Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 17 February 2016

Update buku Tabung Haji

Salam Rabu.....

Hari ni bersiaran terus dari depan Tabung Haji hokay!! Lepas hantar Angry Bird sekolah terus jer ke sini. Pukul 8 pagi mak dah terpacak depan Tabung Haji ni tau. Rupanya bukak pukul 8.30. Ceh!!.....

Yang sebenarnya nak update buku anak beranak ni ha. Nak tengok berapa juta Rupiah mak dapat bonus tahun ni hahaha......

Taunya mak, sekarang ni memang boleh jer guna i- Jari atau Maybank2u nak tengok akaun Tabung Haji. Yelah kan..... la ni apa yang tak boleh? Semuanya pun boleh, jangankan tengok, nak keluar duit Tabung Haji kat ATM pun dah boleh sekarang ni tau. Tapi hari ni sengaja jer mak nak menyusahkan diri kekdahnya hihi....
Alhamdulilah, urusan mak sudah selesai.... Tak dapat berjuta Rupiah, berpuluh Rupiah pun jadilah, namanya pun rezeki. Tak gitu CH? Babye.....

29 comments:

  1. Berapa skrg bonus tu Nom..
    5% - 3% jer kan yg diberikan..
    Dulu tak salah CH pernah mencecah 8% kan..

    Alhamdulillah ye Nom..
    Brpa yg dapat itulah rezeki kita kan..

    Sempat lagi berposing anak2 tu :)

    ReplyDelete
  2. sambil boleh jalan2 posing2 bwh pokok ye kak hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambo minggu weekend tu Dana....budak kan sekolah weyh

      Delete
  3. Kalau guna on line.. tak keluar duit minyak, tol, parking, kopi..tak best la kan hi hi.. tak leh selfie selfian..

    Alhamdulillah.. ada gak puluh-puluh rupiah..

    ReplyDelete
  4. alaaa... tu alasan je tu kan mak kan....hahaha...kenkonon nak skodeng tabung haji padahal kaki dah gatal2 nak bejalan...lepas skodeng sini mesti hang pi terjah shopping mall plak kan...jangan nak kencing kite dah tahu sangat trick hang tu mak oiii...kahkahkah

    ReplyDelete
  5. nk update buku lg afdal tgok jumlah yg tertera..on9 ni mana best..almaklum la kilauan.jiwa pun ala2 kilauan la kan.hahaha..gurau jer ye

    ReplyDelete
  6. Jadi lah tu mak.. zaman2 gawat ni, setiap sen pun sgt bermakna.. huhuhu
    Saya punya buku tabung haji rasanya dah lebih 4 tahun tak berupdate..... ekekek

    ReplyDelete
  7. tnggu akhir bulanla nak tengok sekali masokkan duit. hehe

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah...rezeki kan.Rasa lebih puashati kalau pi sendiri...agak nya hainom pelanggan pertama ke ,kalau dah tunggu setengah jam tu..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah! Dapat juga rupiahnya. Nasib baik tau. Kalau rupiah pun takda, lagi haru!

    Mak, boleh keluar duit TH guna ATMkan? Jomlah belanja kita makan kat kedai nasi Arab kat BTHO tu ^_^

    ReplyDelete
  10. belum sempat pergi check lagi..
    mesti berjuta juta lemon tu Mak

    ReplyDelete
  11. Zaman sekarang ni setiap sen amat bermakna. Kalau ada tambahan sedikit pun dah elok.

    ReplyDelete
  12. Boleh juga nak pegi update buku TH juga nanti. Tengok dapat berapa.

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Huh......dividen tu nak hantar bag gi umrah pun tak lepas hihi....

      Delete
  14. Haah sekarang dorang dok sibuk update TH...adik KN keje TH ...jiran2 terdekat yang dah biasa datang serah buku TH kat adik untuk update.
    Tahun lepas melambung rezeki... tahun ni turun banyak...tak per lah skit ke banyak ke rezeki halal tu..

    ReplyDelete
  15. Betul saya duk nampak kat maybank2u tu, tapi belum cuba masukkan duit melalui tu, tak reti sangat tekan ni, sua lagi senang hehe, happy HO puluh puluh berbaloi tu dapat berposing lagi :))

    ReplyDelete
  16. Dgr2 bonus TH menurun tapi dia BG extra utk yg xpergi haji lg kn...

    ReplyDelete
  17. cakap pasal tabung haji ni dok teringat cerita org2 yg dah pi haji... cuma dapat 5% je... kesian... 5%+3% tu cuma diberikan kepada mereka yang belum pi haji..

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah..berapa yang ada tu rezeki kan

    ReplyDelete