Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 15 February 2016

Cinta Hati

Salam Isnin.....

Lama tak bersiaran, rasa kekok pulak mak nak menulis....... 

Nampaknya hari ni mak kena hadap jerlah kecaman komen korang, terutama komen jiran sebelah rumah mak, almakumlah mak muncul muncul jer terus tempek gambo selfie gedik laki bini hihi.....

Hari ni bezday laki mak hokay!!!..... Haruslah ada satu entri spesel untuk Cinta Hati gitu haha.......

Mak bagi hadiah apa? Eleh, korang nikan, sajalah tu..... buat buat tanya konon! Mak ni makan pun Pak Jilap tanggung, lagi mau tanya hadiah. Jawapannya senang jer, nan hado .....hihi.... Kek bezday? Emmm..... Entah sawan apa pulak yang menyerang mak kali ni, mak pun tak tahu. Malas sungguh nak membaking.

Sudahnya kita gantikan ajelah kek bezday dengan yang senang senang dan segera segera cengini, macam Banana Split ni ke hihi..... Tag bezday tu kita beli jerlah kat DIY. Kita cucukkan jerlah kat pisang tu ha. Nak bagi orang menyampah buhlah gambo bezday boy dengan bini dia yang over tepi Banana Split tu..... hihi..... Lepas tu ambiklah gambo. Kan nampak macam celerate bezday laki gilang gemilang gitu....kehkehkeh...


Nak menulis ucapan pun mak tak de mood weyh, agaknya dah hampir menopose kot mak ni haha......kita tempek jerlah kata kata yang dah siap daripada pakcik google ek.....

Happy Bezday Darling.....

32 comments:

  1. alalalala...sweetnyer...
    happy birthday :)

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Darling...eh..eh...

    Happy birthday Pak Jilap. :)

    Sabtu lepas kakcik pergi kedai adik kat Batang Kali. Ada seorang wanita tu datang dengan seorang remaja perempuan. Entah kenapa melihat wajah wanita tu kakcik rasa macam mirip sangat dengan Anom... :)

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday lah buat en hubby ko tu Nom..
    Ucapan begitu daring Nom..
    Ko jgn buat kat tepi pantai macam pic terakhir tu Nom..
    Terus thunami dibuatnya..
    Puas pulak nak pindah randah hahahhaa..
    Ko jgn marah ye Nom.. CH gurau jer ni..

    Betul tu Nom.. bila dah kilauan emas rasa malas nak menyambut hari lahir tu beriya sangat hahaha..
    Aduhai kata nak romantik hingga ke tua.. macam mana tu kan Nom..

    ReplyDelete
  4. gini pon dah kire overdose tahap manis nye mak...terus diabetes di buatnye...hahaha...kire ok la tu yg penting ingatan yg tulus ikhlas gituuuu...ape2 pon happy besday pada Tuan anas hang mak...moga panjang umur,murah rezeki dan sehat dan happy bersama keluarga tersayang...suka tengok gambo hang tu mak comel sangat jauh lagi nak menopause nye...bole lagi tu kasi seketul baby untuk tuan anas...kahkahkah...larikkkkk

    ReplyDelete
  5. hepi bezday untuk kesayangan hainom...moga panjang umor murah rezeki dan bahagia hingga hingga hujung nyawa bersama keluarga.

    ReplyDelete
  6. amboih2 dia.... lama tenggelam timbul2 je tunjuk gambar gedik yek heheheh

    ReplyDelete
  7. Jap mak, aku tk smpt komen pjg, tengah ngajo,aku curi2 dtg ni

    ReplyDelete
  8. happy birthday kpd husband mak, memang unik la aiskrim tu

    ReplyDelete
  9. happy bday jugak utk bday boy...wah banana split....yummy....

    ReplyDelete
  10. Amboi..
    Banana split.
    Kahkahkah..
    Bagi signal sungguh.
    :P

    ReplyDelete
  11. Happy birthday...

    Assalam jemput join GA saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

    Tarikh tutup 17 feb 2016

    ReplyDelete
  12. sweet tu mak..tak penah dibuat dik orang bagi banana split, memang nampak gilang gemilang tuh, ditambah dengan gambar berdua tu, memang kebabomm lah

    ReplyDelete
  13. Melting tengok Banana split tu.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  14. eppy bday...wah tip top gak banana split tu...

    ReplyDelete
  15. hehe..mmg nampak gilang gemilang gitu! sweet apa..
    bijak2..

    saya pun biasanya xde bagi hadiah, dah makan pakai kita dia tanggung kan. :D

    ReplyDelete
  16. salams akak chomel:)
    happy birthday utk cinta hati akak:)
    saya datang sini bila saya bukak blog, tak dtg sini bermakna tak bukak blog hehehheheheh....ta ta ta

    ReplyDelete
  17. nak komen pasal banana split jer.....nampak tersangat sedap dan menyelerakan

    ReplyDelete
  18. Sweetla ko mak, eh..tu yang 3 gambar pakcik google bwh tu.

    Kem salam kat tuan anas jilapah ko ye mak, aku doakan semoga panjang umur yang diberkati, murah rezeki untuk dikongsi, bertambah amal baik sehari-hari, in shaa Allah, aminnn.

    ReplyDelete
  19. hepi birthday ayah mertuaku..nak hadiah apa? haha..statement mintak kena kecam

    ReplyDelete
  20. Salam singgah... happy birthday...

    ReplyDelete
  21. happy birthday pak jilap..untung pak jilap dpt bini sweet.hahahaha

    ReplyDelete
  22. hahahhahaha ok gak ice cream tu
    tapi awat banana na na na na na

    ekekekekkeke

    ReplyDelete
  23. Sweet la mak. Mak ni lagi sweet dr Banana Split tu.. Hihihi..Btw, Happy birthday pak jilap!

    ReplyDelete
  24. Mana ni Yem Rambo Muo tak tinggal komen ni? Patut ke kita komen kemudian aje lepas YRM tinggalkan komen kat sini, Mak? Boleh? Hehehe...

    Amboi, banyaknya ucapan google ditempek untuk suami tersayang. Yalah, yalah, sayangnya alahai kat PakJilap tapi macam biasalah gambar berdua-duaan tu yang tak tahan tu. Tapi nak buat macamana, isteri mithali PakJilap ni memang begitu kekdahnya suka benar posing dengan 'exboyfriend/extunang/suami kesayangannya. Kita redha ajelahkan. Hadam ajelah sambil-sambil kutuk depan-depan. Hahaha...

    Anyway, happy belated birthday buat PakJilap. Semoga panjang umur, sihat sentiasa, murah rezeki (untuk makpak, makmertua, isteri dan anak-anak) dan gembira selalu disamping isteri tercinta dan anak-anak tersayang yerk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal....tak komen pulak dia, sengaja nak kena ni rasanya baru dia nak komen haih!hikhik....

      Dari semlm tau mak duk tayang banana split tp jiran sebelah tak datang datang....Tau dah mmg sure kena hentam...

      Delete
    2. Oh, Mak memang berniat nak kena hentamlah ni ya? Awat tak cakap awal-awal? Lain kali WA lah suruh kita datang menghentam.

      Psssttt! Mak, nanti lepas YRM kena paksa tulis komen, Mak WA kita tau. Kita datang balik nak baca ayat-ayat cinta balasan dari buah hati Mak. Baru bestlah hentam menghentam terjadi nanti ^_^

      Delete
  25. Happy Birthday Pak Jilap. Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu.

    Sweet la buat macam tu...boleh jadi idea utk birthday hubby saya nanti...hihi

    ReplyDelete
  26. Jangan selfie lama-lama nanti cair split tu, jadi smoothies :) good idea HO!

    ReplyDelete
  27. alolololo... sweet sangat okje... suka suka... ucapan2 yg sedia ada dalam google tu pun best... mmg gilang gemilang ni...! (^_^)

    ReplyDelete
  28. wah....
    moga en.asben panjang umur ekk.
    dan terus membahagia kan mak :)

    ReplyDelete