Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 22 April 2016

Hidup adalah pilihan

Salam Jumaat ......

Kadang kadang perkara kecik pun boleh jadi stress pagi pagi ni! 

Ni ha ...boyfriend Si Onyeng ni,  Si Tompok, tak reti bahasa betul, asyik nak masuk rumah jer kerjanya. Dari semalam mak kerja menghalau dia jer. Tak cukup oksigen mak tau!!! Makanan kucing bukan tak de kat luar tu. Adanya. Mak tengok dia pun dah jadi kecik beso, kecik beso jer. Kang ada yang kena sembelih jugak Tompok ni ....


Betullah tu...... hidup ini memang sentiasa kena memilih. Nak menyembelih atau pun tidak ! Haha...... Ganas sungguh Mak Jilap pepagi ni. Nak menyembelih saja.....

So, apa plan hujung minggu ni korang?

Mak ada kerja kawen pakcik Pak Jilapah. Ada pulak temanya.  Kena pakai hijauuuuu..... 
Pak Jilap tak de baju lagi tu! Mak pakai baju raya tahun lepas ajelah ek.....


35 comments:

  1. Ganasnya. Menyesal datang pepagi macam ni, takut terikut-ikut mood ganas tu ^_^

    Lepas sembelih Mak nak buat apa? Ratah ke? Balik jadi cannibal ke?

    Sanggup ke nak sembelih haiwan kesayangan nabi, Mak oi? Kita yang tak suka pun tak sanggup nak sembelih ikan terubuk. Errr.... lari tajuk pulak!

    Yalah, Mak! Hidup memang banyak pilihan. Tepuk dada tanya selera pilihan mana yang kita nak! Balik-balik pun itu hidup kita juga!

    ReplyDelete
  2. Salam jumaat..
    Singgah pagi...

    ReplyDelete
  3. Yalah nom...ganas sungguh pagi2 ni,....huhuu takut akak tau!
    Si Tompok tu bukan pe dia nak mengurat Onyeng tu lah pasal asik mencari je sampai dalam rumah.
    Jaga2 Tompok ada yang kena gulai nanti..hihiii.

    ReplyDelete
  4. heheh..
    ye la kan..
    mood pagi ni penting
    klu dah kelaut pepagi
    biasanya terbawa smp ke petang
    kekadang sampai ke malam jadinya
    kehkeh..

    salam Jumaat ye.. :D

    ReplyDelete
  5. adoiyai hang dah kenapa mak...mesti hang tulis entry ni masa blom sarapan kan...pasal tu la ganas kemahen...hahaha...sabo mak kang tak memasal je hari ni menu rendang kucing...hahaha...nampak gayanya kene la tuan anas sopping baju baru...hang try la menyelit2 gak mana tau dapat gak kan... :p

    ReplyDelete
  6. hai kak nom, jgn ganas sangat jumaat2 ni...risau saya,
    kang tak pepasal kucing tu menghilangkan diri
    langsung onyeng takde boypren dah....hehe

    hujung minggu ni saya pun ada kenduri kawen
    eh! kawan yg kawen bukan saya hehe
    salam kenal

    ReplyDelete
  7. Ko nak buat gulai ke Si Tompok tu Nom..
    Kira menu rare lah hari ni ye 😂😂😁😁

    CH tak kisah kucing masuk umah asalkan tak "membuang" dlm umah sudah..
    Tapi tak sempat nak masuk kucing tu.
    Jeeha yg nmpk dah dihalau dgn penyapu.. sebab penggeli dgn kucing..

    Maka yg sebaiknya pilih lah yg member manfaat ye Nom..

    ReplyDelete
  8. mood kurang ceria tuuu...sabar haha
    pilihan kat tgn kita

    ReplyDelete
  9. sabo okje..hari Jumaat ni he he

    ReplyDelete
  10. Tajuk entri ko mak, tak menahan, aku pikir aku nk baca entri tazkirah di pagi jumaat tadi.
    Pekehey nya pepagi dh naik angin semacam nih? Jgn begitu mak oii, kang ilang ahwet mudo kang.

    Pape pun salam jumaat ye, selamat pegi kenduri kawen lah yek.

    ReplyDelete
  11. tompok nak meleser la tuuuuuuuuuuuuuuuuuu ;)

    ReplyDelete
  12. Salam Jumaat Nom...moody ya pergi jln2 kat Kaison nanti tenanglah hati tu.

    ReplyDelete
  13. Salam jumaat Anom
    Pilih pilihan ditangan sendiri kan
    Happy weekend Anom
    Update gmbr gi kerja kawin nnt ek

    ReplyDelete
  14. Salam singgah & salam jumaat, maaf lama x jenguk N x terkejar nak baca n3 yg lain, btul tu, KA pun selalu ingatkan anak2 kita sentiasa dibei pilihan jad guna akal utk pilih yg terbaik untuk kita kan !

    ReplyDelete
  15. Risau pula pilihan sendiri ni bukan tentu baguskan.. brutal sangat hari ni HO tak sarapan kut kata sis Malinda tu, tarik nafas redhaa :)

    ReplyDelete
  16. Ahahahaha adoiiii... Ganaih makk! Dia nak melawat kawasan rumah mak gamak nya tu... Weekend ni nak pindah la mak. Kena pulun angkat barang!! Uhukkss. Mau semput napas takde kudrat laki ni.. hehehe.

    ReplyDelete
  17. Jenguk2 kat sini mak aiih .. mak jilap tengah mengamuk hehe
    Jangan stress2 okje, nanti hilang keawetan muda tu :P

    ReplyDelete
  18. erkkkkkkkkkkkkkkk x jadi komen, nak baliklah, as salam..

    ReplyDelete
  19. Salam ..
    Arek sembelih atau d bacok waeh ..
    Sembelih okeh tertibnya.
    Bacok, libas jer ngan parang ...
    Apopun selamat Brkondagan .. Berbaju ijo

    ReplyDelete
  20. Salam ..
    Arek sembelih atau d bacok waeh ..
    Sembelih okeh tertibnya.
    Bacok, libas jer ngan parang ...
    Apopun selamat Brkondagan .. Berbaju ijo

    ReplyDelete
  21. kucing nama Tompok memang nakal kot Mak..kat rumah ni pun ada sekor, aish...rasa nak buat rendang je.

    ReplyDelete
  22. agree jugak dengan quote tue . Rancangan Allah lebih indah . =) . salam perkenalan.

    ReplyDelete
  23. anak buah my kakak belah suami nak kahwin hujung mei ni . bahan baju tema udah sampai tapi blm antar tailor . mcm kena jahit sendiri je gamaknya ... nak dekat raya ni masih buka tempahan ke ... heh heh heh

    ReplyDelete
  24. hidup ini adalah pilihan, kdg2 ada rasa negatif, kdg2 ada rasa positif, smlm saya frust sbb dgr berita yg mengejut, rasa mcm nk nangis, tp bila fikir balik, its okay, life must go on...heheheee...

    ReplyDelete
  25. Takutnya...nak lari lah kejap...

    ReplyDelete
  26. Samalah dgn rumah kanda ni dinda. Geram apa lagi kalau dia sembunyi belakang almari. Kucing rumah kanda ni lagilah dgn penyapu (soft broom) dia tak takut. Kena ambil penyapu lidi tu baru dia lari..

    Tak ada org yg hidup ni laluannya mudah terus dinda..

    ReplyDelete
  27. amboi mak ganaz sanagt bunyinya sampai nak menyembelih tu haaa...pilih sabar mak, sabar banyak2 hahaha,

    ReplyDelete
  28. huhu., marah sngt tu smpai nk sembelih.,

    ReplyDelete
  29. Tompok mesti nak ajak onyeng bermesraan dekat tmpt tertutup exclusive sikit tu kihkihkih

    ReplyDelete
  30. Hidup ini setiap masa kena memilih. Pagi bangun tidur pun memilih sama ada nak pergi kerja awal ke lambat? Hahaha! Teruk perangai siqah :D

    ReplyDelete
  31. Kucing ni memang kalau dah diberi makan kat luar, akan cuba menyelinap masuk rumah... hehehehe sama je dengan kucing kat rumah ni...

    ReplyDelete
  32. Mood nak menyembelih..aiyok takutnya.
    Tak baik ok..kucing ni binatang kesayangan Rasullallah tau.hehe

    ReplyDelete
  33. tompok oh tompok.
    cepat lari!!!!

    ReplyDelete
  34. Hidup adalah pilihan..
    Tapi kita hanya merancang, Allah adalah sebaik baik perancang..

    Mak...kalau jadik sembelih, jangan pulak si Tompok tu dibuat rendang :D

    ReplyDelete
  35. garang-garang pun comel,ngeee~

    ReplyDelete