Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 16 February 2016

Surpriselah sangat....

Salam Selasa.....

Sarapan apa hari ni ? Mak belum sarapan.... sat lagi nak pi bukak tudung saji, manalah tau kotnya ada surprise. Taraaaaaaa!!!!!.......... ada nasi lemak berlaukkan paru sambal dan telur goreng.

Huh..... jangan mimpi, memang tak pernah berlaku dalam sejarah hidup mak hokay!!! So jangan berangan! Hihi.....

Tulah  ....sempena bezday Pak Jilap semalam, kononnya mak anak beranak nak buat surprise le malam tadi. Pak Jilap kan selalu balik malam. So, mak duk berangan berangan, bila Pak Jilap balik kerja dan bukak pintu jer..... jeng jeng jeng..... Surpriseeeeeee!!!....

Sudahnya semalam dia balik cepat..... Nak surprise apa ke bendanya. Tapi sempat lagilah bezday boy kena buli cari hadiah malam tadi hihi....Ala ala treasure hunt gitu..... 



Tetiba fikiran mak melayang layang teringat gambo pasport mak yang terselit kat wallet Pak Jilap sampai sekarang. Ambik hati maklah tu hihi.... Gambo ni diambik pada tahun 1993 sebagai hadiah hari jadi kekdahnya. Jangan gelakkan arrr ......
Yang tak menahannya kata kata kat belakang tu, malu aiii haha....

Alhamdulilah...... impian jadi kenyataan pun, kita bukan cuma celebrate berdua jer bang, tapi berlima....

Tq Allah for the precious moments.....

35 comments:

  1. Simple tapi nice snagat.. I loikeeeee :P

    ReplyDelete
  2. alahai..sweetnya...cik nor like..hihi

    ReplyDelete
  3. so sweet la ucapan kat belakang gambar! ;)

    ReplyDelete
  4. suwitttnya kakak sorang nih..
    hepi besday pak jilap..

    ReplyDelete
  5. Soalan: Mak dgn Pak Jilap sebaya kah? Atau mudah 2 - 3 tahun?

    Pak Jilap main gitar eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja ar tu nak kira umur mak...cis!!!Hihi...
      Tu gitar SA ar.... mainnya sekali setahun huh....Nasib beli 2nd hand ngan kawan dia, Rm90 henggit

      Delete
    2. akakakkakakakakaka umur umur
      happy belated bday pak jilap, moga bahagia dunia akhirat

      oit oit
      gambar tu
      tak kira nak gelak gak
      tapi
      bila tgk message blakang gambar tu
      gelak lagi kuasa dua
      wkakakakakakkakaa

      Delete
    3. Cisssss...
      Tak berjaya tektik
      :P

      Delete
  6. makkkkkk comelnye hang time remaja duluuuu...manisnye hang makkkk...sekarang pon masih comel ye jangan tak tau...pasal tu pak Jilap sayang bebeno kat hang...kite dulu time remaja sememeh je tau...hahaha...tekojot tak pak jilap semalam...kikiki...yg penting tanda ingatan tu...moga hang bahagia sampai jannah ye :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...dulu comel sekarang masih tetap comel...

    Rahmat Ilahi bersama kalian sekeluarga. :)

    ReplyDelete
  8. Memang sejak remaja lah comel nya kannn...sampai sekarang pun masih tetap maintain cantik.
    Alhamdulillah...moga bahagia hingga ke Jannah.

    ReplyDelete
  9. Semoga kekal hingga ke jannah..
    Mmg lawa dr dulu ye...tomeiiii
    Tu yg syg sgt pk jilppp nyeee

    ReplyDelete
  10. lainnya rupa dulu & kini,,tp maitain comey..

    ReplyDelete
  11. Kahkahkahkahkah....... Aduhai! Rasa nak gelak guling-guling atas meja aje tau! Memang tak menahanlah baca ayat belakang gambar tu. Rasa macam kena geletek satu badan aje. Meremang bulu roma pun ya juga. Hahahaha.... (sambung lagi... rasa macam nak telefon pulak nak sambung ketawa!)

    Aduh, Aduh! Nak pitam gelak banyak sangat!

    Tak sangka arrr Mak ngan PakJilap ni muda-muda dulu jiwa karat rupanya. Kak Ton yang sopan santun berbudi bahasa pun takda jiwang macam tu tau, Mak. Ayat-ayat cinta dia masa muda, aduhai.... (tepuk dada duplohlapankali nak tahan gelak!)

    Well! Alhamdulillah! Akhirnya impian terlaksana. Bukan setakat sambut berdua-duaan, berlima-limaan akhirnya. Kalau tengok pada tahap kejiwangan, mahu berenam-enaman mahupun bertujuh-tujuhan! Hahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasiblah kilang dah kena seal glue capa tah, kalau tidak, bukan bertujuh tujuhan lagi, mau berlapan lapanan haha....

      Tu baru gambo tu tau....belum lagi tengok surat cinta, mak takut kak Ton gelak sambil terjun tingkap jer kehkehkeh....

      Delete
    2. Mak trylah tempek surat cinta lama-lama tengok kita terjun ikut tingkap ke atau keluar ikut pintu pejabat masuk kereta terus balik rumah sebab tak tahan gelak!

      Eh, Mak masih simpan lagi ya surat-surat cinta? Memang karat betullah Mak dan PakJilap ni!

      Delete
  12. Haah surpriselah sgt kan.. simple but nice yang ptg semua happy

    ReplyDelete
  13. ala comeynye akak ...
    kak pesal comey sgt ni .....

    sweet gile had belakang tu kuikui

    ReplyDelete
  14. sweet sungguh abutan besday untik pak jolap..ayat belakang gambar tu lglah sweet..pubya mak jilap masa umoq 21 taun.taun 1993 sy baru dajah 3 kot.hingus pun meleleh lg.hahaha

    ReplyDelete
  15. Sweet gitu..comel sampai bila2. Alhamdulillah anugerah pemberian Allah sampai lima.

    ReplyDelete
  16. Hihihi aduhai Nom..
    Tahan gelak jer sorang2 dalam bilik CH ni..
    Boleh tahan jiwang jugak ko ye Nom..
    Sweet masa tu baru umur 21..
    Baru dapat kunci kata orang tu..
    Ayat yg tak menahan "Jangan jeling orang lain tau"
    Kenapa tak tambah ayat popular dulu2 "Kenang Daku Dalam Doamu"

    Nom buat CH pun teringat moment dulu2 juga tau..
    Tapi CH tak sempat nak menyambut berdua-duan..
    Pelamin angan CH musnah Nom huhuhu..

    ReplyDelete
  17. fuh., skping paspot foto yg kompom pnuh ngan kenangan., huhu
    rare

    ReplyDelete
  18. Uitt, tak habih lagi kesah beday boy dia yek, sambut anak beranak gitew, wewitt..

    Aku rasa ko sekarang lagi comeyla mak, sbb sekarang dagu ko sejemput je, mcm buat operate je, ko jgn marah mak, aku gurau.

    ReplyDelete
  19. Peghh!!menjiwang betul ayat nya..sampai berdiri segala bulu roma ku..

    ekekek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh duh duh....baru sikit, takkan dah meremang kot makcik..

      Delete
  20. cantiklah gambar kak yang dulu, tentu sekarang pun masih cantik. tahniah kak

    ReplyDelete
  21. Memang kelakar la baca tulisan belakang gambo tu. Sy dulu x sempat nak bagai gambar terus ambik tuan punya badan.

    X sangka ok je ni jiwang gak ek. He he he

    ReplyDelete
  22. alahaii sweet nya kata2 kt belakang gmbr tu, dijamin dh tk jumpa dh sekrang ni kata2 romantis mcm tu Anom hehe

    ReplyDelete
  23. Mak, mak mmg comel dari muda lagi...
    Skrang dah kilauan pun menten cun melecun lagi...
    Tetap tak dimakan zaman... jeles weh..

    Mak, gambar tu dah comel sgt...
    tapi msg kat belakang tu lagi la comel berganda...
    Sweet sgt2...

    ReplyDelete
  24. Comel HO dari dulu dan sekarang, patutla pic tu disimpan elok :)) sambutan meriah Ho, sukala hiasan semua tu.

    ReplyDelete
  25. Mak memang dah comel dari muda lagi! Hihi >.<

    ReplyDelete
  26. hahahahah gelak sakan saya... gambar muka suci... hehehehe alhamdulillah dah berlima kan... seronok la okje... anak2 pun dah besar... best... best.. tumpang happy untuk okje n family....

    oh ya... barakallahufiq encik besday boy... moga diberikan kesihatan yang baik, panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki... amin...

    ReplyDelete
  27. hahahaah...tak tahan ayat kat belakang gambo tu, muka mak sesuci lebaran gitu..

    alhamdulillah...semoga terus berbahagia ye bersama keluarga

    ReplyDelete