Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 11 March 2016

Lasagna Roti Simple

Salam Jumaat ......

Nah...... mak bagi idea kotnya korang nak buat sarapan untuk esok! Ramai dah orang try buat sebenarnya. Tapi mak baru nak cuba hihi....Boring jugak kan kalau asyik asyik makan mee hoon goreng, asyik asyik makan nasi lemak jer, asyik asyik makan roti canai. 

Lasagna Roti Simple

1) Oleskan butter dalam Pemanggang Ajaib Umialya ( rindu kat hang geng! )

2) Susunkan 4 keping roti yang telah dicelup ke dalam 2 biji telur dan susu. Boleh jugak letak  lada putih kalau suka. Mak guna roti yang dah nak expire hihi...... 

3) Buh inti ( tumiskan bawang merah + ayam kisar + sos spaghetti )

4) Lapiskan dengan keju Cheesedale


5) Tutup dengan 4 keping roti yang telah dicelup telur dan susu


6) Taburkan Mozarella atas roti
7) Bakar atas dapur sampai kekuningan


8) Sedia untuk sarapan


Selamat bercuti yer..... kemana korang cuti sekolah ni? 



35 comments:

  1. terliur wehh..dah cam martabak dah..
    kan dah kata..asal datang jer jamu mata..
    nak buat nanti!

    ReplyDelete
  2. jahattt.. kita tengah lapar ni... T.T

    ReplyDelete
  3. ehhh kebetulan..saya pun buat entry pasal lasagna roti gak... sedap sedap... :)

    ReplyDelete
  4. Alaaaa.... makanan lagiiii...huhuhu... ;-)

    Kakcik takde perancangan untuk cuti sekolah. Lagipun Anak No3, baru sahaja masuk semester 3 dan dia tak cuti...

    ReplyDelete
  5. Lasagna pulak dahhh...hahahaha...sekali tgh macam roti john eh kak

    ReplyDelete
  6. sedapnya......nak buat tulah yang malas.

    ReplyDelete
  7. amboi sedapnya..kecur ailio dibuatnya nih, esok boleh cuba ni, roti banyak dekat rumah tu

    ReplyDelete
  8. betul punya simple ni, bhn simple nk buat pun simple, untung nya dapat belajar masak dengan "mak moden" ni :)

    ReplyDelete
  9. Kak Zai ni kan Anom orang yg malas buat makanan kalau anak2 tak ada dirumah tp tengok lasagna ni mcm nak mencubalah pulak.

    ReplyDelete
  10. Akak save dulu.lah resepi ni.Anak2 dara akak kalau cuti suka masak benda2 camni.Akak kalau anak 2 org ni je jarang buat sarapan...kedai dekat sngt...kdg cakap je dari tingkap .

    ReplyDelete
  11. nyummmyyyy..sedapnya...nak tangkap gambar bagu suami..nanti boleh ladia beli siap2 barang2

    ReplyDelete
  12. kite dah penah buat mak...bulan pose taun lepas...kikiki...sedap kan gebu je...hari ni kite pon tak masak nasi lauk bagai...takde mood (malas benonye..kikiki) pastu membosan la hari2 pon asyik makan nasi je...hehehe

    ReplyDelete
  13. Laaaa dlm entri CH suruh mak hainom buat sarapan lainn...
    Rupanya nak sarapan style omputeh ye..

    Sedap juga tengok lasagna roti ko nom..
    Boleh cuba roti nak expired tu hahaha..

    Mak cuti balik MUO ke..
    Atau memenuhi TARGET mak ari tu hahaha

    ReplyDelete
  14. Makin rajin ke dapur ye..sgguh kecur ku melihatnya...

    ReplyDelete
  15. Yg sedap sbb ada cheese tu kan, tapi perut aku alah dgn cheese ni, kalo sikit takpe, kalo susu tepung tu lagilah kejap je dah memulas, alah lactose katanya. Tapi bolelah buat bg ank2 mkn.

    ReplyDelete
  16. Yg sedap sbb ada cheese tu kan, tapi perut aku alah dgn cheese ni, kalo sikit takpe, kalo susu tepung tu lagilah kejap je dah memulas, alah lactose katanya. Tapi bolelah buat bg ank2 mkn.

    ReplyDelete
  17. menarik juga na, pagi2 nak buat sarapan rasa takde idea boleh guna resepi ni

    ReplyDelete
  18. Tak sabarnya nk cuba buat...mmg simple

    ReplyDelete
  19. wah Anom resepi mata biru ni
    nanti kaknoor nk try lah
    macam perli kaknoor je asyik roti canai terkena sebijikkkk tu

    ReplyDelete
  20. wah Anom resepi mata biru ni
    nanti kaknoor nk try lah
    macam perli kaknoor je asyik roti canai terkena sebijikkkk tu

    ReplyDelete
  21. M cm murtabak....boleh try utk ank2

    ReplyDelete
  22. Dulu2 kakak abang sekolah selalu buat ni, sampai depa pandai buat sendiri...
    mai tang si kecik sorang ni selera melayu sangat.. hari2 nak bawak nasik goreng..

    ReplyDelete
  23. Maaaakkk mabeles nya~! Simple je tengok.. sumber inspirasi tau mak ni. blh la iols cuba nanti. hikksss

    ReplyDelete
  24. terus bookmark..hari-hari makan boleh gemuk ni

    ReplyDelete
  25. Esok boleh buat sarapan ni. Elok jugak ada resipi yg macam ni...especially kalau ada roti yg dh nak expired

    ReplyDelete
  26. ada banyak lagi roti kat dapur untouched, boleh buatlah ni esok pagi

    ReplyDelete
  27. Resepi international jadi local ni, mai satu hehe :)

    ReplyDelete
  28. mkn depan tv lagi lazat hainom ... hehehee

    ReplyDelete
  29. pernah buat..tp aritu tersalah letak mayonis yg tuk salad tu.mayonis yg biasa sy makan dengan buah.habis lasagna rotiku masam.huhu..

    nmpk menarik pulak lasagna roti mak jilapah ni

    ReplyDelete
  30. adoiiiiiii mujur la dah bekpes sesiap tadi. tetiba terbayang baying cheese tu meleleh leleh haihhhhh

    ReplyDelete
  31. Esok nak buat lah utk sarapan dan bekal anak-anak.

    ReplyDelete
  32. wow! minta izin amik resepi ekk.
    tapi tak ler buat sok.
    wiken nanti in shaa Allah.
    brg semua ada. jgn tak rajin da ler.

    ReplyDelete
  33. Amboi Mak sekarang ni breakfast omputih sesaja. Dah jemu yerk makan roti canai, nasi lemak dan bihun goreng?

    Nampak menarik pulak gambar makanan Mak kali ni. Wajib tak agaknya Kak Ton cuba di dapur rumahku itu? Ehmmmmm....

    ReplyDelete