Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 18 May 2016

Selera kita tak sama

Salam Rabu....

Sebelum Ramadhan menjelma meh le mak tempek koleksi gambar makanan yang mak baru makan minggu lepas. Nanti kalau dah bulan puasa, tengok roti bakar sempoi cenggitu pun nikmat sedapnya lain macam kan......

Ni masa on the way balik KL lepas hantar abang hari tu, singgah RnR Tanjung Malim kalau tak silap mak. Dah sampai RnR tu, kalau tak pekena Roti Bakar Pak Tam yang super duper mabeles ni memang tak sahlah! Minum pulak cappucccino. Memang perghlah korang.... Tapi mak kuranglah kalau kopi kopi ni kecuali buat sendiri, sebab kalau beli ni rasa dia keras sangat, pekat, pening kepala mak weyh! 

Tapi serious sedap Roti Bakar Pak Tam ni...... 

Mak order Rojak Paru jugak..... Mak memang mengidam nak makan Rojak lagi sejak makan Rojak Ayam Pak Tam kat Hospital Kuala Lumpur masa hantar mami check up hari tu. Teringat ingat dan terbayang bayang kesedapan kuah rojak dia ko. So memang tak lepaskan peluanglah kali ni. Tapi malangnya nikmat sedap dia tak sama macam hari tu. Mak suspek sebab mami tak de kot, tu yang jadi tak nikmat tu hihihi..... 

Yang ni pulak masa mengeteh dengan anakanda Angry Bird masa AEON Member Card minggu lepas. Tak soping pun..... tengok tengok jer. Pak Jilapah tak de, kerja! TLBD pun tak de, sekolah......Abang? tak payah tanyalah dia main game kat rumah lagi best daripada mengikut kitaorang! So apa lagi!!! Mak order sesuka hati maklah hihi..... Lama dah mak tenang Karipap Gergasi ni kalau lalu Resepi Rahsia. Baca pulak entri Gergasi yang Lazat Kanda Zakie. Tambahlah mengidamnya. Sementara Pak Jilap tak de ni, marilah kita mengorder, kalau dia ada, mak malu malu kucing you, cover le sikit pelahap tu...... hihi....

Bukan main lagi kan anak beranak berdua ni.......
Sorang satu kek ko. Tea Time katanya....... Beli kek dapat free air! 
Mak terjatuh cinta pulak dengan kek ni sejak kawan mak belanja masa hari jadi mak hari tu.... Sedap weyh.....Bila makan tu ada rasa macam crunchy crunchy gitu. Pergh..... kesedapannya terasa sampai sekarang . Jangan tanya nama kek ni sebab mak tak ingat!

34 comments:

  1. mak ngidam2 ni nak menambah ke?

    kalau kat tmpt saya ni..mana nak cari rojak paru tu ye
    teringin pulak nak rasa.

    ReplyDelete
  2. baru nak tanya nama kek tu apa, dah cakap lupa...adoii mak ni, kita ni tengok telan ailio je ha..nak mencari taktahu namanya kikiki

    ReplyDelete
  3. Owhh karipap gergasi SR ni pernah makan..tp tulah tak sedap mana pun.saiznya tu je macam menggoda.

    Kek SR tu je telan air liur tgok.semalam breaktime keluar dengan opismate pegi tesco.mall sebelah ada SR tp segan la pulak nk ajak mebe tu.lgpun nk jalan boleh tahan jauh.dlm hati macam teringin la jugak kek SR tu tp pendam je dalam hati.huhu

    ReplyDelete
  4. nak puasa ni layan makan pun best juga ya. lepas detox day 7 nak buat cheat day

    ReplyDelete
  5. Wow knor blum sarapan lgi...

    ReplyDelete
  6. wahhh berselera sungguh nie...

    ReplyDelete
  7. karipap beso gabak tuh ngn rojak paru tu memikatnya kak oiiiii

    ReplyDelete
  8. makan ajer yer kak..bla nak blanja sy plk..haha

    ReplyDelete
  9. Semua makanan kat atas nampak sedap.. :) Nyum Nyum..Hehe..lagi-lagi rojak paru tu..Sedap nye..

    Tula kan mak, kalau kopi kita buat sendiri boleh la masuk tekak..Kadang-kadang beli kat luar, memang pahit sangat..Huhu..

    ReplyDelete
  10. Sedap2nya makanan...
    Roti bakar tu kalau perkenakan dengan teh tarik pun ok juga.
    Hainom memang peminat paru ke?...tapi sedap juga kan rojak paru.

    ReplyDelete
  11. Rojak paru?.. tetiba macam teringin pulak...

    ReplyDelete
  12. Macam sedap je mak rojak paru tu. Mana kt KL ni ada jual? iols ngidammm.. Salah mak la ni tayang tayang makanan tghari rabu ni. Huhuhu...=P

    ReplyDelete
  13. mak bukan cakap orang pose je terkulat2 tengok gambo makanan hang ni...cek yg tengah diet ni pon cam nak je hempas2 badan tau...nyampah...hahaha...terpaling suka itu roti bako...yum...yum :p

    ReplyDelete
  14. rojak paru?? tak pernah makan lagi.. dgr pon pertama kali dgr. huhuhuhu.
    karipap besar haitu asik ulang beli kat aeon big. skrg stop dulu sbb dh boring. hahaha.
    kek tuuuuuu.. sabor jer lah.

    ReplyDelete
  15. Time posa tgk gmbr leleh air liuh makk huhu..
    yg x sedap smuanya sedap belaka...
    teruja nk rasa rojak paru tu...mcm sedap aja

    ReplyDelete
  16. wahhh..banyak gambo makanan hari ni..tapi kita suka yang tak masuk cerita tu..kaler putih-putih nampak sipi-sipi tu :D

    ReplyDelete
  17. alamak kak.. sy pun 1st time dengar Rojak Paru ni.. memang tak pernah tgk..klu en kuling mesti dia suka ni..hehe.. bab-bab cake SR ni semua sy suka.. haha..tapi tulah skrg nak kena control.. takut gulaa... huhu

    ReplyDelete
  18. Kat sepital rojak tu sedap Nom..
    Sebab nak bagi org sakit mkn..
    Tu kena buat yg sedap2 😂

    Sawan karipap gergasi pulak ye Nom..
    Tu hari dah terliur tengok kat blog kakzakie..
    Kat sini..
    Ko tayang pulak..
    Hitea dgn karipap ni ye Nom..
    Ni CH nak nangis ni 😢😭

    ReplyDelete
  19. Buat rojak paru sedap juga ye dinda. Kat sini macam tak ada pulak
    Teringin juga nak rasa. Tu yg gergasi dinda makan dgn siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan berdua dengan Angry Bird kanda....kalau makan sorang pun boleh habis rasanya hihi

      Delete
  20. Hari tu sebab ada mak mertua, cuit sikit-sikit aje. Itu yang nikmatnya lain macamkan! Ni mak mertua takda, sendiri makan sepinggan, itu yang rasa tak nikmat sangat sebab dah terlebih makan. Betul tak ni, Mak?

    Hahaha!

    Sehari tak mengacau jiran terasa gelap dunia tau. Tak payah nak minum kopi pahit bagai nak gelap dunia ^_^

    ReplyDelete
  21. Aisehhh..ni lagi satu..Masuk blog OKje, menelan aiklio la SB dibuatnya..

    ReplyDelete
  22. Memang sedap hidanganya. Makanan kat RnR sedap-sedap belake. Teringin nak pekena juga roti tu nanti.

    ReplyDelete
  23. Sedapnya roti akak makan tu. Nak rasa sikit.

    ReplyDelete
  24. RnR ulu bernam rasanya yang tu akak. Itu pun jika saya tak salah.

    ReplyDelete
  25. Kat sepital rojak tu sedap Nom..
    Sebab nak bagi org sakit mkn..
    Tu kena buat yg sedap2 😂

    Sawan karipap gergasi pulak ye Nom..
    Tu hari dah terliur tengok kat blog kakzakie..
    Kat sini..
    Ko tayang pulak..
    Hitea dgn karipap ni ye Nom..
    Ni CH nak nangis ni 😢😭

    ReplyDelete
  26. alahai Anom nampak selera kita sama lagi lah
    rojak paru kaknoor mmg suka sngt dgn paru ni
    kat rumah jarang masak sbb hanya kaknoor dan anak sulung je yg suka paru
    selalu beli je yg dah siap
    ni tengok rojak teringin nya membuak2 ni
    dimana kan ku cari paru disiniii
    sabo je lah pejam mata nak balik dulu lah
    tk mau tengok lelama disini

    ReplyDelete
  27. Sedap tak karipap gergasi tu?

    ReplyDelete
  28. Kak Zai pun klau jumpa restoren pak tam tak kira dimana wajib terjah sbb semua makanannya sedap. Kadang2 kak zai pergi Selayang kat sana pun ada restoren dia.

    ReplyDelete
  29. Rojak paru mesti sedap HO, sebab peminat paru hehe.. pakat saiz giant karipap sekarang ni betul sebelum pose patut explore makanan dulu..

    ReplyDelete
  30. dah kenapa kejam sangat entry ni mak!

    ReplyDelete
  31. Nasib baik baru lepas makan masa nengok entry nih ☺☺

    ReplyDelete
  32. antara byk, itu rojak paru bikin aida nyum nyum dlm hati.
    and karipap gergasi SR tu ~ kalu beli mesti share sekeluarga....

    ReplyDelete