Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 24 March 2016

Snooze Too Hotel Cameron Highland

Salam Khamis .....
Separuh orang tak kisah bila pergi bercuti duduk berhimpit himpit dalam satu bilik. Bagi separuh orang, mereka kisah. Macam mak dengan Pak Jilapah, kisah jugaklah dalam bab ni. 
Kalau boleh mak nak tidur selesa satu katil laki bini gitu..... Dasar sangatkan !!! Hihi.... Tu yang jadi malas nak bercuti tu. Sebab kena booking 2 bilik. Kos pun jadi meningkat. Sebab tulah dalam pemilihan hotel ni mak selalu pilih hotel yang biasa biasa je janji mak dapat tidur selesa.
Snooze Too Hotel
Hotel baru di kawasan baru. Parking masih banyak sebab banyak kedai masih kosong tak berpenghuni. Keliling hotel, agak semak jugaklah mata memandang sebab banyak bangunan yang dalam pembinaan. Yang penting boleh jalan kaki ke Pasar Malam Brinchang, boleh beli cucur keledek hihi....

Tapi mak suka bilik dia.....simple tapi cantik. Ala ala Hipster gitu. Katil King size. Muatlah untuk anak remaja mak tu. Biar dia rasa tidur bersesak sikit 3 beradik hihi.....Mak confirm le tidur berdua hihi.....  Tidur boleh berdepang tangan lagi  haha.... 

Depan bilik macam ada pangkin boleh lepak lepak. Tapi tak sempat nak lepak pun. 

Harga booking online guna Agoda untuk satu bilik dapat Rm160 tak termasuk GST. 

Boleh sangatlah bagi yang bajet sederhana macam mak ni.....

36 comments:

  1. Hotel baru tentu lebih selesa kan...

    ReplyDelete
  2. nk try dok sini ari tu tp penuh ... time cutis ekolah syok nye trn je hotel terus pasar malam

    ReplyDelete
  3. Nampak menarim hotel ni. Bila baru semuanya masih ok lagi.

    ReplyDelete
  4. Seronok duduk dekat pasar malam. Senang nak berjalan ke sana.

    ReplyDelete
  5. Pergi sana boleh nak try duduk hotel ni sekali.

    ReplyDelete
  6. perghh pi bercuti cameroon rupanya ;p

    ReplyDelete
  7. Ye btulll
    Kmi sewa apartment atau semi bglo 3 kelamin boleh masuk..puas hati..

    ReplyDelete
  8. cantik hotel ni la kak....mmg moden ngan hipster...gituuuu..semua nak hipster skrang...cafe hipster...hotel hipster heheehehehe....tapi daku sebenarnye tak tau pun ape maksud hipster tu kaakakakakaakak....

    cameron mmg tempat cuti yg best....sejukkkkkkkkkkkkk...tu yg best...berjalan tak peluh tiak kate org akakaakakakaka...yg paling best mkn jagung ngan strawbery le....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak pun tak tau maksud dia jugak Lieya haha....

      Delete
    2. Idak le bedt sangat Lieya oiii tp bolehlah pergi. Nak pergi Korea tak mampu....jadilah dpt rasa pepagi sejuk hihi

      Delete
  9. ada beberapa org da review hotel ni. Okay blh la cuba jugak hotel ni.. maaakk tq la review bcz i need vacation desperately. Sobbbb huhuhu.. nak hirup udara sejuk ladang teh n stoberi gitu. kikiki...=D

    ReplyDelete
  10. Hotel baru nampaknya tuh kak... harga pun boleh tahan cun jgk...

    eh2 si anak dara tu masih main barbie lg ke kak hehehehhe

    ReplyDelete
  11. Wahhhh... pergi honeymoon kat CH!
    sejuk dah kat sana musim skrg nih?
    kalo pergi ke CH wajib pergi pasar malam kan! cucur keledek tuh memang terbaik! manis dan lembut.. sedapnyeeee.. tetiba rindu CH plak. ahaks~

    ReplyDelete
  12. Kak Zai suka hotel baru belum ada bau dan barang2 kat dlm hotel masih baru.Cadar tu macam cadar IKEA kak Zai ada hihi...
    Rasanya nak juga ke CH nak sejukan badan.

    ReplyDelete
  13. saya biasa ambil homestay je kalau jalan2 dengan family mertua, sebab ramai2 kan lagi selesa hehehe, kalau pergi family kecik kami je cari yang bajet jugaklah

    ReplyDelete
  14. Terhimpit terkepit macam tak yah cuti kan amboi angin otak mewah ni duk komen heee..betul kadang rindu balik rumah pulak..macam rugi.. tapi bilik snooze cool hipster decor, lain dari kat umah heee :) good info HO yang penting angin lain skit, sejuk kan..

    ReplyDelete
  15. hehe kalau kteorang g bercuti pulak mak pak yg volunteer tido bwh..

    ReplyDelete
  16. anak2 besar dah..cemana pun kena ambik 2 bilik la..macam kami ni satu bilik pun dah cukup..kadang2 anak tidur bawah je..kami laki bini tidur atas katill..tap selalunya kami berdua yang kena tidur bawah..heheh...

    ReplyDelete
  17. kak ketumbit fahim tu mmg mcm tu ... bengkak dulu satu mata ...lepas 2-3 hari kecuk bengkak tinggal seketul tepi mata .... bolat je .... hahahah

    3 thn lepas siap lebam lagi tang bengkak tu .... kecik je mata bolat budak tu hahhaha

    ReplyDelete
  18. Yelah anak-anak kita dh besar tak kan nak berhimpit-himpit pulak tidur dgn kita. Dahlah penat-penat makan angin nak rehat biar betul-betul rehat. Kalau kanda pun lebih suka yg murah janji tempt tidurnya selesa. Sebab kita memang nak tidur aje pun. Dah bangun jenjalan kan....

    ReplyDelete
  19. Wah ko Nom..
    Bersejuk2 diatas Cameroon Highland ye Nom..
    CH kat bawah ni paneh berdesing..

    Tapi mcm best jer tmpt tu..
    Kira murahlah RM160 semalam..

    ReplyDelete
  20. Ingatkan sojuk-sojuk himpit-himpit la best ha ha..
    CM suka satu bilik besar, biar sesak sikit janji berkumpul sekali. Borak sakan tak hengat ha ha

    ReplyDelete
  21. Tulah pasal, ank dh besar dan ramai, kalo aku mak conpem kena amik 3 bilik, lari bajet sebulan weh, takpelah, bercuti dlm mimpi jelah.

    Tak pun pegi situ, tido kt lain, cari yg betul2 bajet.

    Mak, nasi kuning tu ko tumis ngn majerin, bhn tumisnya bwg merah, halia, rempah 3 skwn, masuk air dan susu cair agak2lah brp byk nasi ko nk masak, nak masuk pewarna boleh, aku guna serbuk kunyit je, dan jgn lupa daun pandan, tu je. Lauknya kalo kt tganu kami mkn dgn gulai ikan aya, acar timun mentah, boleh gak match ngn ayam masak merah.

    ReplyDelete
  22. Tulah pasal, ank dh besar dan ramai, kalo aku mak conpem kena amik 3 bilik, lari bajet sebulan weh, takpelah, bercuti dlm mimpi jelah.

    Tak pun pegi situ, tido kt lain, cari yg betul2 bajet.

    Mak, nasi kuning tu ko tumis ngn majerin, bhn tumisnya bwg merah, halia, rempah 3 skwn, masuk air dan susu cair agak2lah brp byk nasi ko nk masak, nak masuk pewarna boleh, aku guna serbuk kunyit je, dan jgn lupa daun pandan, tu je. Lauknya kalo kt tganu kami mkn dgn gulai ikan aya, acar timun mentah, boleh gak match ngn ayam masak merah.

    ReplyDelete
  23. huntunggggg la mak bleh tido sambil pimpin tangan...tapiiii takan pimpin tangan je mak...cam tak logik jeeee....kahkahkah...bila tengok bilik hotel hang ni terus rase nak menyumpah dalam hati...kes kite terkono kat bilik chalet kampong sedia tu la...rm180 kot tapi bilik cam haremmmm sangat...hanggin kalau di ingat2 balik...

    ReplyDelete
  24. yg penting bilik selesa..permandangan luar apa ada kisah..owhh book agoda murah la sikit kan.parking ok dekat plak ngan pasar malam apa lg nak.klu walk in mahai la sikit ye dok

    ReplyDelete
  25. hotel baru mesti semua baru..untunglah mak..

    ReplyDelete
  26. Lama saya tak menjenguk ke sini, blog sayapun update main-main je. saya busy sangat lately. Syoknye mak jilapah pergi bercuti.. muehehehe... Dah lama saya tak ke cameron, bolehlah nanti datang check-in sini.

    ReplyDelete
  27. gi cameron highland takpe tido bersesak, sebab sejuk..kalau kat kolumpo tgh panas macam ni, mau mengamuk

    ReplyDelete
  28. betul betul saya pon kisah bab tu. hiks

    ReplyDelete
  29. Ok sangat harga tu tu Mak..
    Bila la saya nak cuti2 Malaysia ni..

    ReplyDelete
  30. ok ler tu rege nyer.
    berpatutan.
    kalau mahal bebeno, buat hape.
    kita nak jalan2. bukan mereput dlm bilik, kan?

    ReplyDelete
  31. Ok sgt la tu kak. Tp ktorg kalau bawak mak ayah mana2 ni suka tido hotel yang ada dua katil king siap.tapi tula xleh la nk privasi2 sgt hahahaha

    ReplyDelete
  32. Hotel baru memanglah best. Lagi best kalau dapat tidur berpelukan berdua-duaan kata omputihkan...

    Saya ni entah bila nak ke CH pun tak tahu. Kalau kita terjah aje, agak-agak ada bilik selesa tak, Mak?

    Nasib baiklah anak-anak masih kecil lagi. Satu bilik pun dah cukup. Kalau bapaknya suruh sewa satu bilik untuk anak-anak, memang maknya membangkang tau. Hahaha!

    ReplyDelete