Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 4 March 2016

Selagi hidup, di situ masih ada harapan

Salam Jumaat......

Wahhhhhh!!! Hang dah legalah ek Mel......... Kak Long pun dah dapat result bagus. Lepas ni nampaknya hang dah boleh tidur lenalah....
Tahniah sekali lagi buat Kak Long. 

Tahniah juga buat anak anak sahabat alamaya mak yang dapat result SPM semalam. Kalau cemerlang, satu bonus, kalau tidak, terimalah dengan syukur. Peluang belajar masih terbuka luas buat mereka. Yang penting, semangat dan usaha kena ada untuk berjaya. Sepatah kata Prof Stephen Hawking dalam cerita The Theory of Everything 'Selagi hidup, disitu masih ada harapan' gitu ko katanya! Hihi....




Udah, meh le kita makan Paru lembu sambal sebagai meraikan kejayaan anak anak sahabat alamaya kita dalam SPM katanya hihihi......

Paru Sambal
Sedap woooo.....
Benda benda gini  kat rumah ni, kalau teringin kena beli je. Yelah...... yang makannya mak laki bini. Tak kuasa weyh nak merebus, nak menghiris, nak menggoreng, nak menyambal! Tengok!!! Berapa banyak tenaga mak habis??? Hihi.....

Mak beli Rm5 henggit, terus masuk mulut.


26 comments:

  1. Kena terima ..
    Kalau profesor yg kata Nom..hihihi
    Dasyat ko skrg ni Nom.. kawan dengan prof jer :)

    Wey.. saja lah hang tu Nom..
    Buat CH teringin pulak paru goreng lembut tu..
    Tapi kat rumah CH..
    Semua orang belasah makan Nom..
    Terpaksa lah maknya ni ..
    Kerah tenaga yg ada utk menggoreng ..
    Setelah tenaga habis semalam sebab keSESATan hahha..

    ReplyDelete
  2. spm dah lepas kan...lega dah mak2.
    Yalah tu kalau nak makan berdua ,baik beli aje kan...anak2 akak kalau paru goreng sambal ni laju je...nak beli memang tak cukup 5rm tu.

    ReplyDelete
  3. sedap la pulakkkk paru sambal nie!

    ReplyDelete
  4. Selalunya yang sakit dada dan jiwa adalah mak...

    ReplyDelete
  5. Kakakah! Ingatkan gian memasaknya tak sudah-sudah lagi. Rupa-rupanya dia main tunjuk jari aje. Padanlah nampak macam sedap. Err, sedap ke tidak Mak?

    Tapi tak kisahlah, kita bukan makan pun paru ni. Kalau tetel tu lainlah. Sedap alahai dalca tetel Ngah masak semalam ^_^

    Yalah, Mak. Ngerilah kita kalau baca pengalaman mak-mak ambil result exam anak-anak ni. Kalau time kita nanti macamanalah gayanya ek. Tapi kita dah kata, harap-harapnya masa tu dah takda lagi exam-exam gaya gini. Takdalah kita cepat kerepot dok risaukan result exam anak-anak!

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah dah lega sangat2 mak...tq pada hang mak dan semua kawan2 hanya Allah je yg dapat membalas budi baik korang...wei! mak menu kita sama la hari ni...tapi kite tak beli la kite masak sendiri...kat rumah ni sume yg suka makan kalau beli 5 hengget kang setakat celah gigi je camno...masak sendiri bole makan banyak2...hahaha...pastu anak2 suka kalau kite buat pedas meletop2...makan sambil nangis kekdahnye...hahaha

    ReplyDelete
  7. Tahniah buat yg mendapat keputusan cemerlang.
    Sedapnya Nom makan dengan nasi lemak.

    ReplyDelete
  8. eh! tetiba komen tersesat lagi pulak...hahaha...ni pesanan untuk orang yg komen kat atas kite tu mak...wei mommy anak2 cute...sori sikit yek pekse2 beso ni ada sampai giliran anak2 ko dik..pastu baru la ianya di mansuhkan...kahkahkah...larikkkkkk :p

    ReplyDelete
  9. mati2 ingat akak yg bt rupenyer.... beli

    ReplyDelete
  10. Melihat anak-anak yg ambil result kita pun dpt rasakan kecut perut mereka sebenarnya. Apa pun memang betul yg cemerlang atau sebaliknya perjalanan mereka masih panjang. Ada kawan kanda dulu SPM tak lulus pun tapi sekarang tokeh catering siap ada pekerja lagi. Kanda ni kuli dari dulu sampai la ni..

    Siapa tak kenal dinda yg pandai nak jimat tenaga.
    Tapi sebenarnya kanda pun sama kalau nak jimat tenaga beli aje hihi...

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. paru sambal tu nampak berkilat

    ReplyDelete
  13. paru peberet cik suami.

    alhamdulillah, bg yg berjaya tahniah. yg tak berjaya, masih ada lagi peluang. bukan penamat

    ReplyDelete
  14. Prof Hawking tu betul strong sangat,HO tonton ke movienya, ada harapan untuk dapat hidayah itu harapan besar kan.. sebab dia tahu mungkin marah kenapa beliau jadi begitu kan, adoi cheq pula duk analisa... Alhamdulillah kepada yang berjaya, moga cemerlang dunia akhirat, paru tu memang beli, tak sangka tau saya
    sorang ja suka :)

    ReplyDelete
  15. Lepas ni dh bole tido lena, tahniah...
    sambal paru fev ank2 kat rumah ni...sedapnyaaa

    ReplyDelete
  16. Amboi mak sekarang ni, siap cited kata2 dari Prof lagi...
    Makin maju ke depan nampak gayanya :)

    Paru goreng berlada ni mmg peberet saya juga mak...
    And saya pun suka beli instead of masak sendiri... hahaha

    ReplyDelete
  17. betul tu mak. selagi hidup selagi tu masih ada harapan. gagal sekali tak bermakna gagal selamanya, yang penting kena ada usaha & tak putus asa.

    Paru sambal tu buat perut yang dah kenyang lapar balik. hahaha :D

    ReplyDelete
  18. paru sambal sedapnya..peberet gak ni samalah tak pernah masak paru..biasa nk makan beli je.hehe

    tahniah juga buat yg berjaya n cemerlang dalam spm

    ReplyDelete
  19. feveret saya ni weh hehe :)
    ada sambal paru ni mmg x pernah tolak ;p hehe

    ReplyDelete
  20. Nampak sedap paru sambal tu tapi tak suka makan .. hehe

    ReplyDelete
  21. mak dah tngok ke cite theoty of everything tu..best tau.ada orang kata muka heroin pun macam muka saya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah...mmg best weyh. Yelah ......mmg ada sikit sikit tang body jer haha...

      Delete
    2. Dah...mmg best weyh. Yelah ......mmg ada sikit sikit tang body jer haha...

      Delete
  22. yes ler. kalu da berdua aje, lebih jimat beli aje.
    jimat tenaga yg byk juga hi hi hi :) i like!

    ReplyDelete