Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 25 April 2016

Menumpang merasa

Salam Isnin.....

Hari ni mak rasa macam malas sangat. Rasa alangkah bestnyeeee kalau dapat tido. Memang salute kat semangat korang yang melawan kemalasan bekerja di hari Isnin yang blues ni. Terutama suamiku.......Moga Allah memberkati rezeki suamiku dan rezeki korang semua. Aminnnn...

Mak suspek inilah sebab utama kemalasan mak hari ni....

Kita salah kan ajelah pada menu dia tu! Habis cerita haha...... Makanan sedap sedap pulak tu. Tulah kan, datang suruh makan pun dah rasa letih. Tu belum suruh rewang,  kalau suruh rewang mau fengsan pagi ni hihi...


Alhamdulilah..... 
Bila sesekali dapat menumpang merasa nikmat rezeki orang. 

Merasa melihat perbezaan suasana majlis perkahwinan di tempat tempat cenggini. Sesekali dapat memenuhi halwa telinga.  Satu nikmat dunia namanya tu.


Hidangan nak suruh balik namanya ni haha ....

Dah.... tak payah sebok sebok nak tengok gambar pengantin, kang tenggelam pulak pengantin kilauan hihi.....Hadap je gambar mak ni ! Babai.....


30 comments:

  1. ape ni mak takan hang tunjuk menu dessert je...nak gak tengok yg lain2...hahaha...wow Farhan AF...sedapkan suara dia...dulu time kat FB body dia gebu je..now dah kurus...eh! terbizi bodi pulak...hahaha...sendiri pon tak kurus2 lagi sebuk badan orang...kahkahkah...adakah Tuan anas berbaju hijo baru? kuikuikui...

    ReplyDelete
  2. Tenaga dihabiskan di majlis perkahwinan terbaik tahun ini nii HO, sweet sangat warna tema ke atau deconya ni.. suka la cheq tengok kut screen hee.. patutla bangun duk terkenang lagi, sweet couple HO :)

    ReplyDelete
  3. tu dia..sedapnya makanan haa, bestkan sesekali berada dalam majlis macam tu.

    pengantin kilauan tu masih segak dan menawan tu

    ReplyDelete
  4. Telan air liur akak baca menu yang sedap2 tu...sedapnyaa.
    Air hijau ,pasangan romantis tu juga berbaju hijau.

    ReplyDelete
  5. Hahhha Sup ekor tu ke yg buat hang penat dan malas Nom..
    Mana boleh cam gitew..
    Bukan ke sup ekor tu power..
    Tambah kerajinan ape..

    Memang lain dari yg lain ye Nom..
    Siap ada halwa telinga..
    Nikmat dunia ye :)

    perghhhh puas scroll kebawah nak tengok pengantin..
    Tak ada..
    yg kilauan emas juga yg menjelma hahhaha :D

    ReplyDelete
  6. subhanallah..sedap2 belaka menunye
    patut lah mak malas2 pagi ni ye
    terbayang2 ke lagi lauk pauk nye?

    #pengantin kilauan tu pun segak lagi

    ReplyDelete
  7. Majlisnya bila yang Mak dilanda malas di pagi Isnin yang indah ini?

    Tapi seriuslah Mak, lauk-pauk termasuk hidangan suruh balik dengan kadar segera tu memang sedap alahai. Rasa nak masukkan dalam tupperware bawa balik senyap-senyap aje. Hahaha!

    Yalah, takda pengantin pun takpa sebab kita tau Mak dan PakJilap memang sepanjang masa nak jadi pengantin kepada segala pengantin! Forever and everlah tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.....jiran yg bersawan mmg selalu memahami jiran dlm spesis sama! Sawan pengantin ever and forever

      Mlm tadilah Kak Ton majlisnya. Sampai rumah kurang sejam dari masa Cinderella balik...

      Delete
  8. haha., mkn pun letih kn.,
    sedap menu.,

    ReplyDelete
  9. hamboi kak..mewah mkn nampak..lain kli ajk cik nor skali..haha

    ReplyDelete
  10. Tengok kepada menu tu memang letih dibuatnya selepas makan ;-)

    ReplyDelete
  11. Dapat makan-makan macam ni selalu seronok juga akak. Makan sedap tu.

    ReplyDelete
  12. amboi dessert sodap nampaknye .... hat main course tu lagi besh tu

    ReplyDelete
  13. Sama tema ayak baju suami tuhh...hijau uuuuuu

    ReplyDelete
  14. Syoknyaaaaaa dapat merasa ke wedding meriah mewah cenggini haaaaa. Makan sedap. Halwa telinga sedap. Mata pun sedap memandang. Duduk lama2 kt kenduri pun x kesah hahahaha

    ReplyDelete
  15. gambar yang last tu dah macam pengantin dah okje..
    sedapnya desert tu okje..

    ReplyDelete
  16. Meriah betul menu2...rezeki badan
    desert tu sedap bebenor...

    ReplyDelete
  17. Meriah betul menu2...rezeki badan
    desert tu sedap bebenor...

    ReplyDelete
  18. Mak, bahagianya kita rasa...
    Makanan orang sedia, nak buat kerja rumah pun tak dibenarkan... hehehe
    Memang tiga bulan lah takde Sunday blues :p

    Wewit... Gambar pengantin kilauan pun kita terima... Sejuk mata memandang :)

    ReplyDelete
  19. Maaaak aii, ni baru betui ikut tema, sampai ayaq ngn desert dia pun, uii aiii...
    Dapat gak laki ko cari baju ijo yr, dah rope penantin kilaun gitew.
    Dah mkn best semalam, arini ko masak ape mak?

    ReplyDelete
  20. Maaaak aii, ni baru betui ikut tema, sampai ayaq ngn desert dia pun, uii aiii...
    Dapat gak laki ko cari baju ijo yr, dah rope penantin kilaun gitew.
    Dah mkn best semalam, arini ko masak ape mak?

    ReplyDelete
  21. Nk wewwitt kt pengantin kilauan jugalah.. cantik kaler tema adik beradik.. Pengantin putih jer ye?

    ReplyDelete
  22. Salam hainom.
    Kondangan kt tmpt mcm tu angger salaman, kt tapak tngan harus kandel.
    Sukak ndelok gmbar seng nginsor skali.

    ReplyDelete
  23. Makanannyaaaa! Berderet haaa. Mujur muat lagi nak tulis :)

    Cantik mak :)

    ReplyDelete
  24. Perrrggghhh... menunya tak menahanlah Okje... sago gula melaka tu... haih! sedapnya!! pengantin kilauan tu masih kacak & menawanlah!

    *Okje ni suka warna hijau yea? Rasanya kalau tengok dalam FB banyak warna hijau... hehehehe

    ReplyDelete
  25. Lawa la warna ijau baju yg pengantin lama pakai dlm pic paling bawah tu..nmpk muda sgt.jeles i.haha..

    Kemain kenduri depa yg perform semua retis kau

    ReplyDelete
  26. wow. farhan da slim melim.
    suara dia power.
    mesti nom suka dgr dia nyanyi sambil makan :)

    ReplyDelete
  27. Sedap ni Mak..kalau tgk menu, macam-macam ada.
    Sambil makan, sambil berdating...diiringi lagu...wahhhh

    ReplyDelete
  28. wow.. sedondon don dgn warna air bajunnya. pandai mak. hiks

    ReplyDelete