Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 2 June 2016

Bulu pun nak ceritakan

Salam Khamis.....

Mak Nor Azimah, mak sarapan Mee Hailam pagi ni. Itu pun sebab ada lebih petang semalam punya! Sapa lagi nak bagi perabis kalau bukan mak? . 


Sebenarnya mak bukan nak cerita pasal makan, mak nak cerita pasal bulu hihi..... Bulu pun nak ceritakan hihi..... Sebabnya pagi ni terkejut tengok kemunculan Daddy Ziyyad dalam blog. Daddy Ziyyad kan kaya bulu hahaha..... ( Jangan marah beb! ). Dah sedar dari fengsan rupanya dia. Ingatkan fengsan sampai Raya!!!  OK, cukup cukuplah mengenakan orang tu, kang mak pulak yang kena injek ubat tido dengan dia hihi....

Memanglah laki mak spesis tak de bulu, janggut pun sejemput je, tapi anak mak, si abang tu memang sespisis dengan Daddy Ziyyad! Kalau dah bapaknya jenis tak berbulu, dah sah sahlah ikut gen mak gamaknya hihi....  

Eh! Ni nak tunjuk bukti janggut sejemput ke nak tunjuk makcik yang berjemput jemput hahahahaha..... 












Weyh...... remeh jugak nak jaga bulu rupanya tau. Mak tengok anak mak tulah..... Bila cukur hari ni, esok lusa dah naik balik. Minggu depan dah serabai hihi.....  Kalau cenggini Pencukur satu bakul pun tak cukup weyh hihi.......Macamanalah Wak Doyok tu yek!


46 comments:

  1. hhahahhaha sesuai sgt tajuk...
    siap perli org yg baru kemas blog yek kak nom... ahahhahah

    laki dana pun jenis banyak bulu2 kak nom oi

    ReplyDelete
  2. eh! tak sempat nak pikirkan wak doyok punya bulu
    laki teman pun berbulu lebat

    risau berjangkit kat anak pulak ni.

    ReplyDelete
  3. Hahaa..nom harini cite bulu pulak ya...tak tahan gelak sorang akak ni tau.
    Bujang sulong akak ni pun jenis banyak bulu....seminggu tak cukur dah mcm wak doyok.Tapi biasanya memang lebih dibiarkan.

    ReplyDelete
  4. haha..cerita pasal bulu pulak..haha...
    wakdoyok tu x cukur..die trim je tuh..
    ee..rimas la ade bulu nie..

    ReplyDelete
  5. Saya pn x ske dgn bulu.. pntg bulu janggut naik 1cm tros trik.. rimas la

    ReplyDelete
  6. Anak2 okje rajin jaga tu..tu sebab ikut maknya he he

    ReplyDelete
  7. hahaha. nak tergelak bila baca tajuk entri. sesekali cerita pasal bulu kan

    ReplyDelete
  8. 1- Mee hailam tu sangat menggoda ok..lama tak makan....

    2- Hahahahaha...ada bulu di muka la sexy! Dan mengurangkan risiko jangkitan ( kajian dah terbukti). Biarlah si abang tu bela janggut, bela jambang...kihkihkih..niatkan ikut sunnah, setiap jam dapat pahala tau....cuma kalau nak bela sampai tahap ala Wak Doyok tu, memang kena rajin menatarias lah ( amboi bahasa..hahaha)....anak anak muda sekarang bela janggut / jambang, sebab dikatakan hipster! hahaha

    ReplyDelete
  9. Hahaha mengata doc ye okje .. kaya bulu hahaha
    Mia pun terkezut tetiba doktor anak 3 tu update blog (dia ckp 3 cukuplah katanya) hehe

    ReplyDelete
  10. aduh kak sedapnye mee hailam....betul kak, kalo balance2 tu mmg kite le kasi perabis...naluri keibuaan gitu nak buang sayang haahahahah...dari dinner jadi ke bekpes no hal laaa hahaahahahah

    hahaahahahaha terkena doc ye ...tu le kak, dah bertukun dah blog die...org busy workout kak...mau jadi doc sadoo gitu heheeheehehe....

    ReplyDelete
  11. Hahaha...hari ini n3 anom lari tajuk selalu cerita jenjalan dan makan2.

    ReplyDelete
  12. Ko hari2 jadi tukang perabeh ye mak, org masak sikit je, baru tak berlebih.
    Ada bulu lah cekci mak. Pastu betullah kata DZ tu, ikut sunnah, dpt pahala. Cuma kena rajin menerim gitew.
    Mak, boto tak terjemahan jawa maren?

    ReplyDelete
  13. Ko hari2 jadi tukang perabeh ye mak, org masak sikit je, baru tak berlebih.
    Ada bulu lah cekci mak. Pastu betullah kata DZ tu, ikut sunnah, dpt pahala. Cuma kena rajin menerim gitew.
    Mak, boto tak terjemahan jawa maren?

    ReplyDelete
  14. Mak ni, ingatkan nak cerita bulu apalah tadi ^_^ Boleh ya Mak gaya gini buat story? Kelakar pulak Mak ni hari ni.

    Peliklah pulak rasa bila Mak kata anak bujang Mak ikut gen Mak banyak bulu. Cuba Mak buktikan sikit... Hehehe!

    ReplyDelete
  15. Sejemput pun jadilah.....ada juga bulu....bulu hidung pun kira spesis bulu juga...😂😂😂

    ReplyDelete
  16. Hal memerangkao haba supaya tak sejuk gedi ye HO.. terlentok tumbang pun ok tu hehe.. ingatkan bulu dalam mee haha.

    ReplyDelete
  17. ingatkan terskaut bulu dalam mee tadi..hahaha

    ReplyDelete
  18. saya x suka bila hubby berjanggut tebal sangat...saya akan bebel dari pagi sampai ke malam selagi dia tak shave...nak bela boleh, tapi saya suka janggut yang nipis2 je...hehehe...janggut ala2 manja gitu...

    ReplyDelete
  19. HAHHAHA NK KOMENA PE NI ... HAHAHA WLUPUN TAK BERBULU KATE KO MAK ... TP PAK JILAPAH TTP ENCOM

    ReplyDelete
  20. tak tahu nak ckp suka tau idak ank2 gan hubby ada bulu huhuhu...

    ReplyDelete
  21. Assalam singgah pagi jumaat dah terlewat singgah almaklumlah mak dh tak dpt nak berblog mcm dulu apa2 pun bulu punya cerita terlajak laris hihi

    ReplyDelete
  22. Uiksss Nom..
    Ingatkan bulu apa lah tadi..
    Hahhaha rupanya nak mengejutkan DZ dari lena yg panjang ye..
    Wujud lagi DZ tu Nom..
    Cuma menyelam lama sangat tu hahhaha..

    En suami pun jenis DZ ni juga..
    Kekadang rimas tengok dia berserabai tu hahhaha

    ReplyDelete
  23. sedapnya mee hailam tu. selamat berpuasa mak

    ReplyDelete
  24. Haha mak jilap jenis byk bulu rupanya..nasiblah kt rumah ni semua jenis tak berbulu walaupun katanya keturunan mamak..haha

    Byk bulu ni seksi.teserlah kelakiannya tu.mesti anak bujang mak byk peminat.hehe

    ReplyDelete
  25. Haha mak jilap jenis byk bulu rupanya..nasiblah kt rumah ni semua jenis tak berbulu walaupun katanya keturunan mamak..haha

    Byk bulu ni seksi.teserlah kelakiannya tu.mesti anak bujang mak byk peminat.hehe

    ReplyDelete
  26. haha! pakej dengan perli lagi tu!
    baca ke idak daddy ziyyad tu orang dok perli dia...hehe

    apapun selamat berpuasa ye OKje =)

    ReplyDelete
  27. Bulu bukan sebarang bulu dinda
    Yg dijanggut tu meraih banyak ganjaran
    Tapi kalau yg tak perlu kalau tak dibuang sehingga melebihi 40 hari sah akan jadi tempat syaitan bergayutan dan meneroka. Yg itu kena buang!

    SO... ironinya simpan bulu bagi pahala tak rugi simpan.

    ReplyDelete
  28. Ha3, suspen jer punya tajuk, ingatkan ada bulu sehelai dua tercicir dlm mee tu..


    Suami kita mmg spesis berbulu tapi anak2 xder sorangpn terima gen tersebut, anak umi katakan, ahakkkkkkkkkkk..

    ReplyDelete
  29. Alamak.. terasa hati OZ bab bulu ni.. haha..

    ReplyDelete
  30. salam hainom ..
    bulu janggut tu ibarat duit kt pocket ..
    tebal, susut, tebal susut ..
    mcm janggut juga , panjang potong , panjang .. potong ..
    laaa.... kok ngomong melayu ..
    huhu ..
    opopun selamat menyambut ramadan yor ..

    ReplyDelete
  31. hahahha...lawak la entry mak ni..mmg bulu pun boleh jd entry ye... hehe slmt menjalani ibadah puasa mak sekeluarga.. =)

    ReplyDelete
  32. Ahahahhaa mak! Bulu pun jd isu.... Igt kan bulu apa. tak terpk pulak pasal wak doyok, btoi jugak noh cana dia jaga.. =p Selamat berpuasa mak!

    ReplyDelete
  33. ingatkan cerita pasal menu tu tadi ada bulu dalam tuh.. huhu

    ReplyDelete
  34. anak bujang dah besar panjang...

    ReplyDelete
  35. takpelah kak..berbulu pun tetap hensem.. hahaha..
    bila diingat2 abang PAe sy tu masa lahir banyak sangat bulu..penuh tengkuk..skrg dah berkurang plak.. en kuling pun tak berapa..ada kumis skit je.. :)

    ReplyDelete
  36. ramai mencari jejaka cam gitu... yerler dah lama tak makan mi hailam buatan sendiri..

    ReplyDelete
  37. Tok tok tok ada orang ke?.. musykil klu tetiba mak jilap tak membebel.

    ReplyDelete
  38. lama tak muncul nom..selamat berpuasa ye

    ReplyDelete
  39. klu tgk kening pak jilap dgn hainom , sama2 lebat maknanya byk bulu . dak le mcm kita ni , kening pun nan hado ... heh heh heh .

    ReplyDelete
  40. muehehehe.. mati-mati ingat kot jumpa bulu dlm makanan sebab yang keluar gambar makanan.. ghupernya bulu badan punye ceghiter.. hahahaha sabor ajelah.

    ReplyDelete
  41. Mak yang cantikkk..
    Asben mak pulak ensem.
    Sama padan..

    ReplyDelete