Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 23 March 2016

Green Tea Milk, wangi weyh

Salam Rabu korang.....

Memang le dah lama viral pasal Green Tea Milk ni tapi mak baru jer dapat merasa weyh....

Itupun Angry Bird yang order, ramai kawan dia kata sedap!! Kalau dah namanya pompuan ek, bab makan ni memang cepat betul terpengaruh! 

Selalunya, kalau makan luar, bab air, mak memang mengalah dengan anak anak. Yelah.... memasing bukan main lagi mengorder, Tiga Layerlah, Teh O Laicilah, ABClah....... So mak order air suam jerlah. Disamping nak menjaga kesihatan katanya, nak bajet pun ye jugak hihi..... 


Memang cenggitu ek rasa dia ? Wangi weyh.....

Benda benda wangi  gini kita serahkan jerlah pada Pak Jilapah kasi settle. Dia suka Green Tea wangi ni. 

Mak kalau Green Tea lebih suka yang kosong, tak de gula dan tak wangi. 

39 comments:

  1. Amboi mak order air suam tapi duk minum hat Pak Jilap lah junior la ehhh tu saya tu order air suam tapi duk rasa hat anak2 :) tak pa mak dah serah air hat sedap wangi kat Pak Jilap :)

    ReplyDelete
  2. Wow sdppponya klu yg btul2 green tea bila minummm berangin jer mulut sejuk jerrr..

    ReplyDelete
  3. Samalah dgn kanda kalau green tea kanda prefer yg tak bergula
    Tapi bebudak biasalah dinda mereka kan ikut trend

    ReplyDelete
  4. Green Tea siam ni. aritu kirim kawan beli yang paket serbuk dia RM10 sampai sekarang tak habis2 lagi, minum sampai tak larat minum hihihihi

    ReplyDelete
  5. Kalau dah wangi, rasa macam minum minyak wangi la pulak... :)

    ReplyDelete
  6. Tekak CH pun tak boleh terima yg wangi2 ni..
    Air teh wangi tu CH tak boleh nak teguk Nom..

    ReplyDelete
  7. Minggu lepas beli green tea blended kat pasar malam.
    pestime minum green tea.sedap tp tak lah wangi.

    ReplyDelete
  8. mmg dok viral skrg ni tp sy tak pernah minum .... tatau la nape blm teringin lg

    ReplyDelete
  9. klu pandai buat mmg sdap..klu x mmg biasa2 je..hihi

    ReplyDelete
  10. Kalau dah wangi sangat macam minum minyak wangilah pulak...eheheee...

    ReplyDelete
  11. tengah panas2 camni tetiba tenun air hang terus kering tersengkang kat tekak...kite suka bebeno mak dgn air green tea camni...kalau beli green tea biasa tu kite selalu beli yg perasa jasmine...best woooo...minum air sejuk2 dan wangi2 camtu....hahaha

    ReplyDelete
  12. green tea milk., tak minat., bleh la buat basah tekak., =)

    ReplyDelete
  13. saya green tea kureng skit..ntah kenapa!~

    ReplyDelete
  14. Samalah biasa anak2 je order air macam2....tapi kalau teringin akak share je dgn anak atau suami.
    Green tea ni ok juga kot utk kesihatan tapi tak mau lah manis.

    ReplyDelete
  15. femes betul tea hijau hijau ni..")

    ReplyDelete
  16. Saya tak suka teh ni. Bau dia semacam sikit. Balik kampung hari tu beli, anak dengan isteri aje minum di rumah. Saya try sekali, tak daya nak telan. Nak cari yang tak bau pula..hehe.

    ReplyDelete
  17. kat kedai yg jual air besor2 godang tu pon ade green tea. tapi setakat nih Zura masih jatuh hati ngan perisa Mocha. sedappppp!

    ReplyDelete
  18. Teh hijau yang sedap pada sesetengah penggemar teh.

    ReplyDelete
  19. Nak cari teh hijau juga. Nampak sedap bila orang minum.

    ReplyDelete
  20. hehe..
    sy juga kurang gemar teh hijau mcm ni.. sy suka yang O aje.. :D

    ReplyDelete
  21. green tea...sekarang ni lea tengah ketagih...kalau nak hari2 nak minum...

    ReplyDelete
  22. Green tea okaylah rasa kalau tak letak gula segala. Just green tea. Susah payah nak habiska secawan :D

    ReplyDelete
  23. sekarang tengah glamer kan green tea ice ni

    ReplyDelete
  24. hehe. masa makan kat luar lah nak order air pelik2.. kat rumah xde nya nak buat air tu..

    ReplyDelete
  25. anak2 saya suka periasa teh hijau ni..tp pada saya..baunya mcm hi**u hhee

    ReplyDelete
  26. kaknoor belum pernah minum macam gini Anom
    tapi wangi sngt ke
    kalau terlalu wangi tu aduss susah jugak tu nak telan kan
    mungkin selera veteren kot lain macam sudah

    ReplyDelete
  27. Ayaq kosong laaaagi sodap,...bila dahaga, heeeee..;)

    ReplyDelete
  28. Ayaq kosong laaaagi sodap,...bila dahaga, heeeee..;)

    ReplyDelete
  29. aina suka Japanese green tea! hihi klu greentea wangi ni tak minat sgt mak =)

    ReplyDelete
  30. xpernah rasa lagi...mcm mcm plak makanan n minuman skank nie...

    ReplyDelete
  31. Umur macam kak Zai memang kena kurangkan yang manis2. Sesekali tu order juga tp bab wangi kurang gemar sikit.

    ReplyDelete
  32. Salam Rabu jugak Kak..lama daku tak kemari... rinduuu ... haha
    atie tak suka grean tea.. tak boleh masuk tekak... :)

    ReplyDelete
  33. mmg mangi kak sbb selalunya perisa jasmine... tp lite2 kan

    ReplyDelete
  34. samalah kita sedia order air suam.hehe..sy tak pernah order green tea..org la kata sedap..tp biasa dok minum yg kt rumah tu tak sedap betul.baru ni p CH tu ada gak beli green tea..isk tak boleh masuk tekak la.huhu

    ReplyDelete
  35. tak berapa suka green tea tapi kalau teh ais 3 layer...perghh nikmat

    ReplyDelete
  36. tak pernah minum. tapi nampak menarik sangat tu

    ReplyDelete
  37. sedap nampak tu..
    tak pernah minum lagi tapinya :(

    ReplyDelete
  38. aida x minat green tea.
    ntah nape :(
    tekak cannot accept ler.

    ReplyDelete
  39. Kita pun kalau makan kat luar, bab minuman memang tak adventure mana. Asyik-asyik order minuman yang sama. Kita lagilah kasihan. Nak kena kongsi dengan si bujang kecil tukan, memanjang aje kena order milo ais kegemarannya. Kang kita order bukan-bukan, si kecil tu pulak tak minum habis airnya. Rugi di situ...

    Eh, kita pun setakat baca aje sampai penuh kepala otak ni tapi minum green tea milk ni tak pernah lagi!

    ReplyDelete