Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 29 July 2016

Puree Mamak

Salam Jumaat....

Indahnya makan Puree Mamak di pagi hari bersama jiran. Jemput makan korang.....


First time makan puree sebenarnya. Satu set cenggini harga dia 3 henggit. Nampak aje kembung tapi isi dalam kosong je tuuu...

Sesiapa yang tak pernah makan Puree, bolehlah cuba, kalau nakkan kelainan. Masa nak balik, ternampak pulak ayam goreng mamak ni.....Mak aiiii!!! Bukan main lagi mamak ni, tak main dah daun daun kari, Pokok Kari terus buh atas ayam hihi........ Menggiurkan sungguh weyh!

25 comments:

  1. mak kita selalu jugak buat puree cicah ngan kari..sedapnyaaa...

    ReplyDelete
  2. wah nom...semua menu2 dari mamak juga yang di gemar...
    puree...akak tak pernah makan lagi .Taunya ke kedai mamak cari roti canai je.

    ReplyDelete
  3. Dah lama kakcik tak 'mempuri'... kena tunggu angin rajin datang dulu... :)

    ReplyDelete
  4. lama sgt da tak makan puri.
    dulu time keje dgn firm india, opismet sorang tu suka buat dan bwk kan :)
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. Oh! Tu roti puri ek mak...kiteorng panggil roti katak kembong...hahaha...petang ni buka pose bleh buat...tapi kari takde makan dgn asam pedas ayam pon....layannnnn

    Hahaha...kong asam mamak ni tau...dengan pokok sekali dia goreng...pasal tu le sedap bebeno gamaknye ek mak... :p

    ReplyDelete
  6. saya kan selalu juga buat puree tu tau
    tapi berapa kali aje yang jadi...menci
    alamak ayam tu! menggegar jiwa betullah!

    ReplyDelete
  7. Yg rajin dtg kedai mamak ni..mak n adik2 Nur termasuk ank2 juga..Thaqwa la
    Puree ni tak pernah order lg tp nmpk sedap tu..cicah kari
    Kreatif tul mamak ni letak pokok kari lg kat ayam tuuu..

    ReplyDelete
  8. mahalnye puree ko kak ... sini RM2 je satu set .. tu la ai punya bfast every morning keh keh keh

    ReplyDelete
  9. mamak pun tak nak kalah... view tu penting katanya..

    ReplyDelete
  10. sedap jer nampak... sekali sekala tukar selera mamak pulak yer, dah jemu kuih raya.

    ReplyDelete
  11. kaknoor belum pernah buat puree macam nak try je sbb nampak kembung tu dah tertariklah pulak hainom

    ReplyDelete
  12. Puree tu kalau makan dengan kari kambing lagi pergghhh..

    ReplyDelete
  13. Beruntung kita, masakan dan makanan semua bangsa ada di Malaysia ni.

    ReplyDelete
  14. Salam.. Lady pun 1st time rs time kt penang bru ni.. Ingtkn ade inti mcm karipap.. Rupenye kosong.. Tp sedap.. Cicah dhn ape nth tu.. Xknl..

    ReplyDelete
  15. menggoda pure tuh kak nom oi...
    ayam grg tu kalau mkn panas2 heaven nya

    ReplyDelete
  16. CH tak pernah mkn roti puree ni..
    Nampak mcm sedap jer nom..

    Ayam goreng mamak ..
    Mmg selalu menggoda Nom..
    Rangup dan garing tu yg sedap 😊

    Nom meh dtg blog CH..
    Apa sebab CH mengeram 😅😆

    ReplyDelete
  17. Sedapppnya esok nk mkn pureelah
    Tak pernah mkn lgi..

    ReplyDelete
  18. Kenapa ya ayam goreng mamak kalau tengok aje boleh terliur, terus rasa nak makan!

    Kak Ton pernahlah Mak makan puree ni tapi itulah, kalau ke restoran mamak, Kak Ton memang mengidam roti canai aje, tak pun roti nan n chicken tandoori jugak!

    ReplyDelete
  19. amboi, mengalahkan ayam pulak pokok kari tu bertenggek atas tu ye mak.

    saya tak ingatlah pernah makan ke idak puree ni. rasa macam pernah makan, tapi tak ingat rasanya.....entahlah mak. lupa dah!

    ReplyDelete
  20. rasa tak pernah makan lagi puree ni..

    ReplyDelete
  21. wah nampak menyelerakan...yummy betul

    ReplyDelete
  22. tu diaa..sepohon kari diatas ayam dasat sangat nih presentationnya tu..terus tertarik mata yang memandang rasa memanggil-manggil untuk dingap ayam goreng tu

    ReplyDelete
  23. Memang gitulah namanya puri memang la kembung isinya ilek.haha.dh lama tak buat roti puri.sy selalu je buat puri ni..nk mkn buat sendiri je.tak payah p mamak pun.kau ada.huhu

    ReplyDelete