Maknya boleh la rehat-rehat anak dah besar... awek muda la mak hainom nii... rahsianya apa hihi

    ReplyDelete
  15. selamat tahun baru hainom
    aduh lama nya tk kesini nasib tk sesat ditenghah jalan tdi hehe

    ReplyDelete
  16. selamat tahun baru 2016 mak...moga mak sehat2 dan terus sukses ye...mana pegi nye mak lame beno hilang nye...merdeka le mak ye anak2 sume dah beso2...kite ni ada lagi nak mengulit si kecik izara ni hah...kes haru bila dah mula sekolah ni mak oiii...kejap ok kejap kang dia meroyan...kite urut dada je mak sabo bebanyak....kensel la nak sorang lagi taun depan...kahkahkah

    ReplyDelete
  17. Ai Okje. Lama tak menulis tu mesti banyak jalan2 dengan kuda baru ye...cak, kuda baru jenama obersea ke tu???
    . lega tahun lepas anak bongsu lepas UPSR bersambung pula dengan anak tengah nak ambil SPM pula tahun ni ya? Kaedah jadi mak orang mcm ni la ye.. esok2 deme dah kawin kita risau pasal anak cucu pulak ye.. semoga berjaya dengan warna terbangla ye si kakak.. makin panjangla langkah ibu lepas tahun 2016 ni.. kena hantar dan ambil sorang je nati.. huhu..

    ReplyDelete
  18. Selamat Tahun Baru 2016 Akak. Semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya.
    Dah besar semua anak akak yea.

    ReplyDelete
  19. Selamat Tahun Baru. Tahun Baru Azam Baru. Semoga meantence sado ;-)

    ReplyDelete
  20. Okje, manyak sowiii...kat wasap pun tk sempat juga, saya mmg beneren sibuk tau, awal taun ni biasalah tadika kena ngadap new student, new parents, hi hi
    Salam thn baru, gmbr bawah tu sweet mweet gitew..hi hi

    ReplyDelete
  21. selamat thun baruu..

    besar2 dah anak akak ye..bestnye..hehe :)

    ReplyDelete
  22. selmat tahun baru...sado pun mak tetap cun awet muda tu

    ReplyDelete
  23. selamat tahun baru kak..good luck untuk anak-anak terutama si Abang..hahaha.jangan marah ha, gurau-gurau manja bulan januari

    ReplyDelete
  24. Mmg posing ala2 miss universe la makk. Meletop. Hshshs

    ReplyDelete
  25. Wowwww!!! gojesnye beb!
    jeles lah tgk orang tu posing gittu. hahahaha

    Selamat tahun 2016 jugak buat Okjer.
    semoga tahun 2016 menjadik tahun yang baik utk kita~

    ReplyDelete
  26. Selamat tahun baru okje ... moga semua yg baik2 menunggu kita dithn baru ni. :)

    ReplyDelete
  27. belum terlambat ucapkan selamat tahun 2016

    ReplyDelete
  28. walaupun menuju kilauan, yang penting bergambar tetap kena maintain...

    ReplyDelete
  29. alhamdulilah yang penting keluarga kita still bahagia dengan cara kita yang tersendiri kan kak

    ReplyDelete