Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 5 May 2016

Balik dari rumah Makcik

Salam Khamis.....

Balik dari rumah makcik, mak pusing Johor Bahru. Sempatlah berhenti dan welfie kat tepi Pantai Lido. Zaman mak dulu dulu, pantai ni orang panggil Pantai Lido, tapi sekarang nama lebih komersial, Danga Bay.....

Dari Pantai Lido bolehlah nampak Kota Singapura sayup sayup nun di sana. Jauh di sudut hati berhajat jugak nak bawak anak anak ke Universal Studio Tapi itu nanti nantilah..... tunggu Pak Jilapah balik KL, cop duit dulu haha.....

Hambik!!!...... Muka mak tengah muncung haha..... Diana Rashid kata nak tengok gambar mak muka tak sememeh kan, inilah dianya.....  selalunya tempek gambar bukan main lagi, muka senyum menawan sangatlah kan haha....




Buat jugak satu pusingan ke Senai Airport ambik aura katanya. Wah !!! Dah ada Menara Kapal Terbang rupanya. Terlintas jugak dalam kepala kat sahabat sahabat alamaya macam Kak Saniah Ibrahim ngan Kanda Zakie. Bilalah kita dapat berjumpa agaknya ek....

Akhirnya....... setelah berpusing pusing, kesana ke mari barulah mak dapat berjumpa dengan bonda. Gitulah kalau anak namanya, tapi kalau emak, confirmed anak yang dicari dulu kan....

Sebelum balik KL, mak anak beranak mestilah bergambar dengan bonda buat kenangan. Yang lelaki dua orang tu hadap ajelah perangai bini dengan ibu dia hihi..... Bonda ni memang hobi dia tau, kalau diajak bergambar mesti mata tengok lain huhu.....

Balik KL...... hadap ajelah baju yang menimbun huh...... Berjalan jalan memang seronok tapi mak perasan sejak dua menjak ni kalau balik kampung ke apa, 2 hari berikutnya mak mesti cepat mengantuk. Raihanah jangan pulak awak suggest Shaklee haha......


30 comments:

  1. Salam Israk Mikraj.. ♥

    ReplyDelete
  2. Eh... dah sampai airport tu dah dekat sgt dgn rumah kanda dan Kak Saniah tu dinda. Tapi masa dinda round tu kanda memang tak ada di JB juga. Kanda merayap keluar JB:)

    ReplyDelete
  3. lieya org johor pun tak sampai lagi tempat2 dlm gambar okje ni tau hahaahaha (malu2)...ye laa balik kg dok bawah ketiak mak ajek heheehehehehe....

    ReplyDelete
  4. Cantiknya menara kapal terbang. Kalo tak baca betul2 entry ni, tengok je gambar, memang ingat tu kapal terbang take off

    ReplyDelete
  5. muka sememeh pun nampak comel ^^ ...hehhe..
    Ya Allah berubah banyak dah jalan ke senai airport ni..
    sesekali rindu sangt nak ke johor nun..tapi..erm..lupkan je la..heheh

    ReplyDelete
  6. pernah pergi sekali je pantai lido...berzaman dah huhu

    cantiknya menara tuh siap ada kapal terbang lg...

    ReplyDelete
  7. Baru tau.. Danga Bay tu Pantai ..
    Makchaq x pernah sampai pun... memang jarang sangat pi belah selatan...ada sorang ja sepupu dok sana. Dia kawin orang Kg Pandan. insyaAllah bulan 9 ni kalau tak dak aral nak pi sana. Sepupu tu jemput kenduri anak dia.

    ReplyDelete
  8. hamboi.. kak syok nya berjalan aje..kita ni terperuk kat pjabat jer..haha

    ReplyDelete
  9. apasal gambar sememeh pun tetap cantik?
    lama tak ke johor..jauh sangat dari terengganu..hihi

    ReplyDelete
  10. hahaha...wah! kemahen tuan anas pose kat gambo atas sekali tu...hang buat muka cam mana pon tetap la nampak homey2 je mak...anak2 hang dah beso2 memang best la bawak pi USS tu baru berbaloi2...dah pi cepat2 cop duit bebanyak kalau ada lebih tu campak2 le sekeping dua kat kite kat sini ye...hahaha

    ReplyDelete
  11. Walaupun muka sememah, tapi mak tetap cun sangat! Hehe..

    Best nya berjalan kan, lagi-lagi jumpa mak tersayang.. :)

    ReplyDelete
  12. org yg jenis ceria memang selalu nampak cantikkan?
    ishk.. mkan apa ni..

    ReplyDelete
  13. Itu muncung ya, Mak. Macam tengah mengulum gula-gula aje. Ni sajalah buat selfie gaya gitu khas untuk tatapan umum. Hahaha!

    Aduh, kalau dah lama tak mengata depan-depan ni, dia punya aura datang lain macam tau!

    Lagi baik gi ke next entry, kalau tidak teruk pulak kena bahan Acik Lawa ni ^_^

    ReplyDelete
  14. Selfie duck face ye Nom 😂😃
    Ko macam2 kan..
    Suka buat CH senyum sorang jer..

    CH ni pun teringin nak jalan JB ni tau..
    Nak juga mkn angin di pantai Lido tu...
    Tapi nampak gayanya kena lupakan hasrat tu dulu..
    Petiais CH dah rosak kan..
    Duit labur kesitu dulu Nom 😢

    ReplyDelete
  15. Buat muka macamana pun anom tetap comel. kak Zai suka pergi JB makanan kat sana sedap dan boleh pergi JPO.

    ReplyDelete
  16. Tula sweet saja bole la duk selfie, mesti anak-anak suka ni mama happy ja tambah tambah orang sebelah :) cepat dia pi print tak cop lagi :)

    ReplyDelete
  17. canteknye gambar tuan tanah.
    share lah tipsnye. hehehehe
    gambar menara dengan kapal terbang tuh nampak cantek sgt.
    teringin jugak nak melawat johor.
    harap2 dapat lah ke sana. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  18. jelesn betul nengok dia jln2 pusing jb pusing danga bay

    ReplyDelete
  19. mengantuk sebab letih la tu okje..masa jalan2 tu tak rasa kan..bila dah mula mendobi..nak melipat masa tu la mengantuknya datang he he

    ReplyDelete
  20. wahhh menarik perhatian sgt kapal terbang JDT tu.. negeri lain nan hado tu :)

    ReplyDelete
  21. seghonoknya berjalan..hahaha

    Donut tu sedap, lg sedap drp big apple rasanya, tp xtau la kalo sbb sy tgh lapo, mkn batu pon rasa sedap,haahaa

    ReplyDelete
  22. kita tak sampai lagi kat sana ... tunggu bila dapt offer dok Johor plak ;)baru nak redah seluruh Johor ...

    ReplyDelete
  23. Baju sedondon pepel yang tak menahan tu...hihi
    Mak, sorry pasal semalam. Kotak komen kita problem...kunun nak ubah2, sekali tak keluar langsung...huhu

    ReplyDelete
  24. Baju sedondon pepel yang tak menahan tu...hihi
    Mak, sorry pasal semalam. Kotak komen kita problem...kunun nak ubah2, sekali tak keluar langsung...huhu

    ReplyDelete
  25. muncung2 pun mak tetap coml tuh, haii kalau yang perempuan memang suka bergambar2 nih, suami2 makan hati je tengok..biarkan saja mereka hehehe

    ReplyDelete
  26. Muka sememeh apa la cmni nmpk comel je..teringat la pulak dedulu masa mula kawen balik johor ke pantai lido ni jugak kami bergambar.hahaha

    ReplyDelete
  27. jalan jalan balik kampung memang syok tapi bila balik je rumah sendiri mula lah nak meletih ke ape ke tmbh nk mendobi baju berbakul2 tu haaaaa

    ReplyDelete
  28. wah bercuti.. walaupun balik kampung.. sronoknya..

    ReplyDelete
  29. ooooo dulu tu la ekk pantai lido.
    ha haha.. aida ingat kan pantai lido kat stulang laut tu :) hi hi...

    ReplyDelete