Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 13 July 2016

Syawal yang dinanti

Salam Syawal weyh....

Mak udah keluar ni Yati.... rindu tak tertahan ke? Hihi....
Macamana Raya korang? Best ke idok? Raya mak, biasa biasa aje. Nama pun kilauan beraya kannn..... Gitulah seadanya weyh! Hihi.....

Nah, gambar Raya mak, tema Royal Bluelah sangat! Hihi.... Yang penting dinding belakang tu dah tak bercapuk hokey!! Sebelah bawah jangan tengok hihi.....Puas mak menyental guna mop basah tau! Bayangkan ajelah hihi....Tak denya sponge sponge basah de Knor hihi.... Terima kasih tau Knor atas tips yang sangat membantu tu.....

Standard...... posing pagi Raya, tegak macam kayu tengok kamera. Memang sengaja tak nak duduk kang nampak kondo bertingkek tingkek pulak hihi..... Masa ni nak ke rumah mertua, solat Raya kat sana. Tengok Pak Jilapah punya senyum pun dah tau kan, nak ke rumah mak dia! Hehe.....Macam yang dirancang, mak masak Nasi Lemak, Sambal Udang ngan Ayam Goreng jer pagi Raya tu. Alhamdulilah, boleh diterima so jadinya pelbagailah menu pagi Raya tu. 

Onyeng pun tidak dilupakan. 

Bila dah ramai ramai cenggini nak mengumpulkan diaorang untuk bergambar memang susah! Gigihlah Mak Ngah dia paksa posing. Sampai lupa mak tengah berlakon! haha.......

Tak sia sialah jugak mak terlebih hormon pagi Raya hari tu hihi....... Sekurang kurangnya adalah jugak gambar Raya diaorang dengan sepupu sepapat sebagai kenang kenangan bila dah besar nanti, ye dak! Kalau bukan Raya, bila lagi kan?  



.... 

35 comments:

  1. Happening.. 😄 Selamat Hari Raya.. Reen singgah dan follow blog sis.. Jemput singgah blog Reen.. ;)

    ReplyDelete
  2. cantik pulak tema biru royal ni. cun semuanya

    ReplyDelete
  3. taun lepas kite punye tema kaler ni gak mak...cantik dah anak beranak sedondon...suka tengok hang senyum mak...nampak manis je...anak2 dara hang pon kemahen homey2..nak2 yg pakai spek tu cute je kite tengok...perancangan menu hang tu memang mabeles...kalau dah sume bawak ketupat rendang pon bosan gak kan..

    ReplyDelete
  4. Sweet sangat royal blue pinky tu..
    Hilang rindu CH hihihi..
    CH dah up gambar raya smlm Nom..
    CH kuning mustad pinky tudungnya..
    Kita bergambar ala ala pengantin baru..
    Siap rempit raya gitew..
    Dah sama mcm tragedi oktober gitew..
    Terasa lak CH mcm Era Fazira dgn Awie jer hahaha..
    Perasan lebih CH ni..

    Mana gambar nasi lemak tu Nom..
    Nak juga tengok..
    Buat open house Nom..
    Boleh CH terjah makan nasi lemak raya tu..

    Anak2 bila jumpa sepupu sepapat memang meriahlah..
    Bermcam gmbr selfie yg keluar..
    CH ni terperuk kat dapur..
    Tender cuci pinggan gak hahaha 😆😅😄

    ReplyDelete
  5. Cantik nyer mak! Meh cuci mata tengok entry raya saiyaaaaaaaaaa ;)

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam.
    Gambaran keluarga bahagia.
    Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya sis & family. Tak citer pagi pasal raya. Raya kan sebulan....hehehe... Wah... meriahnya. Tema kita kalerful. Si onyeng tu tak pakai baju raya ker ☺☺

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya kak nom oi...
    lawo tema baju raya kak nom, dana 2 thn lps sama tema ngn kak nom royal blue +pink

    ingtkan ada menu di pagi raya tuh hehehe...

    ReplyDelete
  9. cntik caler biru..

    dan slmt hari raya..

    ReplyDelete
  10. Makpak dengan anak-anak macam adik beradik je...:)

    Salam 8 Syawal 1437H, Anom.

    ReplyDelete
  11. Selamat hari raya....mau jugak ank sedara bgambar....ank sdara zai punya payah la suruh bgambar.smua malu2...adehhhh

    ReplyDelete
  12. cantiknya royal blue.... cantik2 gbrnya

    ReplyDelete
  13. Pandai dinda pilih hidangan buat yg lain sebab biasa asyik rendang dan ketupat kena nasi lemak mesti licinlah... sayangnya mesti malu nak ambik gambar nasi lemaknya kan:)

    ReplyDelete
  14. Dinding bercapok tu tak payah la di sental...cat aja...hahaha...kot malas cat, tampal dgn wallpaper gambar ketupat lemang..

    Cantik juga warna royal blue...igt nak guna warna ni lah raya tahun depan.

    ReplyDelete
  15. Nmpk juga kt bwh tu masih ada tompok2 ni mesti kerja tk hbis,sibuk nk raya nih..😅😅😅 lps raya boleh bt hihi..byk tenaga sikit.cntik royal blue,knor nevy blue..sdpppnya nsi lmkkkk

    ReplyDelete
  16. oh! ni lah dia rupa royal blue tu ye. cantik, dah macam adik beradik bergambar ajer. Dah kena paksa, mau juga bebudak tu posing ye. mesti mak ngah ni garang!

    mak, saya pun masak nasik lemak pepagi raya. tp saya punya simple ajer...takde lauk2.

    ReplyDelete
  17. Cantek tema sedondon family hainom tu ,akak suka tengok....
    Meriahnya tengok sepupu2 bergambar sama.Anak2 akak tak lalui semua ni kecuali disebelah akak ...
    Menu raya yang berlainan tulah yang akan licin dulu kan...sedap tu .Kalau akak memang capai dulu tu.

    ReplyDelete
  18. Serba biru ye mak! letops gitu sedondon....
    haaaa selamat hari raya mak! (^^,) memasing baru nampak batang hidung update blog. kalau tak sepi je bloglist iols tu.. aina n husband pun tema biru jugaks.. tp baby blue la.. hihi. =D

    ReplyDelete
  19. Cantik kaler tu. Slmt hr ry awak. Bila pulak la nak jumpa lg kan

    ReplyDelete
  20. Selamat hari raya & maaf zahir batin..
    Hamboi Mak...cantik jelita gitew..macam gambar adik beradik

    ReplyDelete
  21. cantik tu gambar raya. akak lagi lah. langsung tak de gambar family.. gitu2 je.

    ReplyDelete
  22. Cantik gambar sedondon famili mak walaupun katanya tegak macam tiang.dinding n frame tu pun lawa.hehe

    Taun depan mak mertua kata nk buat nasi lemak juga la dipagi raya..cipta kelainan..selama ni tak lernah buat cam mak jilap.hihi

    Betul kan kita ni mak2 sedaya upaya nk snap gmbar anak2 supaua bila depa dh besaq nti ada kenangan..nak harap pak depa hampeh.bukan dia kesah pasal gambar.huhu..tp punya payah nk soh anak2 ni bgambar.huhu

    ReplyDelete
  23. Waduh waduh. Katanya aritu xde gamba raya sebab beraya kat mil.. ni saja nk buat suspens la ye. 😂 .. cantik sesangat dh gambo yg ada tu...
    .
    Anak dara berdua tu dah nak hampir tinggi sama dengan okje, agaknya kalau gambar tahun depan, akan lebih ketara tinggi kot. Redo ajela, maknya memang sentiasa comel dan cute kan?? Hahaha..

    ReplyDelete
  24. Selamat Hari Raya Aidilfitri Okje .... Maaf Zahir Batin.
    Baju raya sedondon gitu ... anak2 semua dah jadi dara teruna ... Mia kena tunggu 5 ke 10 tahun lagi le ye baru dapat bergambar sama tinggi dengan anak-anak.

    Tapi apa-apa pun ... okje tetap menten awet muda. rahsia tu bila nak kongsi :P

    ReplyDelete
  25. meriahnya raya.....bdk bdk klu ada ramai ramai time raya, mmg riuh....sronok tgk dorg happy....

    ReplyDelete
  26. Erkkkkk kita nampak sofa baru, cantik...

    Selamat hari raya, maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  27. Erkkkkk kita nampak sofa baru, cantik...

    Selamat hari raya, maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  28. cantik tema warna baju raya akak sekeluarga..:)

    ReplyDelete
  29. meriah..cantik kaler royal blue tu, sebab pakai tudung kaler apa pun matching..kak Okje anak beranak memang kretip

    ReplyDelete
  30. salam eidulfitri hainom ..
    cantik warna biru diraja kuwi ..
    pndei milih warna ..
    weroh ayu2 karo ngarang2 kabehan ..
    opopun ..
    lopotku seng okeh2 dingapuro yor ..

    ReplyDelete
  31. samalh tema kita biru..cantik gambar2 tu semua, nampak kemeriahnya

    ReplyDelete
  32. nom, sian kucing dlm gambo tu.
    rasa tercekik!!!

    ha ha ha :)

    ReplyDelete
  33. cntik wrna temanya. my pebret color.hiks
    selamat hri raya okje.

    ReplyDelete
  34. Padanlah Mak tak berapa gembira nak menyambut raya, kena beraya di rumah mertua dulu. Faham! Faham! Tapi yang penting di mana jua anda berada, selfie jangan dilupakan tau ^_^

    Royal blue sungguh tema raya Mak sekeluarga ya. Paling menyerlah kegembiraan memang PakJilaplah, siapa lagi!

    ReplyDelete