Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 19 May 2016

Simplysiti

Salam Khamis ......

Namanya pun pompuan kan..... 
Kalau bab bab melawa ni memang No 1, tak kiralah tahap kilauan pun hihi... Jiran sebelah rumah mak nampaknya tak sabo nak mengumpatlah tu!!! Tak de dah orang lain dah, memang dialah suspek utama mak weyh....

Korang pakai bedak muka apa ek? 
Mak ni nak kata memilih sangat bab bedak, taklah jugak, yang penting sesuai dengan muka kita dan harganya berpatutan dengan status mak yang menganggur ni. Separuh orang tak kisah, bedak powder baby Johnson pun ok jer. 

Semuanya terpulang kepada diri memasing. Muka kita, kita punya sukalah nak tempek apa pun kan! Lagi mahal bedak, lagi baguslah kot hasilnya. Tunggulah Pak Jilapah jadi jutawan boleh mak pakai bedak mahal hihi.....Sekarang ni mak pakai bedak 2 way cake D'Or, Simplysiti. Bagi mak, tu dah kira mahal sangat dah tu weyh. Mak suka jenis 2 way cake ni bukan apa, sebab kalau tak pakai foundation pun, kulit muka kita akan nampak sedikit lembab dan halus, dapat cover sikit jeragat yang ada, cukuplah!

Ginilah, umur kalau dah kilauan, kulit mudah nampak kering dan kusam. 

Tak caya tunggulah umur korang macam mak ni..... Jeragat pun senang nak tumbuh tau, kecualilah mereka memang rajin jaga muka macam Nurul Izwa yang pakai Ephyra Serum. Tak payah pakai bedak pun, kulit dah nampak mulus. Mak ni, jaga tu jaga jugaklah, ambik yang basic sudah! Hihi.....   


Tulah nak ceritanya, baru baru ni kebetulan bedak mak tu dah habis, so pergi carilah kat Watson. Ada pulak contest sempena Hari Ibu. Dengan setiap pembelian Rm80 henggit ke atas dah layak untuk join contest ni. Jenuhlah cari satu lagi produk Simplysiti, nak cukupkan Rm80 henggit punya pasal. Sudahnya ambik minyak wangi tu. Padahal minyak wangi yang Kak Ton bagi pun masih banyak lagi !

Untuk join contest, syaratnya kena selfie dengan ibu sambil pegang produk Simplysiti. Tu yang berphotoshoot sakan tu haha.......  

So lepas balik pusing pusing Ipoh malam tu, mak anak beranak yang gegurl ni startlah projek photoshootnya. Pak Jilap dengan anak bujang tak payah tanyalah, memang tak campur langsung. Tapi faham ajelah kalau dah penat berjalan, memasing tak bagi kerjasama langsung, senyum pun kena paksa, nampak sangat maknya yang over sorang sorang. Nyampah betul tau ! 

41 comments:

  1. Mudah2an dapat hadiah nanti hendaknya ya... :)

    Kakcik pun pakai bedak asal rasa sesuai je...kadangkala langsung tak berbedak pun...hehehe

    ReplyDelete
  2. comel mak walaupaun dah kilauan
    kita ni, tak tahu lah sapa lebih kilauan agaknya
    tgk muka mak takde lah kilauan sgt
    entah2 saya yg terlebih kilauan dr mak

    saya pakai bedak ikut dan jer
    selalu gak kongsi bedak pureen dgn yusuf
    sapu bedak nyonya pun penah mak..

    ReplyDelete
  3. Cantik, menarik kau memang da boom la mak walaupun kilauan gituuuu..(^_*)..Hehe..Still awet muda..

    Tula kan, pakai bedak pun kena memilih juga sebenarnya..Kalau tak kena ngan kulit, bole jadi allergic..Ain sampai sekarang tak pakai bedak, kuikui..! Bole jimat sikit..Hehe..

    ReplyDelete
  4. Cantiknya ibu dan anak,bukan ubat batuk na, mak tu cantik berseri-seri, anak pun comel-comel, inshaAllah menang HO. Pasal bedak ni tak pakai pula bila keluar ambik budak-budak ni, kadang tu keluar dating tanya ok ke tak pakai bedak, mesti la hero cakap ok kan nanti terpelanting..

    ReplyDelete
  5. Good luck sis. macam adik ngan kakak.

    Saya tak pakai bedak pon. Beli tapi asik lupa nak pakai. Last2 anak dara yang kerjakan ☺☺

    ReplyDelete
  6. saya pakai pixy je..lagu la murah..heheh..Nak pakai simplysiti nanti jadi cantik sangat pulak..ececeh!!

    harap2 menang la ye..syarat dah cukup sangat tu..tak menang juga tak tahu la..mesti juri buta tu..heheh

    ReplyDelete
  7. amboi mak,
    nape tak nampak macam mak-mak..haha..
    cun sangat nih

    ReplyDelete
  8. kakkkkkkkkkkkkkkk ko ngan anak2 mcm adik ngan kakak2 hah..... comel2 gituuu...

    ala kak lieya pakai lagi laa takde brand canggih pun2...pakai maybelinne jek bedak ...dulu penah beli sekali mac...tapi tgk tahap kemulusan dan kejelitaan tetap sama je malah tak berganjak pun dari skala asal baik pakai yg maybeline jek.... baru belas2 ringgit...mac plak 100 lebih....puihh mahal!

    ReplyDelete
  9. kite tak pakai bedak mak...dari dulu pon memang tak suka...sebab kulit muka kite kering nanti kalau sapu bedak berdebu je...eeeee tak suka...tapi kite pakai foundation dan dah tentu2 la jenama simplysiti gak...kuikuikui...dah nak masuk 3 tiup dah kite guna...sejak pakai yg hat siti ni memang dah tak pandang jenama lain dah...suka...1 tiup tu bole bertahan 2-3 bulan hang tau dak...memang berbaloi...moga ada rezeki hang anak beranak mak...mak dengan anak sume homel2 ni inhsaa Allah ada rezeki... :)

    ReplyDelete
  10. ikut kesesuaian kulit muka jugak kan kak..tak kira lah mahal ke murah..atie pun pakai yg murah2 jer... hihi.. tapi Simplysiti memang bagus gak, ramai kata OK..
    harap2 menang lah kak contest tu.., walau kena paksa manis senyuman tu..hehe.

    ReplyDelete
  11. good luck kak ...
    kak tak pakai bedak pun lawa je aku rasa kak .... ai is tak sangka memula dulu anak dah besar2

    ReplyDelete
  12. kita pakai bedak biasa2 je kadang rembat je bedak carrier junior adelya tu hahaha

    harap2 mak dan anak2 menanglah contest tu ye, tapi memang nampak senyuman terpaksa dah tu gambar no.2 tu hehehe

    tapi yang konpom gorgeous tentu2lah emaknya tu haa

    ReplyDelete
  13. Kanda tak pernah lagi guna brand Simplysiti ni.
    Kalau muka dah ok pakai apa pun ok aje dinda. Kanda ni lebih pada pencuci, toner dan moisturiser aje..

    ReplyDelete
  14. Wewit.. patutlah lawa bergaya akak kita ni.. pakai jenama tok ti.. saya pakai bedak debu aje.. haha.. tapi serius cakap kalau bab muka ni, kalau jumpa produk yg sesuai dengab muka kita mmg xnak tukar dh.. nati jadi apa2 tak sanggup nak hadapi.

    ReplyDelete
  15. Akak dah berumor ni ,setakat tepek bedak jonhson je nom.Kalau katanya simplysiti ni bagus ,nak juga suroh anak2 dara akak ni try.

    ReplyDelete
  16. Mak dgn anak2 da macam adik n kakak je makkk... kompius! Hahaha smoga ada rejeki mak. All the best! Aina serasi pakai Ronasutra. Alhamdulillah, da jmpa yg serasi sumpah la tak carik lain. =D

    ReplyDelete
  17. Mmg gitu le mak2..melaram jerlh kerjanya...
    Knor hari tu bt contest juga dgn dibh..brgan garnier ,buat video..hntr kt ig..fuh mng tau dpt 3 produk diorg....berbaloilh juga berbln gak guna..haha
    Modelnya dibah le....klu mk dibah sure tk mnggg..😃😃😃

    ReplyDelete
  18. Thehehe..sejak sejak nak hampir masuk kilauan ni la baru pandai nak pakai segala mala bab muka ni kak ;) kalau tak main taram jugek...hehehe..

    ohye kak..saya tak rasi dgn bedak 2 way simplysiti nie..biler pakai muka saya jadi bercapuk. bab bedak saya pakai paling murah je rasi iaitu silky girl jek..kekekeke..

    ReplyDelete
  19. lama tak singgah sini, sori ye
    anyway, moga berjayalah ye OKje
    manalah tau rezeki muka cam sebaya dengan anak =)

    ReplyDelete
  20. Comei..... insyaAllah menang tu...
    Memang nampak macam adik beradik la...
    susah nak percaya ni mak ngan anak2 daranya...

    ReplyDelete
  21. Semoga anom berjaya dalam contest tu.Kat mana kilauannya nampak mcm kakak adik aje. Kak Zai ni anak2 yg belikan diheretnya kita untuk mencari yg sesuai dgn kak Zai.

    ReplyDelete
  22. Good luck kak..hadiahnya apa?makan malam ngan Siti ke?

    ReplyDelete
  23. rajin join contest...gud luck tau
    mak gan anak hampir sebaya pulak...sama cantik gitu

    ReplyDelete
  24. Amboi kak..bukn maen lg...hrap2 ada rezeki menang kan

    ReplyDelete
  25. Amboi kak..bukn maen lg...hrap2 ada rezeki menang kan

    ReplyDelete
  26. simplysiti best..sy pun guna jgk simplysiti ni yg bbcream wane purple tu..ssh nk cari bb spf 50 tp simplysiti ada..sgt berguna utk perlindungan mthari..

    ReplyDelete
  27. Good luck Nom..
    Walaupun nampak senyum anak dara hang tu senyum terpaksa hehhee..

    CH ni pakai bedak powder CUTICURA tu jer Nom..
    Sepanjang zaman berzaman dari zaman kecik emak bubuh kat serata badan ni hahha..

    ReplyDelete
  28. bagai adik beradik je okje ngan anak2 daranya
    acik pun pakai simplysiti..2waycake juga tapi yang argan tu..bertahun tak habis2..lagi la dah pencen ni..nak tepek bedak pun dah malas he he

    ReplyDelete
  29. Bagus gak OKje dapat tempek bedak kat muka tu..SB nak tempek guna apa dah pon tak boleh, silap hari muka dah jadi macam bulan. Pelembap pon tak leh nak masuk.

    ReplyDelete
  30. Tu dia... dah mula menggedik dah acik sorang ni ^_^ Huhuhu... Padanlah asyik terbatuk-batuk aje. Ingat malaslah nak ngumpat hari ni tapi rasa macam terpanggil jerk nak datang mengumpat tau ^_^

    Kak Ton pakai bedak tak pernah setia pada yang satu. Tapi kalau jenama tu sesuai di mukaku, akan kubeli berkali-kali gitu ~_^ Simplysiti ni Kak Ton tak pernah usharlah, Mak. Bagus eh..

    Harapnya Mak menanglah kali ni walaupun nampak sangat anak-anak Mak tak gembira dengan paksaan Mak nak berwefie sama-sama. Sebab depa takut orang puji mak depa lagi cun, macam kakak sulung katanya. Hahaha!

    Miss Angelic konon! Merembes air mata Kak Ton bila gelak tau!

    ReplyDelete
  31. Cute anak dan ibu tu macam adik dengan kakak sulung je
    mudahan lah berjaya menang dapat lagi bedak simpliciti tkyah beli lagi kan
    mana kilauan tk nampak kilauan pada wajah Anom nampak berseri2 je pun

    kaknoor pun kadang malas jugak nak pakai bedak segala
    kecuali keluar rumah tepek lah sikit pelembab dan foundation
    cuma yg pernah tukar sabun je
    dah lama guna sabun muka ME
    Sampai bawa ke UK ni seketoii takut tak cukup kalau potong sikit2 haha

    ReplyDelete
  32. Aritu terasa nj ngaco ko mak, biarpun dorg puji ko bagai kak sulung ngn adik, aku ttp kata mak ngn anak weyh, hahaha. Cuma ko ni mak yg cun ajek, berkat wuduk kan mak, bedak tu nyokong ajek, betui dak.
    Aku pakai ronasutra sbb aku suka tkde bau, ada mineral lagi, so aku rasa selamat kt muka, dh la aku pakai ni, tapi seyes jimat, tahan berbulan2, yelah aku bkn kaki mekap.
    Moga ko menang ye mak, hadiah kongsi boleh? Mwehehehe..

    ReplyDelete
  33. simplysiti pula. Bagus orang kata produk ni.

    ReplyDelete
  34. Ramai juga yag guna simplysiti ni. Macam menarik.

    ReplyDelete
  35. Macam comel aje simplysiti ni.

    ReplyDelete
  36. maknya comeiii anak-anak pon cute jer, semoga berezeki menang.. tp nk tanya sket tangan maknya yg terlentok tu tak ready lg ke gena tu':)

    ReplyDelete
  37. Sakan nak photoshoot..mana tau ada rezeki menang..muka dh comey lote dh tu..

    saya biasa pakai miyami..tp sekarang dok guna bedak xompact pixy tu saja nk try..kena habiskan dulu la br ikir nk pkai bedak lain.lgpun bukan rajin sgt nk tempek2 bedak ni.Kadang2 mai malas bedak powder johnson pun ok je.hahaha

    ReplyDelete
  38. salam hainom ..
    bukan gambar mbakayu ..
    tp gambak mbak ayu ayu kuwi...

    ReplyDelete
  39. wah simplisiti gitu.
    aida tempek make up campur2 gitu.
    mana2 yg murah. sebab tu muka tak brape jadik lawa.

    ReplyDelete
  40. Semoga berjayalah mendapat hadiah itu okje... okje ni tak pakai bedak pun nampak awet muda juga :P

    ReplyDelete
  41. goodluck okje..
    saya bedak msh setia dgn ST je..
    serashi bershama..

    ReplyDelete