Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 11 August 2016

Domino's Pizza

Salam Khamis.....

Bangun pagi ni macam berpusing pulak kepala. Bukanlah kepala mak yang berpusing. Keadaan sekeliling tu macam berpusing bila kita pejamkan mata. Korang pernah rasa macam tu tak? Mak pernah jugaklah beberapa kali. Dah tak payah nak suruh mak pergi klinik pulak. Kang disuruhnya mak pergi hospital, harus tak lalu makan mak sebulan kang....  Mak sanggup lagi telan peria katak 5 biji hokey....

Takkanlah sebab makan Domino's Pizza semalam kotttt.....


Kisahnya semalam si TLBD nak makan pizza Domino. Mak pun suruh dia message ayah dia. Cakap 'adik yang teringin makan pizza tau bukan ibu yang malas masak!!!'..... Pencerahan tu biar jelas hokey supaya ayahnya senang nak paham hihi.... Pak Jilap tak kisah pun sebenarnya cuma mak pulak terasa sendiri hihi..... Minggu ni 2 kali dah ngelat masak tengahari weyh.....

Maka mak pun orderlah Domino's Pizza semalam. Kami anak beranak memang jarang sangat makan Domino ni. Selalunya kalau teringin makan Pizza, cari Pizza Hut ajelah. Sebab rasanya jarang jugaklah nampak restoren Domino kat mall ni. So untuk tahun ni pun baru dua kali mak buat delivery order Domino termasuk semalam tu. Sekali tu masa kawan TLBD datang beraya hari tu. Si TLBD tak puas makan kot tu yang dia terasa nak makan lagi. Mak lagilah.... cuma dapat rasa seketul je.....tu yang nak rasa lagi jugak tu hahaha....   

So mak pilih yang Rm30 henggit dapat 2 pizza regular, satu Aloha Chicken satu lagi BBQ Chicken. Add on Cheezzy Mozarella Stick 4 batang, 8 henggit 9 posen.

Crust dia mak pilih yang sedang sedang, New York Crust katanya, tak tebal tak nipis sangat. No extra cheese, no extra flavours, ambik basic sudah!!!! Kang macam macam pulak dichargenya kang hihi...... 

Masyaallah......sedapnya cheqqqq Cheezy Mozaarella Stick tu rupanya!Wallah weyh ........ enak banget!


Kejap kejap.....ni siapa yang teringin sebenarnya ni???? Haih!.....Mak takut ada yang ke Domino pulak tengahari nanti ni....hihi....

33 comments:

  1. lieya plak kak mmg dominos sellau order..sampai selalu dpt free pizza atau roti cheese die tu hahahaah nampak..betapa regular customernye...

    tapi kalo selalu mkn muak gak..kalo sesekali mcm ni tu rase se dap ajek...peberet lieya clasified chicken, sambal bilis atau pun extravaganza....

    ReplyDelete
  2. Ya Allah sesungguhnya aku berpose...kuikuikui...terkulat2 duk baca entry hang mak...wei! kite pon jarang2 makan domino...selalu memang ke pizza hut sesaje...bab pencerahan tu kite sokong 100% yelah kang tak pasal2 kite ni tuduh femalas kan mak...padahal kite ni rajin je kan...kahkahkah

    ReplyDelete
  3. Tak pernah mkn piza dominos ni Anom. Teringin pulak. Kedainya dekat jer ni..kang ky gi terjah pulak sbb terkulat2 tengok gambar tu..;)

    ReplyDelete
  4. Ish ish ishhhhh...tengok gambo pun dah tertelan2 airliyo ni... :)

    ReplyDelete
  5. Kanda pun suka Dominos. Kalau beli selalu dpt coupon tu dinda jgn buang bila nak beli lagi boleh redeem jimat sikit. Senang kan order aje tahu-tahu sampai depan pintu:)

    ReplyDelete
  6. X minat Pizza2 ni.
    Biasa makan lempeng pisang aje atau lempeng batak (guna kelapa).

    ReplyDelete
  7. Hahahhaha..
    Nampak sangat hang Nom yg terlebih pizza ni..
    Pandai ko bagi ayat kat TLBD tu ye..
    Pastu banyak pulak yg dioder tu :D
    Puas makan tengahari tu ye ..
    Bijakkkkkk mak jilapah ni :D

    ReplyDelete
  8. saya pun suka order dominos. tp yang cheezy mozarella stik tu macam best je

    ReplyDelete
  9. dana suke lg dominos dr pizzahut kak nom...

    ReplyDelete
  10. alaaaa mak buat kiter mengidam dominos la pulakkk..sian lemak perut kiter ni mak!! hahahaha..

    ReplyDelete
  11. Domino dengan pizza hut mana yang murah ??saya pun biasa beli pizza hut je..kena dengan tekak anak2..

    ReplyDelete
  12. Domino ni kurang sikit dengan selera saya tapi kalau Pizza hut tu boleh la jugak..

    ReplyDelete
  13. Dominos dan pizza hut memang kegemaran keluarga kak Zai. Cuma klau Dominos selalunya dia akan bg coupon utk next order.

    ReplyDelete
  14. Mak, saya dulu2kan kalau bangun tidur pening2...tiba2 period tak dtg. Tau2 saya pregnant mak. Entah2 mak pregnant tak? Tetiba je teringin domino pulak! hahaha

    Kalau saya teringin pun, apa boleh buat skrg ni. Kat KK mana ada domino makkk. Sedihnya.

    ReplyDelete
  15. Nur pula suka domino dr piza hut..sbb nipis kot puas makannya
    Amboi ini siapa yg tingin sebenarnya...sesekali tukar selera ok kot..bkn malas masakkk hihi

    ReplyDelete
  16. Hihuhu..sdpnya mkn Pizza..alahai..

    ReplyDelete
  17. Hihuhu..sdpnya mkn Pizza..alahai..

    ReplyDelete
  18. Sedapnya Pizza. Baru pekena hari minggu hari tu.

    ReplyDelete
  19. Tengok Pizza ni rasa macam nak kena pergi lagi sana.

    ReplyDelete
  20. Sedapnya domino Pizza ni. Nak sikit.

    ReplyDelete
  21. Domino Pizza memang sedap!!!! Baunya pun dah mencucuk deria hidung. Hee

    ReplyDelete
  22. Mak, kita dah baca entri ni semalam tapi kita malas komen. Hari ni sejujurnya kita taip komen tanpa baca balik, okey! Kalau salah fakta tu janganlah Mak membabi-buta kata kita tak baca terus komen jerk ~_^

    Betul ke Mak baru 2x makan Dominos? Bukan dah berkali-kali? Macam tak percaya ajelah. Bukan ke dulu-dulu-dulu-dulu Mak kata Mak rajin beli Dominos?

    Next time terjumpa Mak belanjalah kita Dominos ek ~_^

    ReplyDelete
  23. Sedapnya. Dah lama tak pekena dominos.

    ReplyDelete
  24. Sedapnya, ada lagi tak geng?

    ReplyDelete
  25. salam hainom ..
    tk dpt piza riko ..
    nyong mangan lempeng waeh la ..

    ReplyDelete
  26. mengundang betoi!!! hahahaha. kira memang lagi suka domino ni dari pizza hut. pizza roti dia tebal. tak berapa suka huhuhu

    ReplyDelete
  27. Dah bertahun x mkn dominos. Biasa pn pizza hut je la.

    ReplyDelete
  28. Dah bertahun x mkn dominos. Biasa pn pizza hut je la.

    ReplyDelete