Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 10 June 2016

Salam 5 Ramadhan

Salam 5 Ramadhan....

Selamat berpuasa korang.......
Kalau rasa nak insaf pepagi ni meh le tengok video ni. Sedih weyh.....

video


Mak ada je kat rumah ni Mia, Azra.... Tengah terbongkang atas sofa baru. Maklumlah bulan Ramadhan kan, pulak tu cuti sekolah, terbongkang ajelah mak kerjanya. Eh! Tercakap pulak sofa baru dah sampai hihi..... Tulah tu, mak pun tak tau kenapa....... sejak balik kampung minggu lepas, mak terus kena sawan malas pulak. Huh......

Terima kasihlah pada Kak Ton sebab bertanya khabar mak, tak de tempat nak menyakatlah tu! Sebab tu rindu orang! Eleh.....macam orang tak tau! Pada Adey Manis jugak, yang bertanya khabar sambil menjerangkap samar mak! Blushing, blushing ni tau, sebab jerangkap samar Adey Manis tersasar jauh, ..... Lainlah Yati tu, jeles ai hokeh!!

Nak bagi tahu korang ni weyh, mak dah siap beli baju Raya. hoho....Tema Royal Blue dengan Pink gitu..... Biru tu pilihan Pak Jilapah. Ikut mak, mak memang kurang minat warna biru ni. Macam tak masuk je dengan kulit mak yang sawo ni. Macam jadi lebam aje. Tapi dah Paknya nak, kan. Maknya ikutkan ajelah. Lebam pun lebamlah di pagi Syawal haha..... Sanggup tuuu tak nak beli baju Melayu kalau bukan biru. Ceh! Guna kuasa veto nampaknya bang! Eleh!Nak ugut maklah tu...... Tak pa mak kasi chance, mentang mentanglah Raya rumah mak dia tahun ni!

Dah....dah..... Sekarang bayangkanlah macamana vougenya mak berjubah pink di pagi Raya, tapi jadi penunggu sinki sebab basuh pinggan kahkahkah......
  

29 comments:

  1. Amboi.. kita punya taking care kat dia, dia kata kita menjerangkap samar pulak ye?? Haha.. yang dia tu buat org suspens dgn video jatuh tu, kira cemana??gurau2 di bulan mulia ni kan, apa salahnya..

    Amboi, dpat sofa baru terus tak de mood menulis blog ye.. kemain landing menyadar dgn alasan bulan puasa xde masak siang ye??

    Amboi, lawa la tu baju raya korang.. canggih pilihan suami okje.. grand gitu warnanya.. suami I, katanya apa apa pun ok.. so, tak yah tanya dia.. kita tema carba marba ajela.. hihi..tak sabar tunggu entry raya okje, nk tgk bj raya korang nanti.

    ReplyDelete
  2. wah! sofa baru *mata bersinar* tapi lepas tengok bedio tu terus rase meremang2 satu badan le pulak...betol2 terkesan kat hati...bulu roma tak turun2 lagi ni...selamat berpose mak dan keluarga...moga ramadhan taun ni lebih baik dari tahun2 yg lepas...hang dah comey mak pakai baju kaler ape pon kompom comey punye la...so don worry hokey...yg penting kite kompom hang akan jadi penghuni paling kiut kat singki rumah mertua tu nanti...selamat mencuci pinggan...wakakakak...larikkkkkk :p

    ReplyDelete
  3. Sempat pulak Mak shopping baju raya dalam pada sibuk landing atas sofa baru. Ingatkan taknak bangun-bangun dari sofa baru sebab comfy sangat. Maklumlah bulan puasa tak payah masakkan, memang landing dari lepas Subuh sampai lepas Zohorlah tu gamaknya!

    Wah, PakJilap... serius terpegun. Dia yang persistent nak pakai warna apa di pagi raya. Mentang-mentanglah nak raya rumah makpak diakan... Err, PakJilap pun pakai baju Melayu biru seluar pink ke apa, Mak? Hahaha!

    ReplyDelete
  4. wah..wah...dah siap baju raya dia ek..kita tahun ni warna mustard...semuanya in progress

    ReplyDelete
  5. wahhh lambat lagi nk raya.. sabar2x tunggu entry raya mak berjubah pink dok atas sofa baru.. tu lah bila ada yg buat status tak menghormati bulan Ramadhan klau asik cerita makannn jer.. mati kutu tak tau nak entry apa dahh..

    ReplyDelete
  6. Betul kalau menghayati kata-katanya sangat insaf. Rasanya bila dengar apa yg dikatkannya itu tak ada sofa baru, baju baru pun tak apa kan. Tapi kita ni manusia biasa nafsu tetap ada hatta di bulan ramadhan yg mulia ini.

    ReplyDelete
  7. Terbongkang nom....hihii,oklah tu bukan nak masak pun ,relax lah.
    Akak sejak anak2 dah besar2 ni dah tak sedondon lagi...masing2 lah suka nk pe warna.
    Oklah pilihan pak jilap tu...cantek warna biru tu.Takde lah lebam,hainom cantek je pakai warna apa pun...

    ReplyDelete
  8. Terbongkang nom....hihii,oklah tu bukan nak masak pun ,relax lah.
    Akak sejak anak2 dah besar2 ni dah tak sedondon lagi...masing2 lah suka nk pe warna.
    Oklah pilihan pak jilap tu...cantek warna biru tu.Takde lah lebam,hainom cantek je pakai warna apa pun...

    ReplyDelete
  9. Boleh bayangkan mak jilap terbongkang atas sofa baru .. 😂😂😂

    Kita blum beli baju raya lagi okje tp anak2 dah.

    ReplyDelete
  10. Sebenarnya ada gak nk wewasap tya, tapi kotlah ganggu tgh tak sihat ke, tgh kt kg ke, tapi dok tunggu la ko muncul, akhirnya 5 ramadhan baru ko kuar dgn sofa baru jubah pink ye.

    Ermmm..bulan pose ni takmo sakat lelebih sgt, nnt hilang pahala pose den.
    Selamat berpuasa dan berbuka puasa potang kang yo.

    ReplyDelete
  11. amboih2 ptt lah senyap je dr dunia blogger...
    rupenyer tgh bersenang2 kt sofa baru nyer....
    tak dpt nk bayangkan ke vogue an kak nom di pagi raya nnti.. aucch

    ReplyDelete
  12. jgn kata akak ... kite lg malas ... baca blog org tak mls nk tulis sendri mls ... lantak

    ReplyDelete
  13. Hainom..
    Oh lama tak up date entri..
    Rupanya tengah landing atas sofa baru..
    Cer selfie dengan sofa baru..
    Jangan warna sofa sama dengan warna baju raya udah nom..

    Warna biru kegemaran lelaki kan Nom..
    Balik2 itulah warna yg dipilihnya..
    Tapi CH guna kuasa veto CH pulak..
    hihihi guna duit CH beli baju raya dia..
    Hendak tak hendak ikut lah warna kegemaran isterinya hahahhaha..

    Macam dah sign kontrak pulak ko ye nom..
    Tiap raya jadi penghuni sinki hahahhaha..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah muncul juga dia..

    Amboi3 patut lama tak muncul,sedap landing ada sopa baru rupanya.

    Royal blue..mcm sama je kita punya kaler, pink pun sama hahaha...nanti kita bolehlah share2 gambo baju raya kan nom.

    ReplyDelete
  15. selamat berpuasa mak.
    raya nanti takdelah mak risau2, sofa dah baru, baju raya pun dah beli

    tp tu lah kan...penunggu sinki tu, takde ke yg baru nak ganti mak

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah dah bersiaran, ingat nak ketuk juga pintu umah HO ni tapi tak nak ganggu la bulam mulia ni, rupanya patut ketuk terlena ek atas sofa baru, meh la ajak duduk ke atau ajak tengok ke.. wona apa mak jilap beli hehe.. ok nak clik bedio tu dulu

    ReplyDelete
  17. Makkkk hah update pun! wah gitu... melepak dgn sofa baru ye. Nak ghaya rumah mak la.. blh rasa sofa baru! huhuhu..Kita baju raya recycle baju nikah je mak. Jimat sikit.. yedak mak.? =D

    ReplyDelete
  18. Patut mcm tak mood jer mls jer ..rupenya emo pasai graya rmh mertua..jgn tak pi dapoc plk ye...😅😅😅
    Knor juga yg huntung pasainya tiap taun qraya rumah sendiri...mak mertua selang sthun pi graya rmh anak dia kat kota singa tuh...knor pernah ikut sekali, tak best lgsung..bukan tanah tumpahlah katakan..taun ni tgok mertua 1 jam 2 jam balik la rumah sendiri...terbungkang dpn tv..taun ni knor tak mo beli bju graya..raya cina nti kita pi beli...hihi caya jgn tak caya..hapa pun tak dak ni..

    ReplyDelete
  19. Penunggu sinki pun penunggu sinki la. Janji vouge di pagi raya.

    ReplyDelete
  20. Amboiii kak, sofa baru tu yang terbongkang ye. Hahaha..
    Bulehlah kami dtg beraya nanti nak rasa dok sofa tu.

    ReplyDelete
  21. terbongkang hihi...suka nur dgr...tak pa bln posa diharuskan huhu
    dh nasib badan samalah kita...pakai vouge dipagi raya jd penunggu sinki...
    lebih kurang MIL la ni...pagi raya masih berkain batik dn ber t-shirt haha

    ReplyDelete
  22. owhhhhhhhhhhhhhhh sofa baru dah sampai ya geng, tayang le, kitapn nak tengok gak..

    Kalau dah jelita tu, pakai le baju kaler apapun, tetap vogue gitu..

    ReplyDelete
  23. salam hainom .
    nyong kepingin juga enggo sofa, tp orak keno,
    enggo rosak di cakari kocing ..
    enggo la kerusi kayu kabeh ..
    usah lali selfie enggo baju baru kuie yor mbak ayu ..

    ReplyDelete
  24. Salam hari minggu hainom
    Lama tk dngr celoteh hainom
    Lepas sahur di Uk singgah sini pepagi buta nasib jumpa umah hainom hehe
    Nak sambong zzzz sbb baru pukul 3. 30 pgi, subuh disini 2. 50pgi tk sempt nk mimpi dh kena bngun sahur sabo je lah

    ReplyDelete
  25. saya dah usha byk tempat masih x terbeli baju raya ... adeh ...

    ReplyDelete
  26. Amboi Anom..siap dah sopa baru baju baru.sian wey awok kena menunggu sinki..biasalah kena amik hati bosskan.rmh mak sendiri ada pilihan..hehe
    Selamat berpuasa dan selamat membuat persiapan menyambut hari raya..

    ReplyDelete
  27. Amboi Anom..siap dah sopa baru baju baru.sian wey awok kena menunggu sinki..biasalah kena amik hati bosskan.rmh mak sendiri ada pilihan..hehe
    Selamat berpuasa dan selamat membuat persiapan menyambut hari raya..

    ReplyDelete
  28. syok pilih kaler tema raya...saya ni sejak dua menjak makin besar ni...makin tak terpilih kaler...ikut ja...malas dah nak pilih-pilih kaler ni...hehehe lagipun bila orang tua dah tak ada...raya pun macam kosong ja..

    ReplyDelete