Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 18 April 2016

Rm3.90

Salam Isnin....

Asal hari Isnin jer penat lain macam weyh...  Kaki badan semua sakit. Akibat aktiviti mengukur jalanlah ni agaknya.

Tapi mak ok jer......
Katanya persediaan nak ke Mekah kan, nak bertawaf, nak bersaie sok sok. Kenalah training.Tak delah buku lali terkejut nanti hihi....

Minggu ni Pak Jilap bawak ke The Curve. Macam biasalah, memang tak de tujuan pun. Sajaaaa..... cuci mata. Dah terlanjur ke sana katanya tu,  singgah lak ke Ikea. Tengok tengok...... kot kot ada barang murah, bolehlah beli hihi.....

Memang betul pun, mak terbeli...... haha..... jam Ikea, Rm 3.90 seketul.


Beli jugak cermin dinding putih hitam tu buat tambah tambah koleksi yang dah sedia ada. Harga seketul pun Rm 3.90.



Hajat di hati nak beli benda ni, rak kecik 3 tingkat macam bekas bawang tu tapi nasiblah kehabisan stok! Lega mak ! Kalau tidak melayang duit! Hihi....



33 comments:

  1. bestnyer shopping barang IKEA dengan harge murah ;)
    cantik lahh cermin tue tp tak dan lagi nak pi IKEA -

    ReplyDelete
  2. IKEA brg2 memang siper comel dan harga berpatutan..sini takde IKEA tu yg sedih tu..tp suka tgok org shopping..lg2 brg utk deco2 rumah..kita ni entah bila nk dok umah sendiri..dok kuarters mana feel nk mendeco.huhu

    ReplyDelete
  3. Kakak ingat kenapa lh penat sangat,rupanya mengukur jalan ya...
    Yalah nom cantek cermin tu bila dah teratur di dinding...pandai hainom mendeko

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tentang pertanyaan hainom pasal boat noodles tu sebenarnya sedap je cuma akak ni selera orang kampung memang lah sukar sikit nak terima....nak tau sedap atau tidak kena merasa dulu nom.

      Delete
  4. nieyl klu nak pegi ikea nie..kena survey dlu..
    nak beli apa kat website..lepas tu kira bajet..huhu...
    baru pegi ikea beli..huhu

    ReplyDelete
  5. Entah bilalak Ikea nak buka outlet di JB dinda
    Jeles juga bila tengok harga barang yg ditayang murah-murah belaka.

    ReplyDelete
  6. wah..nak g ikea jgk...jeles tau akak slalu tambah koleksi..:)

    ReplyDelete
  7. Makkk.. kita kalau masuk IKEA mmg tak sah kalau tak beli apa.. hohoho. tangan ni mmg gatai je tgk brg comel comel.. murah pulak tu. =D

    ReplyDelete
  8. heheheh nsb terbeli skit je... kalu terbeli banyak abis lah poket pak jilap jd tipis

    ReplyDelete
  9. alasan hang nak mengukur jalan tu memang kedengaran logik sangat2 mak...buwekkkk...hahaha...bestkan pi ikea...kenkonon nak cuci2 mata je tapi last2 mesti tercuci poket sekali...rak besi yg hang nak beli tu memang santik sangat mak...kite pon berkenan tapi selalu cam terkemut2 je nak keluar duit beli...hahaha...walau pon dalam hati asyik ckp tak penting..tak penting...tapi batin menjerit2 cakap nakkkkk.... :p

    ReplyDelete
  10. mak nak gi umrah ke? bestnya, tahniah mak. best tengok mak shopping ikea tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum buat masa terdekat ni Raihanah....entah bilalah, tapi hajat tu adalah ..... tu yg praktis jalan dari sekarang hihi..

      Delete
  11. Kita tak pernah lagi pergi IKEA. Kesian kan? Heeeee. Bila ntah nak pergi. Macam best jer orang bercerita pergi IKEA. :)

    ReplyDelete
  12. ini yang malas nak gi cuci mata nih kan~
    cuci poket yang x menahan tuh. kalo ade orang nak banjer tu lain citer lah.
    trus sihat dan bertenaga kan! hahahahaha

    ReplyDelete
  13. kadang tu kata je nak cuci mata..tapi tetap jugak nak capai barang kan..hahhaha..
    kite baru jgak beli jam 3.90 tapi maidin punyer...

    ReplyDelete
  14. Dalam sebulan wajib pergi IKEA konon window shopping tp selalunya terlajak beli.

    ReplyDelete
  15. Amboi training mata kat bawah na atau selaras ketinggian, leher tu stable skit, itu baru training hehe.. ni langut sana, dongak sana sini memang la terkejut yang membacanya..suka decor ni, simple menarik tu yang suka ikea :)

    ReplyDelete
  16. CH dah lama tak gi IKEA..
    Wlpn cuci mata 😁
    Macam hang ckp nom..
    Mesti tercuci poket sekali..😅

    Bagus tu utk exercise masa saei nanti nom..
    Selalu2 lah mengukur jalan ye 😂😂😂

    ReplyDelete
  17. lama tak bertawaf kat Ikea.. tawaf je membeli tak pernah. paling2 bawak balik pensil & tali ukur ikea. Tu pun sebab free hahaha. Kalau berbayar rasanya tu pun tak bawak balik.

    ReplyDelete
  18. Bestnyaaa.. for real sy mmg x pernah jejak kaki lg ke Ikea. Mujur di sabah ne ada runner. Senang la mau beli. Tp rasanya lg best klo dpt tgk depan2 dan sentuh belai brg2 kat ikea tu kan. Hehehe

    ReplyDelete
  19. Kalau saya setuju dgn cadangan papa n aritu agknya balik beli jam ni jugala.. haha.. saya segera tukar tempat dgn alasan xde benda nk beli.. kecuali ada org nk sponsor almari baru r apa2 yang besar2.. terus diam laki saya.. haha. Sesaja nk meronda ikea, xkuasala.. lenguh betis..

    ReplyDelete
  20. Yelah Anom time umrah ke haji ke banyak kena jalan kaki best jugak tu everyday praktis nnt disana tk lah rasa lenguh lutut2 tu

    ReplyDelete
  21. Yelah Anom time umrah ke haji ke banyak kena jalan kaki best jugak tu everyday praktis nnt disana tk lah rasa lenguh lutut2 tu

    ReplyDelete
  22. ikea oh ikea.
    i love u la.
    but da lama i tak jumpa u.
    miss u la! i like u....

    ReplyDelete
  23. Masuk IKEA kalau keluar tak pegang apa-apa, terasa satu macam perasaan menyesalnya tau, Mak.

    Rak yang Mak cakap tu bukan ke rak besi untuk letak macam kertas gitu? Rasanya kita macam dah nampak lepas tu buatlah joke kat kakak kita kata nak beli rak ni nak letak bawang bagai sambil gelak-gelak. Rupa-rupanya ada juga orang berpendapat sama dengan kita! Kalau betullah rak yang dikata tu rak yang sama!

    ReplyDelete
  24. Last pgi ikea masa adibah masih anak2 lagi..masa tu teruja nak beli kelengkapan rmhh...hahhah long time ago..

    ReplyDelete
  25. lama ky tak ke Ikea Anom. nak dekat puasa ni bolehlah mula menyoping dari sekarang. dah puasa nanti takler mengukur Ikea..letihh..

    ReplyDelete
  26. berhantu lah tu ikea tu,siapa pergi mesti terembat barangkan..hehehe

    ReplyDelete
  27. Dalam cuti bersalin nt nk ajak jugak lah somi ke ikea nun. Buat cuci2 mata (konon) hahahaha

    ReplyDelete
  28. Bilalah Ikea buka cawangan di KK ni .. asyik tengo okje beli barang ja, jeles ai

    ReplyDelete
  29. pergi IKEA ni bimbangnya terbeli brg yg tak penting ... huhuhuuu

    ReplyDelete